Тикаджии вие сте.

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Re: Тикаджии вие сте.

Мнение от dekata »

RAAZIEL написа: Борих го час и десет минути
Бори ли го или тичаше след него :D
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Имам Адвенчъра 7 м от две години.Много я харесвам.Ползвам пръчката основно на р. Арда в планинската зона до вливането в яз.Кърджали-за всякакви риби/не е имало случай над кило кефал или скобар /и пръчката се държи превъзходно.Не изморява риболовеца,изморява чудесно рибоците.Два пъти съм я ползвал досега и на яз.Въча - при устието,вади платиките и "бабите"без проблем.Но,това в никакъв случай не е пръчка за шарани и просто не трябва да се използва за вероятни риби над кило-кило и половина.
Аватар
RUZBATA
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от RUZBATA »

Всеки си хвали това което има и ползва та и аз така :D Пролета ще станат 2 години от както си взех Exclusive на 7метра за сега никви забележки !!Не ползвам ластик ,и постиженията ми са 1,2 и 1,9 кг шаранчета и то на свободни водоеми а не някакви домашни шаранчета от платен язовир :D
Не отричам другите Тики просто си хваля моето :D :D :D
Успех при избора колега!!!
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

колега която и да избереш няма да сгрешиш :D аз лично имам 7м Tica - Adventure и 8м Tica - Exclusive и двете телескопчета са перфектни но вече е вапрос на финансова гледна точка :D
Изображение Изображение Изображение Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Благодаря на всички за отзивите.До няколко дни ще драсна на какво съм се спрял. :)
Изображение
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Колега,огледай само версите Уинър и Ексклузив :idea: :wink: Успех и пиши за избора си :smt023
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Sme6NIKa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Sme6NIKa »

Имам WINNER, обаче е 8 метров. За сега не ползвам ластик (но скоро ще сложа) - с жило съм. Вадил съм шаранчета до към 2,5 кг. на Панчарево - платения водоем. Имах и два случая, в които не успях да удържа закачените риби и съответно те скъсаха. За сега пръчката се държи мъжки, но все пак аз имам осмица. Как е при седмиците - не знам....
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Сложиш ли ластик от 8 м. нагоре ,ще ти трябват ботуши 2.5 м. или лодка/може и проходилка/ :smt047 :smt047 :smt047
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

bkd написа:Сложиш ли ластик от 8 м. нагоре ,ще ти трябват ботуши 2.5 м. или лодка/може и проходилка/ :smt047 :smt047 :smt047
Като гледам колегата IDA,на снимките винаги е с ботуши и в готовност с лодка,bkd,не ме карай да се смея рано сутрин.Давам за пример Илийката,че лови с 8-ци и то какви риби.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

butnik написа:
bkd написа:Сложиш ли ластик от 8 м. нагоре ,ще ти трябват ботуши 2.5 м. или лодка/може и проходилка/ :smt047 :smt047 :smt047
Като гледам колегата IDA,на снимките винаги е с ботуши и в готовност с лодка,bkd,не ме карай да се смея рано сутрин.Давам за пример Илийката,че лови с 8-ци и то какви риби.
Ицо , така е но са Джаксони с параболичен (осмицата) и прогресивен строй :idea: . Съответно тежат 605 и 420гр , " носят" ластици 2.0/2.2мм. , а тук става дума за ТИКА :D Не виждам да има модели на Тика ( може би до някъде Уондър , седмица) , дето да могат да се ползват за такива изпълнения :D
Изображение
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от icko »

ИДА мога да ти гарантирам,че която и от Тиките да натoвариш с ластик по-голям от 1.6-1.8 (даже и това е много) няма да удържи на напъна!Идеята при Тиките е друга. :wink: :idea:
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Мисълта на Боре до колкото схващам е ,че е против ластиците на директен и не веднъж го пише :wink: А аз не бих си купил Тика с твърд строй по лични съображения които са си за мен.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

icko написа:ИДА мога да ти гарантирам,че която и от Тиките да натoвариш с ластик по-голям от 1.6-1.8 (даже и това е много) няма да удържи на напъна!Идеята при Тиките е друга. :wink: :idea:
Аз тия другите , не съм си ги избирал че да ми тежат или пък от финансови съображения ( те са по около 80лв.). Един такъв , подобен на тиките , с много твърд строй и горе-долу на подобни цени още втория толстолоб му строши трето коляно ( където е ластика , хем беше "само" 1.6) :D Естествено че за бръз риболов или риболов на река , където пръта е постоянно в ръка , идеята е за лек и дълъг прът; аз на река ловя с много лека шестица или петица ( тук няма големи реки) 8)
Все пак , дори и Тика при ползване във водоеми със 2-3 килограмови шарани или амури ( повечето от арендните са с такива риби) , е добре да бъде и със оластичен вариант , иначе пръта трябва да се наведе в посока на рибата много бързо и линията да не е много здрава :D :D :D
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Все пак , дори и Тика при ползване във водоеми със 2-3 килограмови шарани или амури ( повечето от арендните са с такива риби) , е добре да бъде и със оластичен вариант , иначе пръта трябва да се наведе в посока на рибата много бързо и линията да не е много здрава :D :D :D[/quote] :smt023
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Директния ми трябва за бабушка,каракуда до кило и на умерено течение по Дунава за платика и скобар рядко над кило.
Опасенията са ми за някоя случайна по-едричка мряна.Тази година имах няколко такива случая на 5-цата.
Иначе не възнамерявам да превръщам директния телескоп в универсалния прът за всякакви риби (от уклей,през диви шарани от по 5кила та до толстолоби до 7 кила)
За по-сериозните рибоци имам и мач и фидер и яки дънни прътове.
Така че се спирам на лек и пъргав 7 метров Winner.
Отново благодаря на всички Ви за мненията и препоръките.
Пожелавам Ви ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ! До скоро! :wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”