Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Неопренови ръкавици
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Неопренови ръкавици
колега и аз ги имам на корморан и чорапите, и ръкавелите и аз имам същият проблем.BZI написа:Аз ползвам ръкавици и чорапи на Корморан, но проблема с влагата е същият.
-
- новобранец
В магазина всички видове изглеждат идеални точно за нас, но в магазина е топло неможеш да направиш точна преценка-деиствителноста е друга.Няма мокри ръце който да са топли.Аз реших и взех technisub-неопрен - и те се мокрят но когато ръцете са в движение ръцете не замъзват стоят си топли,според мен може да им се разчита за зимния риболов.
-
- сериозен играч
Бе и аз това се опитвам да кажа.Неопрена има сойството да задържа водата и тялото ни да я стопля.Помагат но не топлят.Във всеки сучей по добре с тях.Миналата година бях с 2 чифта ръкавици .. не неопренови при -14 на Tунджата и си замръзнах като пич
Зависи кой с какви очаквания си ги е взел.Аз от моите съм доолен

Зависи кой с какви очаквания си ги е взел.Аз от моите съм доолен
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Интересна тема
Преди време ползвах Корморан и не съм особено доволен, тази зима ще започна с тези

Неопренови, някакво си Микадо и нещо като 15-17 лв.Ще видим след първите няколко теста дали ще останат на "въоръжение"

Преди време ползвах Корморан и не съм особено доволен, тази зима ще започна с тези

Неопренови, някакво си Микадо и нещо като 15-17 лв.Ще видим след първите няколко теста дали ще останат на "въоръжение"

Те това е най вярно, надявам се темата да има развитие...скоро!rimohit написа:Зависи кой с какви очаквания си ги е взел...

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Имам и неопренки и Хилман/от мнението на Неделчо/!Днес бях за риба/нося винаги и двата чифта/,но пак не ми остана време да ги наложа!Мръзнах,ама ми беше кеф!Определено риболов и ръкавици не се връзват!За лов обаче,са задължителен аксесоар!
п.п. Хилман-а са убийствено топли!

п.п. Хилман-а са убийствено топли!
Мдааа, човека от когото ги взех моите сподели, че засега ги купуват повече ловджиите. Какво пък, ако не стават за риболов ще си изпълняват стандартното предназначение
.

- krokibg
- учете се от него
Момчета,това е решението на проблема ви.Аз го имам това изчадие на мисълта,но си върши перфектно работата и топли като лудо
Това е една кутийка от ламарина,облицована отвън с плюш а вътре си има стъклена вата или някакви влакна,които не се палят и не могат да горят.Слага се едно от тези черничките нещица вътре в отверстието и се пали с запалката,като се оставя малко да се разгори,затваряте капачето което си е с закопчалка и го слагате в джоба в който най често си държите ръцете.Аз имам две и си ги слагам и в двата джоба.Топли и краката и предава и топлина на тялото а ръцете след минута са ви топли.Ето ви и снимки за да знаете какво да си търсите.

Аре,нали сте мой хора да ви стопля през дългите зимни дни по бреговете на водоемите ни

Аре,нали сте мой хора да ви стопля през дългите зимни дни по бреговете на водоемите ни

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Има и едни руски плоски кутийки, които работят с аптекарски чист бензин (не от бензиностанциите), може и друг, но чист.
Отваряш, палиш, затваряш капачката и мисля че работи 10 часа.То си гори без дим и пламък,и не гасне - има някакъв платинен катализатор вътре...да не се спирам на устройството..Държал съм такова в ръцете си, и май съм ги виждал в някои магазини..мисля, че бяха по 10-на лева - миналата година ???
Презарежда се - това му е хубавото.
Слагаш в джоба- държиш в ръката..както искаш..
Отваряш, палиш, затваряш капачката и мисля че работи 10 часа.То си гори без дим и пламък,и не гасне - има някакъв платинен катализатор вътре...да не се спирам на устройството..Държал съм такова в ръцете си, и май съм ги виждал в някои магазини..мисля, че бяха по 10-на лева - миналата година ???
"
На Кроки варианта с въглищата не е лош, но иска по-често зареждане!

Това е най-най-удачната джобна печка, имам две и съм много доволен...карат над 10 часа с едно зареждане с бензин за запалки, но проблема е че не могат да се намерят от години по магазините, ако някой види някъде да ми каже, че сума приятели искат, а последно си купих такава преди 5години и не съм виждал от тогаваИма и едни руски плоски кутийки, които работят с аптекарски чист бензин (не от бензиностанциите), може и друг, но чист.

На Кроки варианта с въглищата не е лош, но иска по-често зареждане!

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич

-
- учете се от него
Взех си преди месец неопренови ръкавици на Корморан и успях да ги ползвам веднъж
Вярно че валеше дъжд и ръцете ми бяха мокри , но ми се струва че и допълнително запотяват и после се свалят много трудно

- rokopapa
- научил се да хвърля
Това е най-най-удачната джобна печка, имам две и съм много доволен...карат над 10 часа с едно зареждане с бензин за запалки, но проблема е че не могат да се намерят от години по магазините, ако някой види някъде да ми каже, че сума приятели искат, а последно си купих такава преди 5години и не съм виждал от тогава![]()
На Кроки варианта с въглищата не е лош, но иска по-често зареждане!![]()
Виж в този магазин за армейска екипировка:
http://www.armyshop.dir.bg/_wm/catalog/ ... 22&dflid=3
http://www.armyshop.dir.bg/_wm/catalog/ ... 22&dflid=3
Благодарско колега rokopapa!
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Джоко Росич

Чета постовете ви , колеги, и се сещам за едни стелки - видяни на някакво изложение. Не помня подробности, но дано някой от вас ги е виждал и ме допълни. Там идеята е същата, но функционира другояче. Става въпрос за стелки, пълни с някакъв гел. Вътре има метална пластина, която трябва да се натисне и изкриви преди употреба.При това се преминава през някаква критична позиция и тя изщраква, при което се задейства пиезокристал и искрата активира цялата магия - еднократно. Най-готиното е че няма горива и тн. Като спре действието, а то не беше малко, (гелът става на нещо като кристали), трябва да се остави на топло вурху радиатор или нещо такова (микровеле не става заради металните части), докато се получи отново гел. И така до безкрай. Освен стелки за краката имаше и за ръце и още какви ли не варианти. Съжалявам, че нямам спомен за повече подробности. Дано сте ме разбрали и някой да е по-подробен.
- krokibg
- учете се от него
Рюнер,има ги и тях във сайта за военна екипировка,видах написаното за тях но не ми вдъхнаха доверие.Аз съм 100кг и не знам дали ще издържат.Ако се цепне тази стелка,познай какво пързаляне ще падне в ботушите
А може и да греша,просто просто си мисля на глас,дали има риск да стане такова нещо.Ако някой ги е пробвал,моля да каже 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
На мен ми измръзват ръцете с неопрена,по-добре поларени или някакви други и запалката която Любо е снимал т.е. печката.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....