Проблем с колата

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Проблем с колата

Мнение от chirusa_bg »

А как си обясняваме поведението на оборотомера?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

chirusa_bg написа:А как си обясняваме поведението на оборотомера?

Оборотомера е закачен мисля за делкото, бе знам ли за първи път се зблъсквам с тъкъв проблем.... в България карах само соц-бензинови коли и след това три дизела прекарах .Сега ми е много нанагорно :?
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

С грешно прочетена информация от дебитомера :lol: отива до максимална стойност без да отвори клапата.... и се получава заглъхване на мотора от задух във високи стойности както и илюзията че цилинрите не работят в правилен ред :roll:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

AL KAPONE написа:
С грешно прочетена информация от дебитомера :lol: отива до максимална стойност без да отвори клапата.... и се получава заглъхване на мотора от задух във високи стойности както и илюзията че цилинрите не работят в правилен ред :roll:
Да така се получава с работата на двигатела ......

Абе малко по малко ще се научим ама ззащо да сега в студеното да теглим.
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

:) Капоне, а като си разкачиш дебитомера при запален двигател, спира ли оборотомера?

При всяко положение няма пряка връзка между стрелката на таблото и показателите на дебитомера?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

chirusa_bg написа::) Капоне, а като си разкачиш дебитомера при запален двигател, спира ли оборотомера?

При всяко положение няма пряка връзка между стрелката на таблото и показателите на дебитомера?

Колега колата гасне като откачиш дебитометъра.
гуслар написа:

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Явно е по-глупава от пълния инжекциот на ибиса :wink:
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

chirusa_bg написа::) Капоне, а като си разкачиш дебитомера при запален двигател, спира ли оборотомера?

Не трябва да госне колата !!!

има връзка.... дебитомера чете информация за компютъра! а оборотомера от къде чете инфо от датчик или от жило !!! говорим за 1800i 8)
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

AL KAPONE написа: Не трябва да госне колата !!!
Не трябва, ама тая май гасне :lol: , кво ще я правим сега?

ПП. Същия проблем го преследвах почти месец сам, после я водих на лекар, а той се оказа ветеринар.
Тъй че сега ми е много интересно, какво и е на тази ?
gogo_7777
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogo_7777 »

Аз си го патих това но с пежо 306.Мисля,че ми казаха тогава потенциометър на дроселова клапа или нещо от рода беше.Плочката за която говори Капоне до скоро я мотаех някъде.Графитните писти 3 на брой се изтъркват и от там грешки в компа.На мен ми обясниха нещата по различно.По тези писти си движат едни четки и според това къде се намират компа чете обороти колко гориво и т.н.Като се прецакат пистите при мен колата се форсираше сама.Слизам от колата а тя продължава от 1000 до 3500 оборота сякаш някой подава газ.Взех плочка втора употреба около 50 кинта,но тя е временно решение.
Който се смее последен, ............... последен се смее.
gogo_7777
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogo_7777 »

chapara написа:Стъпково моторче?
Вярно и аз това правих.Първо почистване на стъпков мотор и тогава другите неща.
Който се смее последен, ............... последен се смее.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

AL KAPONE написа::roll: Само да вметна.... Проблема е много голфаджйски! 2, 3, 4... все тая! :roll: Работата е за диагностик! :roll: Проверка на вакумите, не бърникай по колата ако не разбираш! инак шашкирането идва точно от дебитомера, където пистите са поизтъркани поради егенето на Голфа :roll:
Някой да иска да се хване на бас...

Дам... сега гледам никой не слуша! ходи на диагностик ти се каза :lol: Имал съм 1.8, 1.8-16W, тройка 2.0 и четворка 250 коня :roll: петица не съм щото ми е скъпа още :roll: имам толкова части за голфове, че мога да събера нов модел :lol:
Тва, че Павле само чака тема да си нафали японките.... :lol: Да знаете че избива комплекси, него го питайте за воблери... :lol: :lol: :lol: Щото новите японки са вече унгарки и туркини и ша го питам аз него след година две :lol: :lol: :lol:
Аватар
ssg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ssg »

Оборотомера взима данни от датчика на "ХОЛ" който се намира в делкото и когато е повреден или има лоша връзка мени оборотите на тъблото.
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

Сега ставам от сън, и сядам да ви пиша. Снощи , какво направих: Свалих дебитометъра отваряне пощистване,имаше следи от четеца но след като го измих с блеиклинера и четка намаляха и сега са почти не забележими (за мен).
Вакума на инжексиона (отзад)и той беше подменен бензиновия филтър сменен,и като си тръгнах колата като чели литна ( така според мен). Делкото свалено и почистено.

Сега ходих да е запаля , след като не запали от 4-ти път и пръснах "старт течност "и запали с първия път ама днес е само -8,като чели и автоматичния смукач не работи щото си променя оборотите от под 1000- 1800об/мин.

п.п Снощи пробвах и варианта с откачения дебитометър като завъртя и понечи да запали и до там така няколко пъти но не запали. :oops:
гуслар написа:

Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Налей и една кофа компресия и ша са опрай. :lol:
Майтапа на страна, но по добре иди на сервиз, че като гледам колко части смени соленичко ще ти излезе накрая забавлението да си ръчкаш по колата. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”