Магазин Риболовен свят - Пловдив

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
Kroumoff
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Магазин Риболовен свят - Пловдив

Мнение от Kroumoff »

Колеги,

не знам къде да пусна темата точно.

На 30.12.2008 бях командировка в Пловдив и отивам в магазина на Хр.Ботев 148.

Исках да си купя разни Salmo, Alex воблери и Мепс-чета. Бюджета ми беше около 150 лева. Няма on-line алтернатива за Салмо засега.

Заедно с мен влиза абсолютен лузър английски шматарок с развалени зъби и горд собственик на 1-2 избушени родопски къщи колега риболовец с преводачка/любовница/жена който имаше намерение да си купи консумативи за мухи.

Продавачът, като чу английска реч забрави, че има други хора в магазина, обърна сериозно внимание на чужденеца, който направи покупка за колосалната сума от 7 лева.

Естествено, бях спрял на неудобната пловдивска уличка и бързах, което добавено към липсата на внимание към мен като клиент редуцира покупката ми до скромните 69.20 лева. (10 пъти повече от алгличанина).

Неоспоримо, за разлика от всички сериозни софийски и повечето on-line магазини, в магазините Риболовен Свят в Пловдив и София, понятието коледно намаление или отстъпка за оборот или редовен клиент са непознати думи, чинно си платих, изчаках си рестото до стотинка и си тръгнах с поредните негативни впечатления.

Един стар случай - преди 3-4 години водя новозапален колега да си купи такъми в магазина Риболовен Свят (при Дария) - взи си разни неще за 201.10 лева. Вместо да закръглят сумата на 200 лева и да му подарят един кукоизваждач например, (дреболия, която го печели като редовен клиент) сделката издребня до последната стотинка. Колегата е в сферата на работа с клиенти и му стана ясно с какви търговци си има работа и не желае даже да стъпва там.

Опитвам се да не влагам емоции и се надявам това да прозвучи като градивна критика към търговците.

Имате ли подобни случаи ?
Avrionov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Магазин Риболовен свят - Пловдив

Мнение от Avrionov »

Има, колега, как да няма! Аз септември месец отидох с огромното желание да си похарча там парите! Купих си въдица, макара, корди, олова и т.н. Направо да си го кажа все едно първоначално зареждане. Похарчих скромната сума от 395,20 лв. и даже не си направиха труда една кукичка да ми подарят. Честно да ти кажа, очаквах да ми направят 10% отстъпка, които щях пак там да ги похарча на момента! НЕ МИ НАПРАВИХА, даже и 20-те стотинки си ги взеха. Почуствах се гадно, наистина! И ти казвам, че повече там няма да стъпя, не ми е за 10-те % ама ме е яд и си казах. че вече, ще пазарувам само от Асеновградските магазини, в които съм сигурен ще ми правят отстъпки макар и не 10 %, пък и дори марката да не е Shimano!

Regards: Аврионов
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Магазина е на Филиста-та.Не знам кой те е обслужвал,но и двамата са работници в магазина.Ако са имали правомощия за отстъпки би трябвало да е писано някъде за информация.А колкото до това ,че някои търговци не дават бонуси за голяма покупка-ами не са длъжни,като пазаруваш в Билла или Метро или в който да е хипер маркет,да не би да ти дават нещо.Това е до преценка на търговеца.Аз винаги съм поощрявал с някоя дреболия такива клиенти,в магазина от който пазарувам в момента също практикуват с бонуси.Мироглед на търговеца,така,че не е нужно да се сърдиш,прави си изводи и не пазарувай където не ти харесва.
For
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от For »

Колегата Krоumoff за жалост е прав по отношение на Риболовен свят - Пловдив. Според мен - няма подобаващо търговско обслужване. От магазините в Пловдив май там е най-зле. Жалко, че са сериозна фирма и предлагат добри марки оборудване, но така е по нашите географски ширини. Разбира се, мнението ми е изцяло субективно и не претендира за абсолютна достоверност. Когато съм пазарувал там, винаги отношението на продавачите е апатично - сякаш те пари ще ми дават, а не аз на тях. Решението е логично - пазарувам от там само в краен случай. Добре е, че има търговци, които знаят как и кога да те накарат с радост да си оставиш парите. Не е нужно да споменавам магазините - колегите си ги знаят. На няколко места в Пловдив и добро отношение има, и правилни съвети и отстъпки - всичко си е на ниво.
Последно промяна от For на Чет Яну 01, 2009 7:57 pm, променено общо 1 път.
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Аз съм си купувал воблери и един мач от там.Продавачите бяха изключително мили и даже се консултирах с тях за някои примамки,които бях закупил.Бях да си търся и брейд от там,та продавача доста обстойно ми обясни за почти всички налични в магазина,та да направя възможно най-добър избор.Доволен съм от обслужването там,колкото и пъти да отида. :roll:
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

И аз се учудих ,като ходих ,последния път в Пловдив .
.......Никакви намаления никъде :shock: .
А относно ,оня английски гъзолизец.....продавача....щях да му тегля една майна.
Аватар
Kroumoff
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Kroumoff »

Някои български жени - като видят чужденец и си мислят че има два фалически атрибута.

Някои български търговци/хотелиери и т.н. като видят чужденец и си мислят, че тези са 2-3 нива над нас, а реалността показва съвсем различни неща.

Пращам хора в таверната на едни гърци в Халкидики (просто я препоръчвам на българи, защото е супер, калмарите са от по-малките, октоподите са уникални и т.н.) и в края на септември ми се обадиха, изпекоха една синагрида 3-4 кила (над 200 евро ресторантски цени), направиха трапеза и просто благодариха, че съм ги препръчвал.

Пратил съм групи, банкети, тиим билдинг, сватби, колеги, познати в една прочута механа в Банско - досега едно кафе ме черпиха. ;)

Просто рибарските магазини са отражение на прохождащата търговска култура в България.

Обидно е
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Ооооооооооооооооо и тук ли :evil:

Аман вече. :evil:

Автора на темата знае за какво говоря :evil:

Намаление празнично сега се сетих, че имаше.
На всички продукти на Шимано.

Щом е тъй :evil:

Колега, абсолютно не съм убеден в това което говориш и не разбирам защо изобщо е пусната тази тема.
По принцип в магазина работят двама души и по всячески начин се опитват да обслужват качествено клиентите.
Във въпросния ден в магазина е бил само единия.

Как да обслужи няколко души наведнъж?

И понеже казваш, че не ти е направил отстъпка по случай празниците.
В това ама хич не съм убеден.
Малко са магазините в Пловдив в които можеш да получиш квалитетно обслужване каквото там :idea:

Не разбирам какво целиш с тази си АНТИРЕКЛАМА.
kroumoff написа:...отстъпка за оборот или редовен клиент са непознати думи...
Не знам как е в София, но специално за Риболовен свят в Пловдив съм убеден, че не е тъй.

Можеш ли да ми обясниш, колега ти към ОБОРОТ или РЕДОВЕН клиент спадаш, щото все ми се струва, че аз мога да претиндирам и за двете, както и всички колеги, които пазаруваме от там.
Едва ли има магазин в Пловдив който може да претендира за такава популярност или по-големи отстъпки.
Големите промоции на фирма Филстар тази година просто бяха през лятото, когато нито празници имаше нито "Международен ден на риболова" примерно :lol:
Не е ли по-логично промоциите да са през целия"активен" сезон а не само за един месец през зимата :wink:
Аватар
Kroumoff
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Kroumoff »

Да де Лорде,

обаче тук имам съпорт от колеги със същото отношение.

Знам, че сте приятелчета с продавачите, но ...

Бай Генчо в София така консултира и има супер отношение, че си мислех, че е собственика на магазина.

Просто нищо общо с апатията от Риболовен Свят - Пловдив.
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Ха, ха :lol:
Приятелчета :roll:

Та аз им говоря на ВИЕ и на двамата. :idea:
Просто съм клиент там и казвам истината :idea: :!:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Всичко се случва и в такива магазини,но дали да има или да няма намаление,си е решение и виждане на самия търговец /собственика /.И в Европата,и в Ориента-навсякъде е така.Колкото до продавачите-отношението им към клиентите зависи не само от възпитанието им,а и от това дали са надлежно мотивирани от чорбаджията да обслужват качествено.Честно казано,изобщо не ме интересуват намаленията при рибпособията и такъмите -като си харесам нещо,поръчвам си го в съответния магазин и го купувам в който и да било сезон или момент.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Шъъъъъъъъъъъъът :butthead: Голям е този свят :butthead:
Аватар
Kroumoff
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Kroumoff »

Лорде,

е точно оттам идват проблемите.

Ако редовните клиенти наистина сте на ВИЕ с продавачите, нещата са ясни.
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Kroumoff написа:Лорде,

е точно оттам идват проблемите.

Ако редовните клиенти наистина сте на ВИЕ с продавачите, нещата са ясни.

Колега, мога ли да те помоля да не ми преиначаваш думите и да им придаваш смислова наситеност, която е далеч от истината :evil:
Заключено

Обратно към “Разни”