Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Не зная дали тук й е мястото,ама...
Модератор: bobopeli
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз имам мисини на по 30 години на дядо ми са били той е починал преди 19 и тези мисини даже може да са на повече години...що бели риби са изловили тея мисини и скумрий и какви ли не още големи рибоци се пак е 1мм дебела някаде ама си е още здрава и е много здрава минимум 15кг ще издържи дори сега обаче е някаква такава като пластмаса трудно се сгъва не е като сегашните !
Така че може да има нещо верно в неговия разказ...дори и да не е чак на 80 години...малко множко са тогава изобщо май е нямало мисини не само в България !
Така че може да има нещо верно в неговия разказ...дори и да не е чак на 80 години...малко множко са тогава изобщо май е нямало мисини не само в България !
За бракониерите само слънчаци
!

-
- новобранец
- kalinborisov
- новобранец
- Обратна връзка:
Що е то микрометър и има ли почва у нас ?
По голямата част от влакната, да не кажа цялата независимо в кой магазин се продават са удебелени. Търговците нямат вина за това, те просто ни предлагат това което са им предоставили на тях. От скоро по опаковките на доста марки се появи един знак на независима фирма която контролира сеченето на влакното и дали то отговаря на обявеното върху опаковката. Един вид тя издава сертификат за качество на продукта. Въпреки това всеки влиза в магазина гледа кое колко струва, харесва си някоя ролка и пробва здравината на ръка. Е колеги как така преценихте колко е здраво влакното и дали си заслужава парите? Ами ако сечението му отговаря на реалното как да е по-здраво от удебеленото? лично за мен това е доста болна тема, но не виждам разрешение на въпроса. Истината е в честата смяна на влакното. А и аз ползвам само 0.40 или 0.50 за Дунав. Слон няма да вадя. местните рибари казват, че без лодка трудно можеш да извадиш риба по-голяма от 10 кг. При клюнкането всичко е доста по-различно, но това е друг риболов.
По голямата част от влакната, да не кажа цялата независимо в кой магазин се продават са удебелени. Търговците нямат вина за това, те просто ни предлагат това което са им предоставили на тях. От скоро по опаковките на доста марки се появи един знак на независима фирма която контролира сеченето на влакното и дали то отговаря на обявеното върху опаковката. Един вид тя издава сертификат за качество на продукта. Въпреки това всеки влиза в магазина гледа кое колко струва, харесва си някоя ролка и пробва здравината на ръка. Е колеги как така преценихте колко е здраво влакното и дали си заслужава парите? Ами ако сечението му отговаря на реалното как да е по-здраво от удебеленото? лично за мен това е доста болна тема, но не виждам разрешение на въпроса. Истината е в честата смяна на влакното. А и аз ползвам само 0.40 или 0.50 за Дунав. Слон няма да вадя. местните рибари казват, че без лодка трудно можеш да извадиш риба по-голяма от 10 кг. При клюнкането всичко е доста по-различно, но това е друг риболов.
Истината винаги те стига! Вимавайте с размера на обявената от вас риба.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
- kalinborisov
- новобранец
- Обратна връзка:
-
- новобранец
- Обратна връзка:
- kalinborisov
- новобранец
- Обратна връзка:
Едно е здравина на влакното отбелязано върху опаковката, а съвсем друго си е риболовната практика. Тук от значение за здравината играят пръчката, макарата и работата с аванса и най-вече самия рибар. Обявената на опаковката цифра с килограми може да бъде опровергана и от по малка риба, ако се дърпа като обущар вместо да води рибата като рибар. И все пак колкото един рибар е по-опитен има по големи шансове да извади по-голяма риба с по-тънко влакно
Истината винаги те стига! Вимавайте с размера на обявената от вас риба.
- петър власев
- разбира нещата
за пример шти дам с 0.50 47 кг. толостолобMISANTHROPE написа:abe glei sea
chetoh nqkade che nqkakyv izrod izkaral sus 0.50 - 27kg. polovin ton akula .
ama tipa bil shiban shampion po ribolov .
seshtash li se kvo imam predvid?????????
с 0.16 основно 0.14 повод шаран 4.200 на река марица дивак
естествено че нямя да издържи влакното на хамалско дърпане
тия макари за кво имат аванси
и акоискаш шта светна как се наглася аванса на макарата
нe да ти развива рибата по 10 20 метра и да ти забива в дъното а да отпуска по 2 до 4м. малко преди късането на повода
та и конрол над положението да имаш
аз за всеки вид риболов си имам пръчка с макара и съответното влакно и на всякя аванса съм си играл по 2 3 часа докато го наглася и повече небарам

я чувствась себя очен хорошо