Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Неопренови ръкавици
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Неопренови ръкавици
На пазара вече се предлага голяма гама от неопренови ръкавици с възможност за изкарване на два или три пръста от тях, с цел по-добро боравене и извършване на различни манипулации през студените дни. Та въпроса ми е към тези, които имат закупени такива-заслужават ли си и кои модели препоръчвате?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Неопренови ръкавици
Пробвах ги миналата зима.
Не се получава, поне при мен.
Ръцете ми мръзнат вътре и нямам риболов, който да съм го изкарал целия с ръкавици. Ползвах модел с цепки на 5те пръста и лепки, за да може да ги обърнеш и да си ползваш пръстите
ПП. Същия провал имах и с неопреновите чорапи.
Само при мен ли е така?
Не се получава, поне при мен.
Ръцете ми мръзнат вътре и нямам риболов, който да съм го изкарал целия с ръкавици. Ползвах модел с цепки на 5те пръста и лепки, за да може да ги обърнеш и да си ползваш пръстите

ПП. Същия провал имах и с неопреновите чорапи.
Само при мен ли е така?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- сериозен играч
Здрасти Румба .Моите ги взех за 22 лева .Всичките са китайски .Щом е неопрен върши някаква работа .Като си с мокри ръце няма да ти е топло както като си със сухи но по добре е с тях .Моите за каяка ги ползвам .Много съм доволен.С три капачета които може да се свалят и залешят назад.Сухия цип , който придържа капачетата се разши ама не е болка за умиране ..Ще си ги зашия , че и залепя дори .

Значи най-добре е само трите пръста да си се "свалят.Другите не е нужно.Неопрена знаеш какво са му качествата понеже се гмуркаш.
Пак си замръзват ръцете при мокрене .. няма кака при минусови температури ама по добре е от без хич.
Неопреновите чорапи са за друга работа.

Значи най-добре е само трите пръста да си се "свалят.Другите не е нужно.Неопрена знаеш какво са му качествата понеже се гмуркаш.
Пак си замръзват ръцете при мокрене .. няма кака при минусови температури ама по добре е от без хич.
Неопреновите чорапи са за друга работа.
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
-
- ще става разбирач
От както използвам неопренови чорапи,не съм усетил студ ,макар че обувам ботуши без подплата. .Винаги под тях слагам тънки памучни ,за да не ми се изпотяват краката.
И падащата звезда е била изгряваща .
-
- научил се да хвърля
И аз ползвах едни неопренови ръкавици с капачета на 3 пръста ама нещо не са ми комфортни.Може би трябва да са от по-тънките - 2мм. и точен размер , така , че да са ти изпънати по ръцете....незнам.......ще пробвам с други.
Поздрави chipsi
- J.P.
- научил се да хвърля
И при мен неопреновите ръкавици не вършат работа.Ръцете ми мръзнат без да ги мокря.
мужчины не собаки - на кости не бросаются
"......Пийни ракия, хапни от кюфтетата(яденето на плодове води до сношение с друг мъж)...."
"......Пийни ракия, хапни от кюфтетата(яденето на плодове води до сношение с друг мъж)...."
-
- разбира нещата
Аз ползвам ръкавици и чорапи на Корморан, но проблема с влагата е същият.

Нетрябва ли ръкавиците да са абсолютно плътно по ръката ,за да вършат работа?
Снощи гледах ей тези ръкавици и ще си ги взема,струват 23лв.Не смятам че са много удобни за риболов но пък много ми харесаха и страшно добро качество са,да не говорим за облеклата.

-
- сериозен играч
както казах не очаквайте да ви топлят като печки при положение че сте с мокри ръце .Дя трябва ръкавицата да е плъно по ръката не като на показаната снимка от колегата.Инаце ръцете като ги потопих във вода мръзнат по бързо макар и с неопренови ръкавици от колкото ако са сухи.Ама по добре е с тях от колкото без тях.Има и такива дето са непромокаеми но там е друго .. подлепени им са шевовете и нямата капачета на пръстите .Ама не може пък да се манипулира с тях.Това за мен не са ръкавици за температури под 0 .Но вършат работа .
Дано се сетя да ги взема на срещата Румба да ги пробваш да видиш как е.
Дано се сетя да ги взема на срещата Румба да ги пробваш да видиш как е.
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
-
- вече хвърля и на тежко
Къде ги гледа ръкавиците колега-моля кажи сайт или магазин?!? Живо ме интересуват и мен!
Добрютро!!!
adjamia написа:Къде ги гледа ръкавиците колега-моля кажи сайт или магазин?!? Живо ме интересуват и мен!
Кой питаш,мен или друг колега?
Няма да има нужда, Тишо! Излязох за малко по работа и незнайно как се озовах в магазин за риболовни принадлежности, та в крайна сметка се прибрах в нас с това:rimohit написа:Дано се сетя да ги взема на срещата Румба да ги пробваш да видиш как е.

Паснаха ми идеално и дано вършат работа и в полеви условия. Гледам, че отзивите за неопреновите ръкавици дотук не са добри, но пък като ми влезе нещо в главата.......

- каридата
- учете се от него
Нямам,нямам.Те мойте са от полар.Коцето има.Той ще ти каже
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'