р.Струма 8 яну.Скобари на студ

Модератори: bobopeli, sapuna

revox
разбира нещата
разбира нещата

Re: р.Струма 8 яну.Скобари на студ

Мнение от revox »

Колега,добре си ги ловил.Аз съм ходил няколко пъти там,пове4ето пъти слабо.Но последните ходения имаше много тройкаджии,ама като ги бяха зачесали...по 20-30 алая на човек и по 20-30 каракуди.Питах ги за какво им е толкова много риба,да си вземат по 2-3.Те ми отговориха......ЗА БУРКАНИ
Изображение
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

Сачмите над поводо на едно место ,не ги знам под номера ,не робувам на такива работи ,една до друга 7-8 сачми ,на поводо без сачма ,плувка 2 гр ,а и голем проблем ми беше че се събираше лед на антенката ,а плувката беше утежнена и без това у повече та от ледо потъваше и се налагаше през неколко фърляния да я чистим антенката от ледо ,това дропер каде го викате ,сачмата на поводо ,за скобар такова не турам ,стръвта требе да не се влачи на дъното ,а да е над дъното ,дропер турам за мрени ,требе да се двжижи стръвта над дъното ,даже като се задържи леко се подигне още стръвта и тогава клъвне ,поне така правим аз може и да не требе да е така незнам ,значи ако куката е забиена у горната устна на скобаро значи това е правилната дълбочина ,тогава най малко се откачат.
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MapuaH »

venci72 написа:Сачмите над поводо на едно место ,не ги знам под номера ,не робувам на такива работи ,една до друга 7-8 сачми ,на поводо без сачма ,плувка 2 гр ,а и голем проблем ми беше че се събираше лед на антенката ,а плувката беше утежнена и без това у повече та от ледо потъваше и се налагаше през неколко фърляния да я чистим антенката от ледо ,това дропер каде го викате ,сачмата на поводо ,за скобар такова не турам ,стръвта требе да не се влачи на дъното ,а да е над дъното ,дропер турам за мрени ,требе да се двжижи стръвта над дъното ,даже като се задържи леко се подигне още стръвта и тогава клъвне ,поне така правим аз може и да не требе да е така незнам ,значи ако куката е забиена у горната устна на скобаро значи това е правилната дълбочина ,тогава най малко се откачат.
Евала бате :) Голем си :) Иначе пробвай, ама в топлите месеци с един дропер на повода на около 25 см. от куката, а основното отгоре. Ще имаш по-добри резултати. Казвам го от личен опит :)
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

MapuaH написа:... пробвай, ама в топлите месеци с един дропер на повода на около 25 см. от куката, а основното отгоре ...
:shock: :shock: :shock: :shock:

Ти на болото колко дълъг повод слагаш?
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MapuaH »

Dedy написа:
MapuaH написа:... пробвай, ама в топлите месеци с един дропер на повода на около 25 см. от куката, а основното отгоре ...
:shock: :shock: :shock: :shock:

Ти на болото колко дълъг повод слагаш?

Ами различно бате, в зависимост от кълването ! При нормално кълване ползвам по-къс повод, но при капрични риби го увеличавам.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Аз лично по дълъг от 20-25 см май не съм слагал. Все си мисля, че ще се размята много при по-силно течение.
Дропери и аз не ползвам. Почти винаги верижката е най-успешния вариант. стига да се лови на течение де :wink: ако ме разбирате :lol:
Колкото по капризна е рибата толкова по-малки и повече сачми слагам и съответно по-малка плувка.
Но всичко това за други реки не и за Струма. Там не мога да хвана и една риба. В българската част де :lol: :lol:
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

Има и нещо друго ,и аз слагам повод около 30см ,обаче там каде лових е около 60см дълбоко, та нема ного варианти за утежнение .
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

До миналогодишната есен и аз утежнявах като Венци,но от тогава правя верижка и като че ли май е по-добре.Но не съм се сетил при хванати риби по единият начин ,да сменя системата и да видя резултата :idea: :wink:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Мариане,вместо да слагаш дропер на повода,което според мен е неправилно,защо не си намалиш дължината на 25 см.Или куката ти отстои на същото разстояние от дропера.Азловя с различни линии,но много рядко суркам по дюшемето,скобара-алая,си го ловя като стръвта почти дращи по дъното или суркам с половината дължина на повода,когато повече ловя на задържане.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:wink: :wink: :wink: :wink:

Аз на река съчма на повода слагам само при риболов на щека, но както и да е.
Венци, кво става бе пич, да не би да пропусна излето таа седмица?
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

:shock: Епа ония ден бех,па са секи ден неможе :D ного е ладно ,а и реката ми казаха че е паднала още и продължавала да пада и да се избистя от студо ,та че чекам малко да разгрее и да почне да се мати от снего .
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Венци..като нема нов излет ,кажи за некой стар...много ме кефят разказите ти :D
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

venci72 написа:... па са секи ден неможе :D ного е ладно ...
:wink: :wink: :wink: :wink:

Верно е много изкецана работата при -10 градуса. Замръзват влакна, плувки, водачи, лебо става на камик, сутрин върви ледоход, абе заеби. Драскачите обаче тва ги не плаши и затва отебах да одим на Струма през зимата.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Само да не ни откажат и през останалата част от годината.......................теа с трите извънредни заплати трябва да се "разсшетат" :smt064 :smt064 :smt064
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

Тия денове го дават да млати дож та че се замати за края на седмицата .и немало да е токо шийлало казаха по новините:lol:

Петко,само актуално инфо че редиме :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”