ΡΕΘΥΜΝΟ,,о.КРИТ '"ПО -ДВЕ ВЪВ ВАНАТА"

Модератори: bobopeli, sapuna

петър василев

Re: ΡΕΘΥΜΝΟ,,о.КРИТ '"ПО -ДВЕ ВЪВ ВАНАТА"

Мнение от петър василев »

grandal_331 написа:Абе,човече тва жувотно с какво влакно се вади? Като гледам ще трябва капроново въже 10мм най-малко! Направо утрепа коча с мотиката!
ЕЙ това е,,,плетено влакно-80 либри,макарата ми е шекспир и пръта BESTONE-1,80 BOAT 50 LIBRI ,Изображение
Аватар
dthcs
новобранец
новобранец

Мнение от dthcs »

Евала за рибите :lol:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Адашо по фамилия,впечатлително!Ма това е Крит,бе, апап,имай милост,нидей ни фърля в оркестъра с тея кила и размери.Тук немаме Средиземно море,имаме опоскани язовири и маловодни речици с дребни рибки.Бил съм на Крит,в Агиос Николаос и в Ираклион ма на майната си-през 1990 година,и то на ядене,пиене и е...е с любимата ,пък ти - бах ти гурбета,дет го караш,изби рибата!Все така го давай!
петър василев

INCUBUS написа:Адашо по фамилия,впечатлително!Ма това е Крит,бе, апап,имай милост,нидей ни фърля в оркестъра с тея кила и размери.Тук немаме Средиземно море,имаме опоскани язовири и маловодни речици с дребни рибки.Бил съм на Крит,в Агиос Николаос и в Ираклион ма на майната си-през 1990 година,и то на ядене,пиене и е...е с любимата ,пък ти - бах ти гурбета,дет го караш,изби рибата!Все така го давай!
Не си мисли ,че рибата тук е повече от водата,и тук имаме проблеми с тратите , уваршаха всичко живо по дъното.Хубаво,че тези риби не стоят само тук а са мигриращи и идват по тези морета да си хвърлят хайвера през май и през септември да се нахранят обилно. :wink:
georg

Мнение от georg »

Браво Василев!!! :smt023
Грамадни риби :D
Дали са вкусни :roll:
петър василев

georg написа:Браво Василев!!! :smt023
Грамадни риби :D
Дали са вкусни :roll:
Лоша риба няма,има лош готвач :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Абе аз май имам дежа вю :roll: Тез риби съм ги виждал :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :smt023 Така е най-добре батка,добър репортаж стана :wink: няма само в кръчмата да си лафиме.Айде новата година нови рекорди ти пожелавам,пък сега :drinkers: :drinkers: :drinkers:
А сега де? :roll:
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

Колега vasilev, би ли обяснил по-подробно за самия начин на риболов, че ми стана интересно.
Казваш използва се жива рибка зарган или някаква друга, но какъв е принципа по-точно имам предвид рибката жива ли се закача или на принцип на "Драшковиц" системите.
Защото например ми е интересно ако е жива рибката как се влачи без да се откача и на каква дълбочина... :roll:
С две думи, ако не тайна разбира се да ме осветлиш мен и колегите на които им е интересно как се спретва такъма в частта извън пръчката и макарата и как точно се "води" риболова скорост на влачене, дълбочини и пр. пинизи:roll:

Поздрави и наслука!
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
петър василев

Първо ви пущам едно видео,надявам се(понеже е на гръцки) да разберете как се вързват кукитеhttp://www.youtube.com/watch?v=oTk3B4-6RSQи ви слагам няколко снимки.На първата се виждат две куки,втората се вързва така ,че да се преплъзва по кордата.Това се прави за да можеш да заложиш различни по размери сепия,заргана,кефал,каламар,и др.От заложената стръв до оловото трява да има минимум 40 м.Оловото се нарича,пазач,защото те предпазва от закачки,то виси 1 до1,50м под стръвта.Има формата на торпедо.Там където се съединяват оловото и монтажа на куките се поставя вирбел(30-50 либри),после следва плетено влакно.Рибата се закача под долната перка с последната кука и с повижната за устата.Отпуща се от 100-150м от лодката и започваш да влачиш с1,5 мили ,не повече. :wink:Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Това ми се вижда много труден риболов и няма да мога да се справя ако съм аз . Респект колега .. с интерес ще наблюдавам риболовите ти :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
петър василев

Друг метод за улов на този вид риба е" вертикал джигинг"използва се за изкуствена примамка н.р. "'планос"(за жалост не знам как се казва на български) ИзображениеПредимно при този риболов е задължително да имаш сонар.Избират се места в морето ,където има големи падини,по-точно,голяма разлика в дълбочината.Например от30м да падне изведнъж на 50м.Рибите обикновенно се придържат в долната част на скалата и около нея,когата се храни.На нас ни трябва да улучим точно този ръб и ако има риба е в коша.По този метод се ловят почти всички хищници,но първо да обясня как се прави.Първо си избирате един джигинг прът 30-50 либри(да сме по сигурни) и една макара за джигинг(колкото се може по здрава) и изкуствена примамка.Аз винаги използвам плетено влакно 30 либри,корда не предпочитам,защото има разтегателност ,особенно ако си на голяма дълбочина.Когато сме готови газ с лодката и избираме местото от сонара.ПУЩАМЕ ПРИМАМКАТА ДА СТИГНЕ ДЪНОТО.После набираме 4-5м от дъното и започваме с рязко издърпване на горе и обиране на влакното.Това се прави на интервали докато наближи повърхноста на водата.Малко е изморително,но какво да се прави ,затова пък има много дори резултати.Този метод е много удачен за риба тон.http://www.youtube.com/watch?v=ihAVuIplhiQ http://www.youtube.com/watch?v=_Grk4c725hs http://www.youtube.com/watch?v=Stuxy_iN9FE
St!
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от St! »

:smt023
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

Колега vasilev пъро да благодаря за разясненията :)
Като цяло системата ми стана ясна, но имам няколко доуточняващи въпроса
vasilev написа:От заложената стръв до оловото трява да има минимум 40 м.]
1.Да не би да става въпрос за 40см? ...защото 40 метра ми се струват много :roll:
vasilev написа:Оловото се нарича,пазач,защото те предпазва от закачки,то виси 1 до1,50м под стръвта.]
Това ми е ясно и в спининга макар и рядко се използват такива системи и то когато се лови със силиконки най-вече. 2.Въпрос в какви диапазони т.е. грамажи варира оловото?
vasilev написа:Отпуща се от 100-150м от лодката и започваш да влачиш с1,5 мили ,не повече. :wink
3. С гореописаната сиситема да се разбира ли, че се влачи съвсем близо до дъното?
4.Възможно ли е и удачно ли е да се ползват дайвер(планери) каквито се използват по -принцип за тролинг наместо олово?

vasilev написа:Друг метод за улов на този вид риба е" вертикал джигинг"използва се за изкуствена примамка н.р. "'планос"(за жалост не знам как се казва на български)
Това са пилкери...поне при нас така са познати. Не знаех че трябва да им се привързват куки по този начин. Аз съм пробвал само с пилкер, който си е фабрично снабден с тройка отзад.
Опитвал съм 1-2 пъти но без резултат... е вярно не съм упорствал много, а и специално с пилкери нямам опит.
Какви грамажи използваш обикновено?
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
петър василев

40 метра е,2 влачеш ,колкото се може по- близко до дъното,3 -за дайвери,,,,не съм опитвал за да ти кажа,опитай,че кажи и на мен,4- грамажите съответстват на дълбочината,аз например използвам 250-300гр за 40 до 60 м дълбочина .За пилкерите,мога да ти кажа,че и аз съм опитвал с тройка от долу,но остави,че загубих много пилкери,пък и риба не изкарах с тях.Да ти призная от една година се занимавам с джигинг и съм много доволен, макар,че имам 5-6 риби,ала добри.Все още се уча,защото има много методи на джигинг,има бръз,вертикален,хоризонтален,бавен,може би и други.Сега ги пробвам за да видя кой е по удачен.
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

...щом като се учиш и ловиш такива зверове,неми се мисли като ми хванеш цаката кво ще става :D :D :D
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”