Неопренови ръкавици

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Неопренови ръкавици

Мнение от rumci »

На пазара вече се предлага голяма гама от неопренови ръкавици с възможност за изкарване на два или три пръста от тях, с цел по-добро боравене и извършване на различни манипулации през студените дни. Та въпроса ми е към тези, които имат закупени такива-заслужават ли си и кои модели препоръчвате?
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Неопренови ръкавици

Мнение от chirusa_bg »

Пробвах ги миналата зима.
Не се получава, поне при мен.
Ръцете ми мръзнат вътре и нямам риболов, който да съм го изкарал целия с ръкавици. Ползвах модел с цепки на 5те пръста и лепки, за да може да ги обърнеш и да си ползваш пръстите :wink:

ПП. Същия провал имах и с неопреновите чорапи.
Само при мен ли е така?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Здрасти Румба .Моите ги взех за 22 лева .Всичките са китайски .Щом е неопрен върши някаква работа .Като си с мокри ръце няма да ти е топло както като си със сухи но по добре е с тях .Моите за каяка ги ползвам .Много съм доволен.С три капачета които може да се свалят и залешят назад.Сухия цип , който придържа капачетата се разши ама не е болка за умиране ..Ще си ги зашия , че и залепя дори . :drinkers:
Изображение
Значи най-добре е само трите пръста да си се "свалят.Другите не е нужно.Неопрена знаеш какво са му качествата понеже се гмуркаш.
Пак си замръзват ръцете при мокрене .. няма кака при минусови температури ама по добре е от без хич.
Неопреновите чорапи са за друга работа.
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

От както използвам неопренови чорапи,не съм усетил студ ,макар че обувам ботуши без подплата. .Винаги под тях слагам тънки памучни ,за да не ми се изпотяват краката.
И падащата звезда е била изгряваща .
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Коцето има.Той ще ти каже.
chipsi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от chipsi »

И аз ползвах едни неопренови ръкавици с капачета на 3 пръста ама нещо не са ми комфортни.Може би трябва да са от по-тънките - 2мм. и точен размер , така , че да са ти изпънати по ръцете....незнам.......ще пробвам с други.
Поздрави chipsi
Аватар
J.P.
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от J.P. »

И при мен неопреновите ръкавици не вършат работа.Ръцете ми мръзнат без да ги мокря.
мужчины не собаки - на кости не бросаются

"......Пийни ракия, хапни от кюфтетата(яденето на плодове води до сношение с друг мъж)...."
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

Аз ползвам ръкавици и чорапи на Корморан, но проблема с влагата е същият.
Изображение Пазете природата чиста !!!!
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Нетрябва ли ръкавиците да са абсолютно плътно по ръката ,за да вършат работа?
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Снощи гледах ей тези ръкавици и ще си ги взема,струват 23лв.Не смятам че са много удобни за риболов но пък много ми харесаха и страшно добро качество са,да не говорим за облеклата.
Изображение

Изображение
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

както казах не очаквайте да ви топлят като печки при положение че сте с мокри ръце .Дя трябва ръкавицата да е плъно по ръката не като на показаната снимка от колегата.Инаце ръцете като ги потопих във вода мръзнат по бързо макар и с неопренови ръкавици от колкото ако са сухи.Ама по добре е с тях от колкото без тях.Има и такива дето са непромокаеми но там е друго .. подлепени им са шевовете и нямата капачета на пръстите .Ама не може пък да се манипулира с тях.Това за мен не са ръкавици за температури под 0 .Но вършат работа .
Дано се сетя да ги взема на срещата Румба да ги пробваш да видиш как е.
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
adjamia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от adjamia »

Къде ги гледа ръкавиците колега-моля кажи сайт или магазин?!? Живо ме интересуват и мен!
Добрютро!!!
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

adjamia написа:Къде ги гледа ръкавиците колега-моля кажи сайт или магазин?!? Живо ме интересуват и мен!

Кой питаш,мен или друг колега?
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

rimohit написа:Дано се сетя да ги взема на срещата Румба да ги пробваш да видиш как е.
Няма да има нужда, Тишо! Излязох за малко по работа и незнайно как се озовах в магазин за риболовни принадлежности, та в крайна сметка се прибрах в нас с това:
Изображение

Паснаха ми идеално и дано вършат работа и в полеви условия. Гледам, че отзивите за неопреновите ръкавици дотук не са добри, но пък като ми влезе нещо в главата....... :| . Ще пиша как са се прсдставили при първа възможност :D .
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Коцето има.Той ще ти каже
Нямам,нямам.Те мойте са от полар.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”