Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Риболов на шаран в дълбоки язовири?
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Риболов на шаран в дълбоки язовири?
Аз и без друго се чудя с кой да ходя,че тука няма сериозни ''ЛУДИ'' да ходят за по 3-4 дена и да бият тоя път до там! Нищо напротив,дори бих се радвал,че и без друго сам в тези планини за 3-4 дена,ходих само 1 път,ама не е като да имаш, с кой една бира да изпиеш! Но в краян случай и сам ще открия сезона,Януари или Февруари!carpsliven2 написа:Пробвай да излезеш с една моя тактика: Ако нямаш сонар закачи на влакното едно малко оловце и пробвай да тътриш по дъното за да намериш праг или по-малка дълбочина, след това бележи мястото , захранвай и хвърли кукуруз на косъм без повдигач, незабрявай да сложиш (лиидкор) ако незнаеш какво е , може да го заместтиш със стоманена тел или по дебело въже , за да може при удар .. шарана като се блъска в закачките да не скъса. На линията си сложи (клипс) или ако незнаеш какво е.. измисли някакси да закрепиш камък с ластичка , за да може при удър да падне. И за капак на всичко пробвай с една въдица за да може да последва веднага засичане и водене на рибата към повърхноста , иначе нищо няма да ти помогне при толкова много закачки и ивентуално и ако това нестане извикай мен за да може след 3'тия риболов да хванем некое рибе... опс туй май беше реклама .. сори. Успех колегаgeorg написа:galin_atina написа:Шарана?![]()
Не съм решил окончателно,че търся оправдание пред жената,но не ме свърта и може да запаля,още през Януари!
Тъй,че ако си навит не му мисли много,дано да нямаш моя проблем със жената!

-
- научил се да хвърля
Доста бомби и мрежи ще ти трябват,а и яз. не е мой!chapara написа:Ще го обезкостиме твоя язовир,можеш да си 100 процента сигурен,та нема се тревожиш![]()
![]()
.
Мрежи ,бомби и квот са сетиш![]()
![]()
И се съмнявам дали ще се намериш толкова количество бомби,освен ако шефа на завода в Казанлък ''Арсенал'',не ти е Свако!

-
- кандидат преподавател
Не искам да прозвучи нетактично,но в такива дълбочини само някой извънземен,страдащ от слабоумие може да клъвне-шаран,не вярвам,няма такива сомоубийствени,бронирани кат атомни подводници шарани,дет да плюскат в оня студ и мрак.
-
- разбира нещата
Тая тема станааа...
Пробвай бе човек!Толкова много е изписано,чети и вкарай малко творчество.Пък резултата няма да закъснее.Нали се сещаш,че на 30м едва ли ще ти удари шаран!!!

Пробвай бе човек!Толкова много е изписано,чети и вкарай малко творчество.Пък резултата няма да закъснее.Нали се сещаш,че на 30м едва ли ще ти удари шаран!!!
Апсурд шаран да клъвне на 30-40 м дълбочина.
По-скоро хипопотигров трабадъгар ще клъвне.Шарко обича по плитка и топла водакадето прониква слънчева светлина. 

-
- и господ не е толокова добър
Обаче доста специалисти казват,че в най студените зимни дни може спокойно да търсим рибите в дупки над 20м.дълбочина.
Там водата се задържа топла,демек там си е еднаква и през зимата и есента 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
20м да,моите уважения но 40

-
BigBerta написа:20м да,моите уважения но 40![]()
![]()

- carpsliven2
- сериозен играч
спам
Последно промяна от carpsliven2 на Пон Яну 12, 2009 3:42 pm, променено общо 1 път.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
Сонара показва риби над 20м.не са умрели от налягането.Друг е въпроса дали ще се хранят.carpsliven2 написа:аз да ги ... тез специалисти дет казват и за 20м .. той немой си отвори устата от нялагането май .. даже на 10'тина метра ку фанеш шаран си геройАз вече се отказах и да пробвам .. повече от 9 метра дълбочина... ще оставя специалистите да си фащат там
![]()

аз на стамболийски сам хващал на 8м и на до 25тия м, дори и амур на 18 ми е удрял
-
- учете се от него
Миналата година, в началото на пролетта, на няколко пъти колеги със сонар ги засичаха на 70-72 метра дълбочина на яз.Домлян
В най-дълбоката част на язовира, в района на кулата, и то всичките едри риби в язовира- там, на едно место. Предполагам че една от причините е мрежите
Не виждам обаче как могат да се хранят на таква дълбочина, като със сонара са гледани няколко пъти в продължение на около месец 

Кой може да потвърди,че е шаран??????????IDA написа:колеги със сонар ги засичаха
-
- учете се от него
Ми то в Домлян няма други видове едра риба- амур, сом, бяла риба... а миналата година се извадиха няколко елитни шаранаgeorg написа:Кой може да потвърди,че е шаран??????????IDA написа:колеги със сонар ги засичаха

сщатата работа,края на ноември на 120м от брега на 30м далбочина черга от риба за 5дена никакъв удар,на 40м от брега и 20дълбочина в една яма 5 риби там даде резолтат