Система трита шлауха
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- Local
- учете се от него
Re: Система трита шлауха
Аз под повод разбирам да си сменя повода с куката, незнам какво общо има повода с шлаухчетатаbkd написа:И ако за един излет ми се наложи да сменя няколко повода ,то тея шлаухчета сигурно ще ги сънувам![]()

А и ако ги сменяш колко ли ще се забавиш... 30 секунди...

Клавиатура риба не лови!!!
Лок ,разбираш ме правилно -говоря за смяна на :основно влакно ПОВОД-мотовилка или както искаш му кажи......
Някои версии са с директно връзване -затова ще се доизяснява, 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ние не позваме директни версии,ако има закачки особено,на всяко късане мерене на ново и в един момент ....Ако ти се изправи кука или се захаби какво правиш-връзваш нова и започваш да местиш съчми и ако не са ти хубави ,може да ти скъса влакното.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- кандидат преподавател
Хубава е системата,но...Там,където ползвам директните / 5 и 7 м досега,а от тази Коледа-дай,боже,да ми намерят поръчаното "Тубертини Проксима"6 метра /,рибите са до кило много рядко.За това,си правя 12-15 линии /досега за 5 и 7 метра /с различни куки,тежести и плувки,като на края на всяка линия връзвам вирбел с карабинка от малките размери.Карабинката закачвам за конектора на върха на пръта и бой!До сега никакви инфекции не е имало-нито съм сменял конекторите,здрави са ми прътите,при скъсване на линията ,вадя мотовилката с друга линия,за секунди сменям и няма грам проблеми.Не се нарушава нищо,най-малко пък кефа от риболова.
За бързата смяна съм съгласен,ама тва гадно чукане на вирбела по върха може да ме побърка.INCUBUS написа:Хубава е системата,но...Там,където ползвам директните / 5 и 7 м досега,а от тази Коледа-дай,боже,да ми намерят поръчаното "Тубертини Проксима"6 метра /,рибите са до кило много рядко.За това,си правя 12-15 линии /досега за 5 и 7 метра /с различни куки,тежести и плувки,като на края на всяка линия връзвам вирбел с карабинка от малките размери.Карабинката закачвам за конектора на върха на пръта и бой!До сега никакви инфекции не е имало-нито съм сменял конекторите,здрави са ми прътите,при скъсване на линията ,вадя мотовилката с друга линия,за секунди сменям и няма грам проблеми.Не се нарушава нищо,най-малко пък кефа от риболова.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
А защо не с клуп.INCUBUS написа:Хубава е системата,но...Там,където ползвам директните / 5 и 7 м досега,а от тази Коледа-дай,боже,да ми намерят поръчаното "Тубертини Проксима"6 метра /,рибите са до кило много рядко.За това,си правя 12-15 линии /досега за 5 и 7 метра /с различни куки,тежести и плувки,като на края на всяка линия връзвам вирбел с карабинка от малките размери.Карабинката закачвам за конектора на върха на пръта и бой!До сега никакви инфекции не е имало-нито съм сменял конекторите,здрави са ми прътите,при скъсване на линията ,вадя мотовилката с друга линия,за секунди сменям и няма грам проблеми.Не се нарушава нищо,най-малко пък кефа от риболова.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Тази система има три преимущества:
1.Не позволява намотаване на влакно около върха на директния.
2.Чисто теоритично намалява "слабите "места по линията с едно-възела на клупа при конектора.
3.Чисто естетически,добре изглеждащо.
От онези дни го гледах точно по френския канал как се прави.Лично за мен-твърде много заигравка,без да намирам съществено преимущество пред конекторите.
1.Не позволява намотаване на влакно около върха на директния.
2.Чисто теоритично намалява "слабите "места по линията с едно-възела на клупа при конектора.
3.Чисто естетически,добре изглеждащо.
От онези дни го гледах точно по френския канал как се прави.Лично за мен-твърде много заигравка,без да намирам съществено преимущество пред конекторите.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
При по едра риба няма ли вероятност да се размотаят навивките на върха под дългия шлаух ? 

Подкрепям joco с две ръцеjoco написа:твърде много заигравка,без да намирам съществено преимущество пред конекторите.

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- сериозен играч
кога бре Жорка успя...?
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Още кат ме учеше Локито как се прави преди година.rimohit написа:кога бре Жорка успя...?

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
Ами така става обикновено като не оставиш нещата в ръцете на професионалист(преебач консултант)Още кат ме учеше Локито как се прави преди година.Така и не я усвоих таз система .... и си сложих конектор ...

- Local
- учете се от него
Не, така става по цял ден като държиш химикалкаrumci написа:Ами така става обикновено като не оставиш нещата в ръцете на професионалист(преебач консултант)Още кат ме учеше Локито как се прави преди година.Така и не я усвоих таз система .... и си сложих конектор ...

Клавиатура риба не лови!!!