Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Техники и тактики от риболова на щека
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
Re: Техники и тактики от риболова на щека
Тъй де,но тука изкаме да използваме само техниката,тактиката и да си ловиме с нашите шаранджийски такъми.Според мен става с по тънко основно и по малка тежест а за повод да използваме още по тънки влакна и малки куки.Но трябва да не ловиме на косъм или косъма да е много финен,за 1-2 варени царевички.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Самата тема е пусната с цел дискусия около захранването при риболов на щека,а не за самия риболов!В този случая има ли значение каква ще е дължината на сопата,след като въобще не ни вълнува!Камен го е написал-"с нашите си такъми"!IDA написа:То , между другото заглавието на темата не е зле да бъде поразширено със ".....щека и директен"

edit: Опс!Изпреварен съм!

- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Флуокарбона ми се вижда най удачния вариант,но с тежестети малко не ми ясноsnegk написа:.Според мен става с по тънко основно и по малка тежест а за повод да използваме още по тънки влакна и малки куки.Но трябва да не ловиме на косъм или косъма да е много финен,за 1-2 варени царевички.

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
-
- учете се от него
....
Последно промяна от Бачо Илия на Съб Дек 20, 2008 1:30 pm, променено общо 1 път.
-
Подвижна тежест около 60гр.ще стане.Иначе рискуваме при по рязко взимане да останем без повод.Говорим за повод до 0,20 флукарбон.Аз между другуто на леко дънце така си ловя,само,че с болонезата.
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Сякаш лекичко ми се вижда за някоя дебела джука.Или освен малък номер куката и да е по-тънка.snegk написа:Подвижна тежест около 60гр.ще стане.
-
Има на гамакатцу много остри и тънки,но риболова ще е екшън

- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Мисля си за тефлонови 

-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Вто Дек 23, 2008 9:27 pm, променено общо 1 път.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Илийка,метрите са примерно,аз също обичам да ловя на късо,но доста разпъват навътре и зорлем си отдалечават рибата,и заради това се отказах от шаранския риболовsnegk написа:Ице,защо трябва да ловиш на 200м.На 80-100м. се захранва спокойно,има много методи които са измислени.Точно фината и ароматна захранка е ключа към успеха,особено в по стодени дни.Пък и по горе съм описал за поведението на шарана,това е нещо което 99% немогат да разберът.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- ще става разбирач
Връщам се на темата защото е много интересна-тук, в долното течение на реката имаме интересен начин на риболов на течение(имам лодка и често го практикувам)и ще се опитам да Ви го опиша: освен в мъртваци шаро го търсим и на течение-със царуш-чувал пълен с храна-хляб,кюспе,жито и царевица които,(последните 2)предварително са ферментирали,завързани със здрава връв и застопорени на определеното място,най-често в не толкова силно течение но достатъчно за да работи добре поради хранителната диря която изпуска царуша.Техниката е следната:директен 4-5м.със следната линия:въже 8-10кг с плувка 2-3гр,подвижно олово 10-15гр ,вирбел и кука №4-5 предимно на царевица(от консерва,варена,печено-варена или прясна според сезона),следват помпи или го оставям на течението и квото сабя покаже!Обаждат се предимно до 3-4кг шарани и много плевел,ама той като се появи шаро, другото бяга!Пожелавам на всички колеги на слука и късмет!
-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Вто Дек 23, 2008 9:27 pm, променено общо 1 път.
- carpsliven2
- сериозен играч
Според мен стъпването по брега плаши едрата риба.. затова търса минимум дистанции 40-50 метра , неискам да стоя като войник като ида за риба ,,, иначе е естествено че точковото захранване е по-добре.. иначе нямаше да си даваме парите за пва.
Като свършат или намалеят паричките , ползвам инлайн олово грапа в което слагам качамак или паста мое произведения. Домашно приготвените царевици дват сравнително по-голям резултат от купешките. 

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Вто Дек 23, 2008 9:26 pm, променено общо 1 път.
-
Ясно ми беше,че ще го извартите на фидер и пружина,умишлено не споменавах фидера.Когато захранваш с фидер или ракета захранката трябва да е рехава,бързо я отнася и най малкото течение,събира повече дребосък и толстулоб.За по дълго времетраене захранката да е с по едри частици и лепкава.Мята се по руския метод(отрязано шише)катапулти,прашки и др.приспособления за големи топки.