Рецепти за диво прасе

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3796
Регистриран на: Пет Яну 25, 2008 5:36 pm
Местоположение: Strumica/Macedonia
Обратна връзка:

Рецепти за диво прасе

Мнение от Nikola Polizovski »

След долго чакане вчера успеах да вземам едно диво прасе от едни Турци.Тепат ги а не ги искат :lol: поне групичката коиато ми продаде прасето.Та ште помолиа опитните ловци,които знам че ги има много тук в форума да ми споделиат рецепти за подготовка на диво прасе.Отнапред благодариа :drinkers:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1598
Регистриран на: Чет Ное 30, 2006 6:23 pm
Местоположение: Прованса Бате....

Re: Рецепти за диво прасе

Мнение от Бисо »

Първо занеси проба са изследване,па тогава мисли за рецепти.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 735
Регистриран на: Чет Апр 28, 2005 9:19 am
Местоположение: пловдив

Re: Рецепти за диво прасе

Мнение от петър власев »

Ей да не си хапнал преди да си дал за проба.
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1046
Регистриран на: Съб Дек 22, 2007 6:12 pm
Местоположение: Иван от Софето

Re: Рецепти за диво прасе

Мнение от drat »

Стара изпитана рецепта за 10 кг месо. Бут, плешка, ребра, врат – както са цели, месото се срязва до костта през 3-4 см /както наденици за пържене, само че от двете страни, частите остават цели, месото е на кокъла/. Оставят се в леко подсолена вода за 2-3 часа, като през 30 минути се разбъркват. Като стане водата много кървава се сменя. През това време се приготвя марината: 3л вода, 1 глава нарязан лук, връзка целина, връзка копър, връзка магданоз, пакетче млян черен пипер, десетина зърна бахар, 3-4 склидки чесън, 3-4 дафинови листа. Това всичко ври 10-15 минути захлюпено, на тих огън. Получава се страхотен аромат. След това месото се нарежда в леген или корито, може и в кофа. Залива се с 2 л оцет и 0,5л ракия или водка. Отгоре се излива маринатата, може и да не е много изстинала. Ако не е покрито се долива вода и оцет 1:1. Оставя се 48 часа на хладно, като от време на време се разбърква хубаво /най-добре с ръка и разрезите да се поотварят/. Изважда се и се оставя за около 1 час да се оцеди. Не трябва да се оттича кървава вода, месото в разрезите трябва да е станало сивкаво /да не червенее/. Ако не е така, поотваряте разрезите и го оставяте още 12 часа в маринатата. След това го посипвате хубаво със смес за барбекю /купува се от магазина, няма смисъл да си играете да я приготвяте. За 10 кг отиват 5-6 пакетчета/. От месото започва да се отделя много вода, за това веднага се слага в тавата за печене или в найлонова торба и – във фризера. Преди печене се полива с вино или бира.
Изображение
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3796
Регистриран на: Пет Яну 25, 2008 5:36 pm
Местоположение: Strumica/Macedonia
Обратна връзка:

Re: Рецепти за диво прасе

Мнение от Nikola Polizovski »

петър власев написа:Ей да не си хапнал преди да си дал за проба.
Де кажете повече,каде се носи,от какво се преглежда,може ли (вече е в мраз месото)да занеса?.............
Не знам ништо,всичко което ми кажете ште е от полза :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
SONY
учете се от него
учете се от него
Мнения: 4590
Регистриран на: Пет Фев 01, 2008 9:46 am
Местоположение: Пловдив

Re: Рецепти за диво прасе

Мнение от SONY »

Никола,част от месото се праща при ветеринар,че да се види дали е годно и чисто за консумация.Поздрави :wink:
TICA FAN
Аватар
Димо Генчев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 282
Регистриран на: Чет Авг 03, 2006 9:56 am
Местоположение: София, Хаджи Димитър
Обратна връзка:

Re: Рецепти за диво прасе

Мнение от Димо Генчев »

Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 391
Регистриран на: Пон Май 12, 2008 1:20 pm
Местоположение: Сливен

Re: Рецепти за диво прасе

Мнение от Димича »

Чукни в Гугъла за трихинелоза-това е опасно заболяване,което се предава на човек при консумация на заразено месо,а дивите прасета са преносители на заразата!
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1046
Регистриран на: Съб Дек 22, 2007 6:12 pm
Местоположение: Иван от Софето

Re: Рецепти за диво прасе

Мнение от drat »

За изследване се носи парче от диафрагмата.
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Мнения: 11750
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
Местоположение: Горна Оряховица
Обратна връзка:

Re: Рецепти за диво прасе

Мнение от sapuna »

drat написа:За изследване се носи парче от диафрагмата.
Това е точното попадение! :smt023

Ако месото се консумира след сваряване+термична обработка няма никаква опасност,но ако правиш суджуци и наденици-бегай в лабораторията!
Кажеш ли,че е чисто ще получиш и рецепти! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3796
Регистриран на: Пет Яну 25, 2008 5:36 pm
Местоположение: Strumica/Macedonia
Обратна връзка:

Re: Рецепти за диво прасе

Мнение от Nikola Polizovski »

sapuna написа:
drat написа:За изследване се носи парче от диафрагмата.
Това е точното попадение! :smt023

Ако месото се консумира след сваряване+термична обработка няма никаква опасност,но ако правиш суджуци и наденици-бегай в лабораторията!
Кажеш ли,че е чисто ще получиш и рецепти! :wink:
Аз немах план за плнене на наденици и суджуци.Искам да го правиа или пржено(та ме интересуват добавки,маринати....)или печено :wink: Така опасно ли е?
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
VGS
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 858
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 4:09 pm
Местоположение: Wildau

Re: Рецепти за диво прасе

Мнение от VGS »

Проба се взима от три места по принцип- диафрагма , език и дроб мисля.
Въпреки това е добре да мине през съд за варене под високо налягане.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Мнения: 11750
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
Местоположение: Горна Оряховица
Обратна връзка:

Re: Рецепти за диво прасе

Мнение от sapuna »

Ако вариш и след това пържиш/печеш няма страшно! :wink:

Ето нещо,което аз правя http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=41707
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 391
Регистриран на: Пон Май 12, 2008 1:20 pm
Местоположение: Сливен

Re: Рецепти за диво прасе

Мнение от Димича »

VGS написа:Проба се взима от три места по принцип- диафрагма , език и дроб мисля.
Въпреки това е добре да мине през съд за варене под високо налягане.
От черния дроб-задължително!!!Температурата над 100 С(тенджера под налягане,ЯКОТО пържене/печене,...)убива паразита...но да не бъдем все пак толкова сигурни...!!!
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 689
Регистриран на: Пет Сеп 05, 2008 4:24 pm
Местоположение: London, гр.Пловдив

Re: Рецепти за диво прасе

Мнение от Станимир Христов »

Колега ЗАДЪЛЖИТЕЛНО го занеси за проба (3 места) , не слу6аи тука че някои ти казват да вари6 и тн. Бащата е голям ловец и винаги носи месото за тест , с тва 6ега не бива.
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”