Тикаджии вие сте.
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Re: Тикаджии вие сте.
Бори ли го или тичаше след негоRAAZIEL написа: Борих го час и десет минути

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- кандидат преподавател
Имам Адвенчъра 7 м от две години.Много я харесвам.Ползвам пръчката основно на р. Арда в планинската зона до вливането в яз.Кърджали-за всякакви риби/не е имало случай над кило кефал или скобар /и пръчката се държи превъзходно.Не изморява риболовеца,изморява чудесно рибоците.Два пъти съм я ползвал досега и на яз.Въча - при устието,вади платиките и "бабите"без проблем.Но,това в никакъв случай не е пръчка за шарани и просто не трябва да се използва за вероятни риби над кило-кило и половина.
- RUZBATA
- ще става разбирач
Всеки си хвали това което има и ползва та и аз така
Пролета ще станат 2 години от както си взех Exclusive на 7метра за сега никви забележки !!Не ползвам ластик ,и постиженията ми са 1,2 и 1,9 кг шаранчета и то на свободни водоеми а не някакви домашни шаранчета от платен язовир
Не отричам другите Тики просто си хваля моето
Успех при избора колега!!!

Не отричам другите Тики просто си хваля моето

Успех при избора колега!!!
колега която и да избереш няма да сгрешиш
аз лично имам 7м Tica - Adventure и 8м Tica - Exclusive и двете телескопчета са перфектни но вече е вапрос на финансова гледна точка 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Благодаря на всички за отзивите.До няколко дни ще драсна на какво съм се спрял. 

Колега,огледай само версите Уинър и Ексклузив
Успех и пиши за избора си 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- вече хвърля и на тежко
Имам WINNER, обаче е 8 метров. За сега не ползвам ластик (но скоро ще сложа) - с жило съм. Вадил съм шаранчета до към 2,5 кг. на Панчарево - платения водоем. Имах и два случая, в които не успях да удържа закачените риби и съответно те скъсаха. За сега пръчката се държи мъжки, но все пак аз имам осмица. Как е при седмиците - не знам....
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
Сложиш ли ластик от 8 м. нагоре ,ще ти трябват ботуши 2.5 м. или лодка/може и проходилка/

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Като гледам колегата IDA,на снимките винаги е с ботуши и в готовност с лодка,bkd,не ме карай да се смея рано сутрин.Давам за пример Илийката,че лови с 8-ци и то какви риби.bkd написа:Сложиш ли ластик от 8 м. нагоре ,ще ти трябват ботуши 2.5 м. или лодка/може и проходилка/![]()
![]()
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- учете се от него
Ицо , така е но са Джаксони с параболичен (осмицата) и прогресивен стройbutnik написа:Като гледам колегата IDA,на снимките винаги е с ботуши и в готовност с лодка,bkd,не ме карай да се смея рано сутрин.Давам за пример Илийката,че лови с 8-ци и то какви риби.bkd написа:Сложиш ли ластик от 8 м. нагоре ,ще ти трябват ботуши 2.5 м. или лодка/може и проходилка/![]()
![]()

ИДА мога да ти гарантирам,че която и от Тиките да натoвариш с ластик по-голям от 1.6-1.8 (даже и това е много) няма да удържи на напъна!Идеята при Тиките е друга.

Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Мисълта на Боре до колкото схващам е ,че е против ластиците на директен и не веднъж го пише
А аз не бих си купил Тика с твърд строй по лични съображения които са си за мен.

-
- учете се от него
Аз тия другите , не съм си ги избирал че да ми тежат или пък от финансови съображения ( те са по около 80лв.). Един такъв , подобен на тиките , с много твърд строй и горе-долу на подобни цени още втория толстолоб му строши трето коляно ( където е ластика , хем беше "само" 1.6)icko написа:ИДА мога да ти гарантирам,че която и от Тиките да натoвариш с ластик по-голям от 1.6-1.8 (даже и това е много) няма да удържи на напъна!Идеята при Тиките е друга.![]()

Все пак , дори и Тика при ползване във водоеми със 2-3 килограмови шарани или амури ( повечето от арендните са с такива риби) , е добре да бъде и със оластичен вариант , иначе пръта трябва да се наведе в посока на рибата много бързо и линията да не е много здрава

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Все пак , дори и Тика при ползване във водоеми със 2-3 килограмови шарани или амури ( повечето от арендните са с такива риби) , е добре да бъде и със оластичен вариант , иначе пръта трябва да се наведе в посока на рибата много бързо и линията да не е много здрава
[/quote] 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Директния ми трябва за бабушка,каракуда до кило и на умерено течение по Дунава за платика и скобар рядко над кило.
Опасенията са ми за някоя случайна по-едричка мряна.Тази година имах няколко такива случая на 5-цата.
Иначе не възнамерявам да превръщам директния телескоп в универсалния прът за всякакви риби (от уклей,през диви шарани от по 5кила та до толстолоби до 7 кила)
За по-сериозните рибоци имам и мач и фидер и яки дънни прътове.
Така че се спирам на лек и пъргав 7 метров Winner.
Отново благодаря на всички Ви за мненията и препоръките.
Пожелавам Ви ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ! До скоро!
Опасенията са ми за някоя случайна по-едричка мряна.Тази година имах няколко такива случая на 5-цата.
Иначе не възнамерявам да превръщам директния телескоп в универсалния прът за всякакви риби (от уклей,през диви шарани от по 5кила та до толстолоби до 7 кила)
За по-сериозните рибоци имам и мач и фидер и яки дънни прътове.
Така че се спирам на лек и пъргав 7 метров Winner.
Отново благодаря на всички Ви за мненията и препоръките.
Пожелавам Ви ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ! До скоро!