Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Плувка от върба става ли?
Модератор: emo vasilev
-
- научил се да хвърля
Re: Плувка от върба става ли?
Колега,преди малко това поясних, че не става с повод яз. е много-много кофти. От 10 хвърляния къса 3-4 пъти доста над повода който е около 30-40см. А що губя плувките? риболов на плувка става само с подвижна[/quote]
Ама изобщо не можеш да ме убедиш,че не става,с каква корда ловиш ,та да не ти къса от повода.Нещо в кордите ти не е наред.Никога не ловя без повод,имам си мое мнение за това,не тук темата да ти разяснявам ползата от поводи.[/quote]
Неизкам никой да убеждавам,ама яз. е на тераси,като на стъпала е, само че в големи размери.Все едно гледаш огромно стъпало с дължина от 2-3 метра и дълбочина 7-8, и това всичкото е от нареден камък по който има миди.Най лошото,че целия яз. е такъв и така почва от самия бряг до не по малко от 100-150м навътре.Някой ден като се усъваршенствам,е кача и снимки. Та затова приятелю ми къса много нагоре от повода на самия ръб на гадните миди,редки са случаите да извадиш такъма цял,а яз. него сменям за никой друг и това е.
Ама изобщо не можеш да ме убедиш,че не става,с каква корда ловиш ,та да не ти къса от повода.Нещо в кордите ти не е наред.Никога не ловя без повод,имам си мое мнение за това,не тук темата да ти разяснявам ползата от поводи.[/quote]
Неизкам никой да убеждавам,ама яз. е на тераси,като на стъпала е, само че в големи размери.Все едно гледаш огромно стъпало с дължина от 2-3 метра и дълбочина 7-8, и това всичкото е от нареден камък по който има миди.Най лошото,че целия яз. е такъв и така почва от самия бряг до не по малко от 100-150м навътре.Някой ден като се усъваршенствам,е кача и снимки. Та затова приятелю ми къса много нагоре от повода на самия ръб на гадните миди,редки са случаите да извадиш такъма цял,а яз. него сменям за никой друг и това е.
-
- фен клуб-скобар
От сламка за безаалкохолни напитки също става плувка .
Брат ми си правеше такива.
Запушва се от двата края с корк .
Може да стане и подвижна.
И пак не мога да разбера нещо ... с тия тераси .
Защо трябва влакното да се опира в терасите.Това не е дънна въдица.
пробваи даси очистиш мястото дед ловаш 

-
- научил се да хвърля
Добре пич,кое не ти е ясно,като си пуснал 7-8м. дълбочина икато клъвне и засечем рибата от тая дълбочина на къде тръгва на долу или на горе? При мен като удари мряна или шаран,щото друго не ловя се забива деректно на долу и от там като тръгнеш и ти да дърпаш и се получава това късане на ръба на стъпалото на което има незнам си колко миди.Лятото влизах да си ги вадя ама на всяко вадене и си срязвах краката и ръцете на няколко места дори през ръкавици и с плавници като се допреш до някой камък,което е неизбежно и се кълцаш.Дано съм ти отговорил,ама ако има нещо друго питай.saksi написа:От сламка за безаалкохолни напитки също става плувка .
-
- научил се да хвърля
Нямаш на представа колко съм ти благодарен.като малък и аз ги използвах,ама не съм се сещал да ги моделирам за подвижни.Мерсиchapara написа:Гъши пера
Сърцевината от детска близалка,разни лепилца и дерзай щом те влече.Това са мои изпълнения от преди 30тина години
2.5 - Когато цитирате мнение на друг потребител цитирайте само първите 2-3 реда или само частта, която коментирате. Забранено е да се включват изображения в цитатите.
-
- научил се да хвърля
Да налято и това ще стане,ама декември закривам сезона,а януари го откривам,а няма как да вляза в тая ледена вода да се гмуркам цял ден и да изтръгна един милион миди,че ако не и повече.Все пак мерси,че се включиlud_007 написа:пробваи даси очистиш мястото дед ловаш
-
- научил се да хвърля
За кои изхвърляци говориш,че не разбрах?chapara написа:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Такивата изхвърляци ги ползвам зимата на дупка на леда понеже не ми е жал за тях,а икато замръзнат в леда с крак ги посритвам и пак са здрави![]()
-
- вече хвърля и на тежко
Колега,
от липа си е най-добре. Аз откак се помня все такива си правя за риболов по река, но е прави пера. Аз дори не ги и боядисвам. За да не ти е толкова леко перото напрви го млко по-дебело а не по-дълго, но това е мое мнение. С тия пера ловя предимно кефал, но и мн други риби също може да се ловят.
От върба разбира се че става перо, как да не става. Когато съм по реката и скъсам перото,а съм забравил другите, направо режа едно клонче, оформям и готово. И да ти кажа стига да искаш от всякакво дърво можеш да си направиш перо за риболов на кефал по река.
Дано съм ти бил полезен
от липа си е най-добре. Аз откак се помня все такива си правя за риболов по река, но е прави пера. Аз дори не ги и боядисвам. За да не ти е толкова леко перото напрви го млко по-дебело а не по-дълго, но това е мое мнение. С тия пера ловя предимно кефал, но и мн други риби също може да се ловят.
От върба разбира се че става перо, как да не става. Когато съм по реката и скъсам перото,а съм забравил другите, направо режа едно клонче, оформям и готово. И да ти кажа стига да искаш от всякакво дърво можеш да си направиш перо за риболов на кефал по река.
Дано съм ти бил полезен
-
- научил се да хвърля
Да така е в БГ няма ама тука тия пустиняци как са го правили тоя яз. незнам.
П.П. Не, че мисля за риба ама от акъла ми не излиза. Само аз ли съм тъй?
П.П. Не, че мисля за риба ама от акъла ми не излиза. Само аз ли съм тъй?
-
- научил се да хвърля
Мерси джордане и твойто мнение има полза,като цяло на всички,без тия които не взимат това на сериозно,ама е така защото в БГ и аз има къде да ходя за риба ама тука е ограничено
-
- и господ не е толокова добър
Като отидиш на водоема счупи си една суха клечка,заострия малко и си готов 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- научил се да хвърля
Не съм пробвал с лодка въпреки,че имам и винаги я вземам ама неможеш дълго време да ловиш от нея. А и едрия шаро няма ли да се плаши?chapara написа:Аз мисля че бях споменал,лодка и вертикален риболов,с котва на лодката, просто друго не се сещам.
-
- научил се да хвърля
Снегк,нямаш представа колко искам да те взема само за 1-2 риболова.Хубаво се матапиш ама ако видиш за какво точно става на въпрос друга песен ще запееш.Аз самият съм рибар повече от 23г. и ако не бях се зблъскал с такъв тип яз. и на мен щеше да ми е до подигравки за отсрещния човек.Но не се притеснявай приятелю,аз не се обиждам а и колелото се върти.snegk написа:Като отидиш на водоема счупи си една суха клечка,заострия малко и си готов
-
- научил се да хвърля
Не знам, що питаш мен пробвай, от опит глава не боли.И защо да не може да се лови продължително време???????Помисли![/quote]
Защото другата слабост на тоя яз. е че е разположен между едни планини и стават едни неописуеми течения.Много рядко съм виждал яз. като стъкло,да не кажа невъзможно,ама и за много кратко време.Нормално като духа падат стола и масата които в БГ няма да паднат при нормален за БГ вятър
Защото другата слабост на тоя яз. е че е разположен между едни планини и стават едни неописуеми течения.Много рядко съм виждал яз. като стъкло,да не кажа невъзможно,ама и за много кратко време.Нормално като духа падат стола и масата които в БГ няма да паднат при нормален за БГ вятър