Неопренови ръкавици

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

с-ма1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Неопренови ръкавици

Мнение от с-ма1 »

BZI написа:Аз ползвам ръкавици и чорапи на Корморан, но проблема с влагата е същият.
колега и аз ги имам на корморан и чорапите, и ръкавелите и аз имам същият проблем.
Yanko Nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от Yanko Nikolov »

В магазина всички видове изглеждат идеални точно за нас, но в магазина е топло неможеш да направиш точна преценка-деиствителноста е друга.Няма мокри ръце който да са топли.Аз реших и взех technisub-неопрен - и те се мокрят но когато ръцете са в движение ръцете не замъзват стоят си топли,според мен може да им се разчита за зимния риболов.
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Бе и аз това се опитвам да кажа.Неопрена има сойството да задържа водата и тялото ни да я стопля.Помагат но не топлят.Във всеки сучей по добре с тях.Миналата година бях с 2 чифта ръкавици .. не неопренови при -14 на Tунджата и си замръзнах като пич :lol:
Зависи кой с какви очаквания си ги е взел.Аз от моите съм доолен
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Интересна тема :smt023
Преди време ползвах Корморан и не съм особено доволен, тази зима ще започна с тези
Изображение
Неопренови, някакво си Микадо и нещо като 15-17 лв.Ще видим след първите няколко теста дали ще останат на "въоръжение" :roll:
rimohit написа:Зависи кой с какви очаквания си ги е взел...
Те това е най вярно, надявам се темата да има развитие...скоро!
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Имам и неопренки и Хилман/от мнението на Неделчо/!Днес бях за риба/нося винаги и двата чифта/,но пак не ми остана време да ги наложа!Мръзнах,ама ми беше кеф!Определено риболов и ръкавици не се връзват!За лов обаче,са задължителен аксесоар! :wink:

п.п. Хилман-а са убийствено топли!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Мдааа, човека от когото ги взех моите сподели, че засега ги купуват повече ловджиите. Какво пък, ако не стават за риболов ще си изпълняват стандартното предназначение :roll: .
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Момчета,това е решението на проблема ви.Аз го имам това изчадие на мисълта,но си върши перфектно работата и топли като лудо Изображение Това е една кутийка от ламарина,облицована отвън с плюш а вътре си има стъклена вата или някакви влакна,които не се палят и не могат да горят.Слага се едно от тези черничките нещица вътре в отверстието и се пали с запалката,като се оставя малко да се разгори,затваряте капачето което си е с закопчалка и го слагате в джоба в който най често си държите ръцете.Аз имам две и си ги слагам и в двата джоба.Топли и краката и предава и топлина на тялото а ръцете след минута са ви топли.Ето ви и снимки за да знаете какво да си търсите.

Изображение

Изображение

Аре,нали сте мой хора да ви стопля през дългите зимни дни по бреговете на водоемите ни ИзображениеИзображение
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Има и едни руски плоски кутийки, които работят с аптекарски чист бензин (не от бензиностанциите), може и друг, но чист.
Отваряш, палиш, затваряш капачката и мисля че работи 10 часа.То си гори без дим и пламък,и не гасне - има някакъв платинен катализатор вътре...да не се спирам на устройството..Държал съм такова в ръцете си, и май съм ги виждал в някои магазини..мисля, че бяха по 10-на лева - миналата година ???
Презарежда се - това му е хубавото.
Слагаш в джоба- държиш в ръката..както искаш..
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

"
Има и едни руски плоски кутийки, които работят с аптекарски чист бензин (не от бензиностанциите), може и друг, но чист.
Отваряш, палиш, затваряш капачката и мисля че работи 10 часа.То си гори без дим и пламък,и не гасне - има някакъв платинен катализатор вътре...да не се спирам на устройството..Държал съм такова в ръцете си, и май съм ги виждал в някои магазини..мисля, че бяха по 10-на лева - миналата година ???
Презарежда се - това му е хубавото.
Слагаш в джоба- държиш в ръката..както искаш..
Това е най-най-удачната джобна печка, имам две и съм много доволен...карат над 10 часа с едно зареждане с бензин за запалки, но проблема е че не могат да се намерят от години по магазините, ако някой види някъде да ми каже, че сума приятели искат, а последно си купих такава преди 5години и не съм виждал от тогава :!:
На Кроки варианта с въглищата не е лош, но иска по-често зареждане! 8)
Изображение
Изображение
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Взех си преди месец неопренови ръкавици на Корморан и успях да ги ползвам веднъж :wink: Вярно че валеше дъжд и ръцете ми бяха мокри , но ми се струва че и допълнително запотяват и после се свалят много трудно :idea: :?
Изображение
Аватар
rokopapa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rokopapa »

Това е най-най-удачната джобна печка, имам две и съм много доволен...карат над 10 часа с едно зареждане с бензин за запалки, но проблема е че не могат да се намерят от години по магазините, ако някой види някъде да ми каже, че сума приятели искат, а последно си купих такава преди 5години и не съм виждал от тогава :!:
На Кроки варианта с въглищата не е лош, но иска по-често зареждане! 8)

Виж в този магазин за армейска екипировка:
http://www.armyshop.dir.bg/_wm/catalog/ ... 22&dflid=3
http://www.armyshop.dir.bg/_wm/catalog/ ... 22&dflid=3
Изображение
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Благодарско колега rokopapa!
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

Чета постовете ви , колеги, и се сещам за едни стелки - видяни на някакво изложение. Не помня подробности, но дано някой от вас ги е виждал и ме допълни. Там идеята е същата, но функционира другояче. Става въпрос за стелки, пълни с някакъв гел. Вътре има метална пластина, която трябва да се натисне и изкриви преди употреба.При това се преминава през някаква критична позиция и тя изщраква, при което се задейства пиезокристал и искрата активира цялата магия - еднократно. Най-готиното е че няма горива и тн. Като спре действието, а то не беше малко, (гелът става на нещо като кристали), трябва да се остави на топло вурху радиатор или нещо такова (микровеле не става заради металните части), докато се получи отново гел. И така до безкрай. Освен стелки за краката имаше и за ръце и още какви ли не варианти. Съжалявам, че нямам спомен за повече подробности. Дано сте ме разбрали и някой да е по-подробен.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Рюнер,има ги и тях във сайта за военна екипировка,видах написаното за тях но не ми вдъхнаха доверие.Аз съм 100кг и не знам дали ще издържат.Ако се цепне тази стелка,познай какво пързаляне ще падне в ботушите ИзображениеА може и да греша,просто просто си мисля на глас,дали има риск да стане такова нещо.Ако някой ги е пробвал,моля да каже Изображение
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

На мен ми измръзват ръцете с неопрена,по-добре поларени или някакви други и запалката която Любо е снимал т.е. печката.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”