Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Магазин Риболовен свят - Пловдив
Модератор: dantho.mihov
- Kroumoff
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Магазин Риболовен свят - Пловдив
Колеги,
не знам къде да пусна темата точно.
На 30.12.2008 бях командировка в Пловдив и отивам в магазина на Хр.Ботев 148.
Исках да си купя разни Salmo, Alex воблери и Мепс-чета. Бюджета ми беше около 150 лева. Няма on-line алтернатива за Салмо засега.
Заедно с мен влиза абсолютен лузър английски шматарок с развалени зъби и горд собственик на 1-2 избушени родопски къщи колега риболовец с преводачка/любовница/жена който имаше намерение да си купи консумативи за мухи.
Продавачът, като чу английска реч забрави, че има други хора в магазина, обърна сериозно внимание на чужденеца, който направи покупка за колосалната сума от 7 лева.
Естествено, бях спрял на неудобната пловдивска уличка и бързах, което добавено към липсата на внимание към мен като клиент редуцира покупката ми до скромните 69.20 лева. (10 пъти повече от алгличанина).
Неоспоримо, за разлика от всички сериозни софийски и повечето on-line магазини, в магазините Риболовен Свят в Пловдив и София, понятието коледно намаление или отстъпка за оборот или редовен клиент са непознати думи, чинно си платих, изчаках си рестото до стотинка и си тръгнах с поредните негативни впечатления.
Един стар случай - преди 3-4 години водя новозапален колега да си купи такъми в магазина Риболовен Свят (при Дария) - взи си разни неще за 201.10 лева. Вместо да закръглят сумата на 200 лева и да му подарят един кукоизваждач например, (дреболия, която го печели като редовен клиент) сделката издребня до последната стотинка. Колегата е в сферата на работа с клиенти и му стана ясно с какви търговци си има работа и не желае даже да стъпва там.
Опитвам се да не влагам емоции и се надявам това да прозвучи като градивна критика към търговците.
Имате ли подобни случаи ?
не знам къде да пусна темата точно.
На 30.12.2008 бях командировка в Пловдив и отивам в магазина на Хр.Ботев 148.
Исках да си купя разни Salmo, Alex воблери и Мепс-чета. Бюджета ми беше около 150 лева. Няма on-line алтернатива за Салмо засега.
Заедно с мен влиза абсолютен лузър английски шматарок с развалени зъби и горд собственик на 1-2 избушени родопски къщи колега риболовец с преводачка/любовница/жена който имаше намерение да си купи консумативи за мухи.
Продавачът, като чу английска реч забрави, че има други хора в магазина, обърна сериозно внимание на чужденеца, който направи покупка за колосалната сума от 7 лева.
Естествено, бях спрял на неудобната пловдивска уличка и бързах, което добавено към липсата на внимание към мен като клиент редуцира покупката ми до скромните 69.20 лева. (10 пъти повече от алгличанина).
Неоспоримо, за разлика от всички сериозни софийски и повечето on-line магазини, в магазините Риболовен Свят в Пловдив и София, понятието коледно намаление или отстъпка за оборот или редовен клиент са непознати думи, чинно си платих, изчаках си рестото до стотинка и си тръгнах с поредните негативни впечатления.
Един стар случай - преди 3-4 години водя новозапален колега да си купи такъми в магазина Риболовен Свят (при Дария) - взи си разни неще за 201.10 лева. Вместо да закръглят сумата на 200 лева и да му подарят един кукоизваждач например, (дреболия, която го печели като редовен клиент) сделката издребня до последната стотинка. Колегата е в сферата на работа с клиенти и му стана ясно с какви търговци си има работа и не желае даже да стъпва там.
Опитвам се да не влагам емоции и се надявам това да прозвучи като градивна критика към търговците.
Имате ли подобни случаи ?
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Магазин Риболовен свят - Пловдив
Има, колега, как да няма! Аз септември месец отидох с огромното желание да си похарча там парите! Купих си въдица, макара, корди, олова и т.н. Направо да си го кажа все едно първоначално зареждане. Похарчих скромната сума от 395,20 лв. и даже не си направиха труда една кукичка да ми подарят. Честно да ти кажа, очаквах да ми направят 10% отстъпка, които щях пак там да ги похарча на момента! НЕ МИ НАПРАВИХА, даже и 20-те стотинки си ги взеха. Почуствах се гадно, наистина! И ти казвам, че повече там няма да стъпя, не ми е за 10-те % ама ме е яд и си казах. че вече, ще пазарувам само от Асеновградските магазини, в които съм сигурен ще ми правят отстъпки макар и не 10 %, пък и дори марката да не е Shimano!
Regards: Аврионов
Regards: Аврионов
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Магазина е на Филиста-та.Не знам кой те е обслужвал,но и двамата са работници в магазина.Ако са имали правомощия за отстъпки би трябвало да е писано някъде за информация.А колкото до това ,че някои търговци не дават бонуси за голяма покупка-ами не са длъжни,като пазаруваш в Билла или Метро или в който да е хипер маркет,да не би да ти дават нещо.Това е до преценка на търговеца.Аз винаги съм поощрявал с някоя дреболия такива клиенти,в магазина от който пазарувам в момента също практикуват с бонуси.Мироглед на търговеца,така,че не е нужно да се сърдиш,прави си изводи и не пазарувай където не ти харесва.
Колегата Krоumoff за жалост е прав по отношение на Риболовен свят - Пловдив. Според мен - няма подобаващо търговско обслужване. От магазините в Пловдив май там е най-зле. Жалко, че са сериозна фирма и предлагат добри марки оборудване, но така е по нашите географски ширини. Разбира се, мнението ми е изцяло субективно и не претендира за абсолютна достоверност. Когато съм пазарувал там, винаги отношението на продавачите е апатично - сякаш те пари ще ми дават, а не аз на тях. Решението е логично - пазарувам от там само в краен случай. Добре е, че има търговци, които знаят как и кога да те накарат с радост да си оставиш парите. Не е нужно да споменавам магазините - колегите си ги знаят. На няколко места в Пловдив и добро отношение има, и правилни съвети и отстъпки - всичко си е на ниво.
Последно промяна от For на Чет Яну 01, 2009 7:57 pm, променено общо 1 път.
Аз съм си купувал воблери и един мач от там.Продавачите бяха изключително мили и даже се консултирах с тях за някои примамки,които бях закупил.Бях да си търся и брейд от там,та продавача доста обстойно ми обясни за почти всички налични в магазина,та да направя възможно най-добър избор.Доволен съм от обслужването там,колкото и пъти да отида. 

-
- фен клуб-скобар
И аз се учудих ,като ходих ,последния път в Пловдив .
.......Никакви намаления никъде
.
А относно ,оня английски гъзолизец.....продавача....щях да му тегля една майна.
.......Никакви намаления никъде

А относно ,оня английски гъзолизец.....продавача....щях да му тегля една майна.
- Kroumoff
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Някои български жени - като видят чужденец и си мислят че има два фалически атрибута.
Някои български търговци/хотелиери и т.н. като видят чужденец и си мислят, че тези са 2-3 нива над нас, а реалността показва съвсем различни неща.
Пращам хора в таверната на едни гърци в Халкидики (просто я препоръчвам на българи, защото е супер, калмарите са от по-малките, октоподите са уникални и т.н.) и в края на септември ми се обадиха, изпекоха една синагрида 3-4 кила (над 200 евро ресторантски цени), направиха трапеза и просто благодариха, че съм ги препръчвал.
Пратил съм групи, банкети, тиим билдинг, сватби, колеги, познати в една прочута механа в Банско - досега едно кафе ме черпиха.
Просто рибарските магазини са отражение на прохождащата търговска култура в България.
Обидно е
Някои български търговци/хотелиери и т.н. като видят чужденец и си мислят, че тези са 2-3 нива над нас, а реалността показва съвсем различни неща.
Пращам хора в таверната на едни гърци в Халкидики (просто я препоръчвам на българи, защото е супер, калмарите са от по-малките, октоподите са уникални и т.н.) и в края на септември ми се обадиха, изпекоха една синагрида 3-4 кила (над 200 евро ресторантски цени), направиха трапеза и просто благодариха, че съм ги препръчвал.
Пратил съм групи, банкети, тиим билдинг, сватби, колеги, познати в една прочута механа в Банско - досега едно кафе ме черпиха.

Просто рибарските магазини са отражение на прохождащата търговска култура в България.
Обидно е
Ооооооооооооооооо и тук ли
Аман вече.
Автора на темата знае за какво говоря
Намаление празнично сега се сетих, че имаше.
На всички продукти на Шимано.
Щом е тъй
Колега, абсолютно не съм убеден в това което говориш и не разбирам защо изобщо е пусната тази тема.
По принцип в магазина работят двама души и по всячески начин се опитват да обслужват качествено клиентите.
Във въпросния ден в магазина е бил само единия.
Как да обслужи няколко души наведнъж?
И понеже казваш, че не ти е направил отстъпка по случай празниците.
В това ама хич не съм убеден.
Малко са магазините в Пловдив в които можеш да получиш квалитетно обслужване каквото там
Не разбирам какво целиш с тази си АНТИРЕКЛАМА.
Можеш ли да ми обясниш, колега ти към ОБОРОТ или РЕДОВЕН клиент спадаш, щото все ми се струва, че аз мога да претиндирам и за двете, както и всички колеги, които пазаруваме от там.
Едва ли има магазин в Пловдив който може да претендира за такава популярност или по-големи отстъпки.
Големите промоции на фирма Филстар тази година просто бяха през лятото, когато нито празници имаше нито "Международен ден на риболова" примерно
Не е ли по-логично промоциите да са през целия"активен" сезон а не само за един месец през зимата

Аман вече.

Автора на темата знае за какво говоря

Намаление празнично сега се сетих, че имаше.
На всички продукти на Шимано.
Щом е тъй

Колега, абсолютно не съм убеден в това което говориш и не разбирам защо изобщо е пусната тази тема.
По принцип в магазина работят двама души и по всячески начин се опитват да обслужват качествено клиентите.
Във въпросния ден в магазина е бил само единия.
Как да обслужи няколко души наведнъж?
И понеже казваш, че не ти е направил отстъпка по случай празниците.
В това ама хич не съм убеден.
Малко са магазините в Пловдив в които можеш да получиш квалитетно обслужване каквото там

Не разбирам какво целиш с тази си АНТИРЕКЛАМА.
Не знам как е в София, но специално за Риболовен свят в Пловдив съм убеден, че не е тъй.kroumoff написа:...отстъпка за оборот или редовен клиент са непознати думи...
Можеш ли да ми обясниш, колега ти към ОБОРОТ или РЕДОВЕН клиент спадаш, щото все ми се струва, че аз мога да претиндирам и за двете, както и всички колеги, които пазаруваме от там.
Едва ли има магазин в Пловдив който може да претендира за такава популярност или по-големи отстъпки.
Големите промоции на фирма Филстар тази година просто бяха през лятото, когато нито празници имаше нито "Международен ден на риболова" примерно

Не е ли по-логично промоциите да са през целия"активен" сезон а не само за един месец през зимата

- Kroumoff
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Да де Лорде,
обаче тук имам съпорт от колеги със същото отношение.
Знам, че сте приятелчета с продавачите, но ...
Бай Генчо в София така консултира и има супер отношение, че си мислех, че е собственика на магазина.
Просто нищо общо с апатията от Риболовен Свят - Пловдив.
обаче тук имам съпорт от колеги със същото отношение.
Знам, че сте приятелчета с продавачите, но ...
Бай Генчо в София така консултира и има супер отношение, че си мислех, че е собственика на магазина.
Просто нищо общо с апатията от Риболовен Свят - Пловдив.
Ха, ха
Приятелчета
Та аз им говоря на ВИЕ и на двамата.
Просто съм клиент там и казвам истината

Приятелчета

Та аз им говоря на ВИЕ и на двамата.

Просто съм клиент там и казвам истината

-
- кандидат преподавател
Всичко се случва и в такива магазини,но дали да има или да няма намаление,си е решение и виждане на самия търговец /собственика /.И в Европата,и в Ориента-навсякъде е така.Колкото до продавачите-отношението им към клиентите зависи не само от възпитанието им,а и от това дали са надлежно мотивирани от чорбаджията да обслужват качествено.Честно казано,изобщо не ме интересуват намаленията при рибпособията и такъмите -като си харесам нещо,поръчвам си го в съответния магазин и го купувам в който и да било сезон или момент.
Шъъъъъъъъъъъъът
Голям е този свят 

- Kroumoff
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Лорде,
е точно оттам идват проблемите.
Ако редовните клиенти наистина сте на ВИЕ с продавачите, нещата са ясни.
Kroumoff написа:Лорде,
Колега, мога ли да те помоля да не ми преиначаваш думите и да им придаваш смислова наситеност, която е далеч от истината