Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

р.Струма 8 яну.Скобари на студ
Re: р.Струма 8 яну.Скобари на студ
Колега,добре си ги ловил.Аз съм ходил няколко пъти там,пове4ето пъти слабо.Но последните ходения имаше много тройкаджии,ама като ги бяха зачесали...по 20-30 алая на човек и по 20-30 каракуди.Питах ги за какво им е толкова много риба,да си вземат по 2-3.Те ми отговориха......ЗА БУРКАНИ

-
- сериозен играч
Сачмите над поводо на едно место ,не ги знам под номера ,не робувам на такива работи ,една до друга 7-8 сачми ,на поводо без сачма ,плувка 2 гр ,а и голем проблем ми беше че се събираше лед на антенката ,а плувката беше утежнена и без това у повече та от ледо потъваше и се налагаше през неколко фърляния да я чистим антенката от ледо ,това дропер каде го викате ,сачмата на поводо ,за скобар такова не турам ,стръвта требе да не се влачи на дъното ,а да е над дъното ,дропер турам за мрени ,требе да се двжижи стръвта над дъното ,даже като се задържи леко се подигне още стръвта и тогава клъвне ,поне така правим аз може и да не требе да е така незнам ,значи ако куката е забиена у горната устна на скобаро значи това е правилната дълбочина ,тогава най малко се откачат.
Евала батеvenci72 написа:Сачмите над поводо на едно место ,не ги знам под номера ,не робувам на такива работи ,една до друга 7-8 сачми ,на поводо без сачма ,плувка 2 гр ,а и голем проблем ми беше че се събираше лед на антенката ,а плувката беше утежнена и без това у повече та от ледо потъваше и се налагаше през неколко фърляния да я чистим антенката от ледо ,това дропер каде го викате ,сачмата на поводо ,за скобар такова не турам ,стръвта требе да не се влачи на дъното ,а да е над дъното ,дропер турам за мрени ,требе да се двжижи стръвта над дъното ,даже като се задържи леко се подигне още стръвта и тогава клъвне ,поне така правим аз може и да не требе да е така незнам ,значи ако куката е забиена у горната устна на скобаро значи това е правилната дълбочина ,тогава най малко се откачат.

MapuaH написа:... пробвай, ама в топлите месеци с един дропер на повода на около 25 см. от куката, а основното отгоре ...

Ти на болото колко дълъг повод слагаш?
Dedy написа:MapuaH написа:... пробвай, ама в топлите месеци с един дропер на повода на около 25 см. от куката, а основното отгоре ...![]()
![]()
![]()
![]()
Ти на болото колко дълъг повод слагаш?
Ами различно бате, в зависимост от кълването ! При нормално кълване ползвам по-къс повод, но при капрични риби го увеличавам.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз лично по дълъг от 20-25 см май не съм слагал. Все си мисля, че ще се размята много при по-силно течение.
Дропери и аз не ползвам. Почти винаги верижката е най-успешния вариант. стига да се лови на течение де
ако ме разбирате
Колкото по капризна е рибата толкова по-малки и повече сачми слагам и съответно по-малка плувка.
Но всичко това за други реки не и за Струма. Там не мога да хвана и една риба. В българската част де

Дропери и аз не ползвам. Почти винаги верижката е най-успешния вариант. стига да се лови на течение де

Колкото по капризна е рибата толкова по-малки и повече сачми слагам и съответно по-малка плувка.
Но всичко това за други реки не и за Струма. Там не мога да хвана и една риба. В българската част де

-
- сериозен играч
Има и нещо друго ,и аз слагам повод около 30см ,обаче там каде лових е около 60см дълбоко, та нема ного варианти за утежнение .
До миналогодишната есен и аз утежнявах като Венци,но от тогава правя верижка и като че ли май е по-добре.Но не съм се сетил при хванати риби по единият начин ,да сменя системата и да видя резултата

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Мариане,вместо да слагаш дропер на повода,което според мен е неправилно,защо не си намалиш дължината на 25 см.Или куката ти отстои на същото разстояние от дропера.Азловя с различни линии,но много рядко суркам по дюшемето,скобара-алая,си го ловя като стръвта почти дращи по дъното или суркам с половината дължина на повода,когато повече ловя на задържане.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....

Аз на река съчма на повода слагам само при риболов на щека, но както и да е.
Венци, кво става бе пич, да не би да пропусна излето таа седмица?
-
- сериозен играч

Венци..като нема нов излет ,кажи за некой стар...много ме кефят разказите ти 

venci72 написа:... па са секи ден неможеного е ладно ...

Верно е много изкецана работата при -10 градуса. Замръзват влакна, плувки, водачи, лебо става на камик, сутрин върви ледоход, абе заеби. Драскачите обаче тва ги не плаши и затва отебах да одим на Струма през зимата.
Само да не ни откажат и през останалата част от годината.......................теа с трите извънредни заплати трябва да се "разсшетат"

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- сериозен играч
Тия денове го дават да млати дож та че се замати за края на седмицата .и немало да е токо шийлало казаха по новините:lol:
Петко,само актуално инфо че редиме
Петко,само актуално инфо че редиме