Плувка от върба става ли?

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

galin_atina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Плувка от върба става ли?

Мнение от galin_atina »

Колега,преди малко това поясних, че не става с повод яз. е много-много кофти. От 10 хвърляния къса 3-4 пъти доста над повода който е около 30-40см. А що губя плувките? риболов на плувка става само с подвижна[/quote]
Ама изобщо не можеш да ме убедиш,че не става,с каква корда ловиш ,та да не ти къса от повода.Нещо в кордите ти не е наред.Никога не ловя без повод,имам си мое мнение за това,не тук темата да ти разяснявам ползата от поводи.[/quote]

Неизкам никой да убеждавам,ама яз. е на тераси,като на стъпала е, само че в големи размери.Все едно гледаш огромно стъпало с дължина от 2-3 метра и дълбочина 7-8, и това всичкото е от нареден камък по който има миди.Най лошото,че целия яз. е такъв и така почва от самия бряг до не по малко от 100-150м навътре.Някой ден като се усъваршенствам,е кача и снимки. Та затова приятелю ми къса много нагоре от повода на самия ръб на гадните миди,редки са случаите да извадиш такъма цял,а яз. него сменям за никой друг и това е.
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

От сламка за безаалкохолни напитки също става плувка .
Брат ми си правеше такива.
Запушва се от двата края с корк .
Може да стане и подвижна.
И пак не мога да разбера нещо ... с тия тераси .
Защо трябва влакното да се опира в терасите.Това не е дънна въдица.
lud_007
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lud_007 »

пробваи даси очистиш мястото дед ловаш :lol:
galin_atina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin_atina »

saksi написа:От сламка за безаалкохолни напитки също става плувка .
Брат ми си правеше такива.
Запушва се от двата края с корк .
Може да стане и подвижна.
И пак не мога да разбера нещо ... с тия тераси .
Защо трябва влакното да се опира в терасите.Това не е дънна въдица.
Добре пич,кое не ти е ясно,като си пуснал 7-8м. дълбочина икато клъвне и засечем рибата от тая дълбочина на къде тръгва на долу или на горе? При мен като удари мряна или шаран,щото друго не ловя се забива деректно на долу и от там като тръгнеш и ти да дърпаш и се получава това късане на ръба на стъпалото на което има незнам си колко миди.Лятото влизах да си ги вадя ама на всяко вадене и си срязвах краката и ръцете на няколко места дори през ръкавици и с плавници като се допреш до някой камък,което е неизбежно и се кълцаш.Дано съм ти отговорил,ама ако има нещо друго питай.
galin_atina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin_atina »

chapara написа:Гъши пера

Сърцевината от детска близалка,разни лепилца и дерзай щом те влече.Това са мои изпълнения от преди 30тина години
Нямаш на представа колко съм ти благодарен.като малък и аз ги използвах,ама не съм се сещал да ги моделирам за подвижни.Мерси
2.5 - Когато цитирате мнение на друг потребител цитирайте само първите 2-3 реда или само частта, която коментирате. Забранено е да се включват изображения в цитатите.
galin_atina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin_atina »

lud_007 написа:пробваи даси очистиш мястото дед ловаш :lol:
Да налято и това ще стане,ама декември закривам сезона,а януари го откривам,а няма как да вляза в тая ледена вода да се гмуркам цял ден и да изтръгна един милион миди,че ако не и повече.Все пак мерси,че се включи
galin_atina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin_atina »

chapara написа::wink: :wink: :wink: :lol: :idea: :lol:

Такивата изхвърляци ги ползвам зимата на дупка на леда понеже не ми е жал за тях,а икато замръзнат в леда с крак ги посритвам и пак са здрави :roll: :D
За кои изхвърляци говориш,че не разбрах?
jordan_fena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jordan_fena »

Колега,
от липа си е най-добре. Аз откак се помня все такива си правя за риболов по река, но е прави пера. Аз дори не ги и боядисвам. За да не ти е толкова леко перото напрви го млко по-дебело а не по-дълго, но това е мое мнение. С тия пера ловя предимно кефал, но и мн други риби също може да се ловят.
От върба разбира се че става перо, как да не става. Когато съм по реката и скъсам перото,а съм забравил другите, направо режа едно клонче, оформям и готово. И да ти кажа стига да искаш от всякакво дърво можеш да си направиш перо за риболов на кефал по река.
Дано съм ти бил полезен
galin_atina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin_atina »

Да така е в БГ няма ама тука тия пустиняци как са го правили тоя яз. незнам.

П.П. Не, че мисля за риба ама от акъла ми не излиза. Само аз ли съм тъй?
galin_atina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin_atina »

Мерси джордане и твойто мнение има полза,като цяло на всички,без тия които не взимат това на сериозно,ама е така защото в БГ и аз има къде да ходя за риба ама тука е ограничено
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Като отидиш на водоема счупи си една суха клечка,заострия малко и си готов :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
galin_atina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin_atina »

chapara написа:Аз мисля че бях споменал,лодка и вертикален риболов,с котва на лодката, просто друго не се сещам. :roll:
Не съм пробвал с лодка въпреки,че имам и винаги я вземам ама неможеш дълго време да ловиш от нея. А и едрия шаро няма ли да се плаши?
galin_atina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin_atina »

snegk написа:Като отидиш на водоема счупи си една суха клечка,заострия малко и си готов :wink:
Снегк,нямаш представа колко искам да те взема само за 1-2 риболова.Хубаво се матапиш ама ако видиш за какво точно става на въпрос друга песен ще запееш.Аз самият съм рибар повече от 23г. и ако не бях се зблъскал с такъв тип яз. и на мен щеше да ми е до подигравки за отсрещния човек.Но не се притеснявай приятелю,аз не се обиждам а и колелото се върти.
galin_atina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin_atina »

Не знам, що питаш мен пробвай, от опит глава не боли.И защо да не може да се лови продължително време???????Помисли![/quote]

Защото другата слабост на тоя яз. е че е разположен между едни планини и стават едни неописуеми течения.Много рядко съм виждал яз. като стъкло,да не кажа невъзможно,ама и за много кратко време.Нормално като духа падат стола и масата които в БГ няма да паднат при нормален за БГ вятър
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

:smt017 :smt017 :smt017
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”