Къде се намирам:
Относно Сайта
Препоръки и Оплаквания
naRiba.com

Форум

Toчкова система
Модератор: sapuna
Re: Toчкова система
Аз мисля , че това е форум, не е "ebay". Или?!?
Тук не са само търговци предполагам и силно се надявам.
КОйто иска да купува, който иска да продава.
И съм почти на 100% сигурен, че в този форум ако някой бъде некоректен, то той ще бъде разпнат моментално и дълго дълго оплюван и дискутиран.
А коректните и съвестни колеги си личат по мненията и делата им описани във форума.
Не съм сигурен дали такива оценки бихо допринесли нещо и дали са въобще подходящи за един форум, където малко или повече всички сме приятели тук.
P.S.Пепино не се сърди изразявам мнение .
Тук не са само търговци предполагам и силно се надявам.
КОйто иска да купува, който иска да продава.
И съм почти на 100% сигурен, че в този форум ако някой бъде некоректен, то той ще бъде разпнат моментално и дълго дълго оплюван и дискутиран.
А коректните и съвестни колеги си личат по мненията и делата им описани във форума.
Не съм сигурен дали такива оценки бихо допринесли нещо и дали са въобще подходящи за един форум, където малко или повече всички сме приятели тук.
P.S.Пепино не се сърди изразявам мнение .
Последно промяна от VGS на Пон Яну 05, 2009 7:52 pm, променено общо 1 път.
- jdbc
- вече хвърля и на тежко
Maverick, приеми, че има хора с мнение различно от твоето !
Колегата по-горе е споделил идея, изтъкнал е някакви аргументи и пита за мнение.
Давам мнение, в което оспорвам част от аргументите. Къде е проблема ?
... за протокола:
1.)
Не съм съгласен и с дефиницията за "злоупотреба".
А ако пък някой си мисли, че 1.) е проблем, то мисля, че начина да се реши не е 2.)
Толкоз ...
П.П. VGS >>> съгласен, че това тук е форум, а не е eBay , но пък eBay е сравнително добре работеща система, и т.к. коментираме идеи и функционалност близка до неговата го споменяваме ... няма как
Колегата по-горе е споделил идея, изтъкнал е някакви аргументи и пита за мнение.
Давам мнение, в което оспорвам част от аргументите. Къде е проблема ?
... за протокола:
1.)
2.)creativ написа:Напоследък забелязвам, че в "Магазин на риба" накой от колегите
които пускат обяви "продавам" се опитват да продават оборудване на по-високи от пазарните
цени и по-този начин да злоупотребяват с останалите колeги във форума.
Според мен 1.) не е проблем. В eBay също има подобни случаи. Също така там рейтинга не е обвързан с ценообразуването.creativ написа: По тази причина и с цел предотвратяване на закупуване на стока
с дефекти (които не можем да видим от публикуваните снимки на артикула),
предлагам да има система за оценка на продавачите.
Не съм съгласен и с дефиницията за "злоупотреба".
А ако пък някой си мисли, че 1.) е проблем, то мисля, че начина да се реши не е 2.)
Толкоз ...
П.П. VGS >>> съгласен, че това тук е форум, а не е eBay , но пък eBay е сравнително добре работеща система, и т.к. коментираме идеи и функционалност близка до неговата го споменяваме ... няма как
Последно промяна от jdbc на Пон Яну 05, 2009 7:57 pm, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тогава като всички сме приятели... .защо ще си продаваме стоки, а не си ги подаряваме ?!?
Айде стига бе Колеги,... малко или много застанете и от едната и от другата страна.... който е некоректен трябва да бъде опоменато някаде.... не може тоз и онзи да си продават квото им падне и всеки да се чуди... аз тоз не го познавам ... откаде да знам че няма да ме излъже...., но когато човек прочете мнения, че даденият човек е коректен , товага вече той седи по един друг начин.
С рейтинга казах, че няма да е удачно. ТОВА Е ФОРУМ.... тука се пише не се слагат рейтинги....
НЕЗНАМ, защо всички скочихте против това да има кой е коректен и кой не....
Ако питате мен, вместо да сабирате пари за Благотворителни Акции, пуснете платена реклама във форума... да кажем че има в българия 100 магазина за риболовни принадлежности.... от тези 100 магазина ... 50 от тях да дадът по 20 лева за реклама или резюме на магазините си... се сабират 1000 лв. ето ви една дарителска акция....
Айде стига бе Колеги,... малко или много застанете и от едната и от другата страна.... който е некоректен трябва да бъде опоменато някаде.... не може тоз и онзи да си продават квото им падне и всеки да се чуди... аз тоз не го познавам ... откаде да знам че няма да ме излъже...., но когато човек прочете мнения, че даденият човек е коректен , товага вече той седи по един друг начин.
С рейтинга казах, че няма да е удачно. ТОВА Е ФОРУМ.... тука се пише не се слагат рейтинги....
НЕЗНАМ, защо всички скочихте против това да има кой е коректен и кой не....
Ако питате мен, вместо да сабирате пари за Благотворителни Акции, пуснете платена реклама във форума... да кажем че има в българия 100 магазина за риболовни принадлежности.... от тези 100 магазина ... 50 от тях да дадът по 20 лева за реклама или резюме на магазините си... се сабират 1000 лв. ето ви една дарителска акция....
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
jdbc,
1.ТУК НЕ ГОВОРИМ ЗА ЦЕНООБРАЗУВАНЕ... тук говорим дали даден потребител който продава нещата си в сайта е коректен или не... с цел защитаване на потребителския интерес.
2. Пазарната политика е следната : Цената се определя от търсенето. Никой не може да ти каже на тебе колко пари ще искаш за дадена принадлежност... някой хора дават и по 2000 паунда за въдица с подпис на Световен Шампион... защо не я купуват за втора употреба за 10 паунда...
Никой не говори за ценообразуване, става дума за коректност между съфорумници!!!!!
1.ТУК НЕ ГОВОРИМ ЗА ЦЕНООБРАЗУВАНЕ... тук говорим дали даден потребител който продава нещата си в сайта е коректен или не... с цел защитаване на потребителския интерес.
2. Пазарната политика е следната : Цената се определя от търсенето. Никой не може да ти каже на тебе колко пари ще искаш за дадена принадлежност... някой хора дават и по 2000 паунда за въдица с подпис на Световен Шампион... защо не я купуват за втора употреба за 10 паунда...
Никой не говори за ценообразуване, става дума за коректност между съфорумници!!!!!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Marco Polo, темата е в разни, ако темата беше в Магазина, до сега да имаше повече писаници от СПАМ-аMarco Polo написа:Колкото до оценката на продавачите...
Има тема по този въпрос, казва се ЕТИКА.
Не виждам кой знае колко хора да са се отразили в нея, нали?
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
В предното си изказване.забравих да сложа
накрая.
Тоя магазин е създаден,ако има някой от форума ненужни риболовни принадлежности,да се отърве от тях,като ги продаде на друг съфорумец,на някаква нормална цена./под тази в магазина/.
Но в последно време се забелязва съвсем друга тенденция.Някои / за да ги спомена ,ще ми трябва няколко дена/,пишат само там.
Което означава,че са превърнали форума,в нормален магазин.За съжаление,няма как да се излезе в момента от тази ситуация.
Понеже не ми харесва да ме правят на балама,в последно време не влизам в тази тема.
Не обременявам никого с това мое изказване.

Тоя магазин е създаден,ако има някой от форума ненужни риболовни принадлежности,да се отърве от тях,като ги продаде на друг съфорумец,на някаква нормална цена./под тази в магазина/.
Но в последно време се забелязва съвсем друга тенденция.Някои / за да ги спомена ,ще ми трябва няколко дена/,пишат само там.
Което означава,че са превърнали форума,в нормален магазин.За съжаление,няма как да се излезе в момента от тази ситуация.
Понеже не ми харесва да ме правят на балама,в последно време не влизам в тази тема.
Не обременявам никого с това мое изказване.
Чудя се от какъв зор се повдигна тази тема за точкуване ??
Някой изпищя ли ??
Някой се прави на интересен ли..кво ли ??
Следя покупко-продажбите и нямам чувството някой да е прецакан гадно.
Кво става в крайна сметка ?? А плосък данък няма ли да въведем ??
Някой изпищя ли ??
Някой се прави на интересен ли..кво ли ??
Следя покупко-продажбите и нямам чувството някой да е прецакан гадно.
Кво става в крайна сметка ?? А плосък данък няма ли да въведем ??
-
- учете се от него
И аз се чудя това точкуване от какъв зор да бъде??? Получателя на стоката, като си я получи- проверява си я и ако има някакво съществено разминаване с договорките и състоянието на стоката, пише в същата тема
. По-добре е в този подфорум, евентуално да се направи една важна тема- нещо от типа на " Да бъдем колегиални!!!!!", която да се ползва за такива оплаквания и коментарии по тях

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
IDA, аз темата я пъснах преди 2 часа... вече е заключена
-
- учете се от него
В кой подфорумMaverick написа:IDA, аз темата я пъснах преди 2 часа... вече е заключена

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Магазин naRiba.com
тема: Коректни и Некоректни Продавачи!
-
- учете се от него
Аз я видях , ама какво прави тамMaverick написа:Магазин naRiba.com

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Темата беше специално за магазина.... и в нея да се пишат оплаквания и похвали за продавачите...
Ако е тук... няма да се досеща че е за Магазина
Ако е тук... няма да се досеща че е за Магазина

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
КИРО написа:Но в последно време се забелязва съвсем друга тенденция. Някои / за да ги спомена ,ще ми трябва няколко дена/,пишат само там.
Дам.. съгласен съм

Също има и потребители, които посещават само магазина с търговска цел а участието им в другите раздели е близко до нулево

И сега за да съм коректен и да не се обиди някой, който не искам да засегна ще визирам имена

Да кажем съфорумеца Toby примерно: Какво ми прави впечатление

Колегата продава редовно видимо нови ВОБЛЕРИ в комплекти...
В комплектите присъстват воблери за Спининг, Тролене, Океански риболов и тн.
При въпрос от моя страна защо комплектите не са окомплектовани така, че този който се интересува от определен вид риболов да си ги закупи имах грозен отговор!!!

Това ме дразни мен лично, защото са направени така че ако искаш нещо, трябва да си вземеш и нещо ненужно

Явно търговси трик за продажба

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
AL KAPONE, точно за това е това тема която беше заключена.....
ТЕМА, която да е Важна, и да седи най-отгоре... в нея да се пишат мнения, за продавачите в магазина.... не виждам какво толкоз против имате....
Ясно писах че не е точкова система... просто от там тръгнаха нещаща...
ТЕМА, която да е Важна, и да седи най-отгоре... в нея да се пишат мнения, за продавачите в магазина.... не виждам какво толкоз против имате....
Ясно писах че не е точкова система... просто от там тръгнаха нещаща...