Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

СТОП на ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА
Модератор: dantho.mihov
-
- и господ не е толокова добър
Re: СТОП на ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА
Фидерче,етоти пример.Ти караш в лявата лента и не се пребираш в дясно,аз си карам в дясно с нормална(закона)скорст и те подминавам.Нарушавам ли закона
Изпреварвани ли е това

Нарушаваш го защото аз съм в нарушение и ти евентуално трябва да ми го напомниш с фарове или клаксон и аз да ти направя път(щото заспала работа знаеш как еsnegk написа:Фидерче,етоти пример.Ти караш в лявата лента и не се пребираш в дясно,аз си карам в дясно с нормална(закона)скорст и те подминавам.Нарушавам ли законаИзпреварвани ли е това
![]()

-
- и господ не е толокова добър
Нарушение правиш ти,аз не правя нарушение,движа се в дясната лента с нормална скорост.Ако си тръгнал да ме изпреварваш и дам газ е друго.Никой не може да те глоби,че ти спазваш правелника а някой килеш не.Ако намеря някога правелника от 89г.ще ти покажа къде го пише.
Нека и аз да кажа два лафа по темата.Изчетох всички мнения и почти всички упрекват шофьорите а никъде не прочетох,че 50% от злополуките по пътищата в днешно време е виновна държавата и ще се обоснова.
Преди карахме жиколита и москвичи но колко коли бяха тогава и какви ни бяха пътищата тогава?Малко коли с нови пътища,с настъпването на глобалното развитие и техника се внесоха хубави и бързи коли с които можем без проблем да ходим където си искаме и то за по кратко време,защото времето е пари,но пътищата си останаха същите дори много по лоши и с дупки и не почистени и пр.Почти всяко семейство вече имат по две или три коли,почти на всеки втори работата му е на колела,почти на всеки се налага да бърза за някъде защото времето му е цено а нямаме условия да си постигнем целта за дадено време.Пътищата са устарели и тесни и немогат да поемат този натоварен трафик и един да има на пътя да кара със 60 или 70 км и вижте за какво става на въпрос,километрични опашки след него и куп изнервени шофьори почват да изпреварват където могат дори и да не е разрешено и ето ти първата предпоставка за катастрофа и повечето стават така.
Докато не се направят пътища или магистрали да поемат този трафик няма да се спрат убийствата по пътя.
Е, има и неразумни шофьори но не винаги те са виновни за ПТП.Тези 90 км по пътищата вече са пълна смехория но си е закон и ако те пипнат си изгорел но никога не се качвам пил.
Има още много за казване но по нататък.
п.п.Е Ставийски си намери мястото,две години и половина зад рашетките.
Преди карахме жиколита и москвичи но колко коли бяха тогава и какви ни бяха пътищата тогава?Малко коли с нови пътища,с настъпването на глобалното развитие и техника се внесоха хубави и бързи коли с които можем без проблем да ходим където си искаме и то за по кратко време,защото времето е пари,но пътищата си останаха същите дори много по лоши и с дупки и не почистени и пр.Почти всяко семейство вече имат по две или три коли,почти на всеки втори работата му е на колела,почти на всеки се налага да бърза за някъде защото времето му е цено а нямаме условия да си постигнем целта за дадено време.Пътищата са устарели и тесни и немогат да поемат този натоварен трафик и един да има на пътя да кара със 60 или 70 км и вижте за какво става на въпрос,километрични опашки след него и куп изнервени шофьори почват да изпреварват където могат дори и да не е разрешено и ето ти първата предпоставка за катастрофа и повечето стават така.
Докато не се направят пътища или магистрали да поемат този трафик няма да се спрат убийствата по пътя.
Е, има и неразумни шофьори но не винаги те са виновни за ПТП.Тези 90 км по пътищата вече са пълна смехория но си е закон и ако те пипнат си изгорел но никога не се качвам пил.
Има още много за казване но по нататък.
п.п.Е Ставийски си намери мястото,две години и половина зад рашетките.
- glarusa
- кандидат преподавател
В града е абсолютно забранено използването на класксон...един ствено може да ползваш клаксон извън града као сигнализация за предотвратяване на пе.те.пе.fider написа: трябва да ми го напомниш с фарове или клаксон
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Който кара в дясната лента е с предимство не тоя който е в дясно трябва да се съобразява с този вляво а обратно. Мигача не е предимство когато можеш ще се прибереш проблема си е твой че караш с по ниска скорост в лява лента.Чети правилника там пише всичко а щом си за напомняне не карай кола!!!
Обяснявам каква ти е алтернативата,ако не седиш отзад и чакаш сам да се сети да се прибере в дясноglarusa написа:В града е абсолютно забранено използването на класксон...един ствено може да ползваш клаксон извън града као сигнализация за предотвратяване на пе.те.пе.fider написа: трябва да ми го напомниш с фарове или клаксон

Последно промяна от fider на Пон Яну 05, 2009 7:36 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Това май са си някакви твой правила колега!!!!!
- glarusa
- кандидат преподавател
Много я оспамихме майче тази тема...мигачи,стопове и клаксони.Нека просто утре като станем и се качим на колата да си помислим че на следващата пряка може да има някой,на който му се живее.Така че едно клише-"Карай разумно-стигни жив"
Аз к'во съм писал ве Еминемчо....
Аз к'во съм писал ве Еминемчо....
Последно промяна от glarusa на Пон Яну 05, 2009 7:45 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Стига на някой на някой не.Пример Максим Ставийски
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
glarusa написа:В града е абсолютно забранено използването на класксон...един ствено може да ползваш клаксон извън града као сигнализация за предотвратяване на пе.те.пе.fider написа: трябва да ми го напомниш с фарове или клаксон
Може да се използва клаксон само ако може да предотвардиш ПТП
-
- разбира нещата
Що му повтаряш думите?eminem94 написа:glarusa написа:В града е абсолютно забранено използването на класксон...един ствено може да ползваш клаксон извън града као сигнализация за предотвратяване на пе.те.пе.fider написа: трябва да ми го напомниш с фарове или клаксон
Може да се използва клаксон само ако може да предотвардиш ПТП

Не са мои за всички саgmurkacha написа:Това май са си някакви твой правила колега!!!!!

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
От София си гледам колко пъти ти се е случвало да караш по Цариградско в дясна лента и да се движиш по бързо от тези вляво.По твоята логика си в нарушение.Трябва да се престроиш и да започнеш да мигаш на всички вляво за да ги изпревариш ли?Този който е в дясна лента е с предимство така е написано в закона щом караш по бавно в лентата за по бързо движение и за изпреварване виновния си ти.а и това се случва на малкото ни магистрали дето имаме и на още две три места.
- glarusa
- кандидат преподавател
Не искам да спамя излишно ама...fider е прав...Това за което ти говориш,дето незнам си кой изпреварвал отдясно,т'ва са просто "наши" трансформации на закона.Бързал...да не си губи времето му минава отдясно...не си прав!