Какво става с Дунав?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

rupa
новобранец
новобранец

Какво става с Дунав?

Мнение от rupa »

Никой не пише дали дава нещо реката. Неможе никой по течението да не е пробвал тази година. Хайде някой нещо ако е чул да драсне два три реда, че тоя уикенд няма да се здържа и ще се пробвам.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Дунава е много качил нивото си и е доста мътен, вчера минах да видя колегите какво ловят,положението беше плачевно,имаше около 6-7 човека, само един беше хванал два калъча на чепаре, ама се говореше че и по-другите места в Русе е все така.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Правилно те е ориентирал колегата, по Дунава рибата не кълве с изключение на някой кълъч. Пробвай за щука на каналите около с. Нова Черна, Блъшлян може и в лимана на Ряхово да излезе някоя риба но се съмнявам.
rupa
новобранец
новобранец

Мнение от rupa »

Като го гледам времето как се кисне, май ще отложа за по-хубави дни.

Благодарско за инфото.
Аватар
даката
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от даката »

:smt006 ОК Колега и аз си точа куките ДУНАВ .Но ако се случи да е лошо време :? :? Сигорно е че ще съм някде до Силистра та дори и само за едно кафе. :D :D :D :D
риба къща няма-риба време няма
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

И ние така направихме, отидохме и видяхме че е много мътна водата. Стана ясно че няма смисъл даже да вадим такъмите, ама така и така бяхме дошли, хвърлихме въдиците изпихме си кафето от термосите и по обед си тръгнахме :P
Аватар
pollja
новобранец
новобранец

Мнение от pollja »

Дунавът е паднал и е пълна скръб през този уикенд :cry: [/u]
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Колеги, на какво викате "калъч" в Дунав?! :roll:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Калъч=сабица
От Въча по-хубав няма.
bankera
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bankera »

Калъч=сабица

:?: :roll: :?: :roll: :?: :roll: :?:
Изображение
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Калъч=сабица
Хм, сабица не съм хващал от сума време в Дунав :roll: А навремето беше тотална напаст...както попчетата в момента.
Христо Златев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Христо Златев »

Stefko написа:
Калъч=сабица
Хм, сабица не съм хващал от сума време в Дунав :roll: А навремето беше тотална напаст...както попчетата в момента.
Наистина е вече рядкост.Ще ми е интересно ако някой знае причината, поради която тази "напаст" се превръща в изчезващ вид :?:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Не знам дали е сабица не съм виджал такава риба, аз си го знам калъч нещо като смеска между платика и морунаж преставлява. Лови се през студените месеци на бял 4ервей или сланина.
Лови се доста често около русе стига да кълве, но само зимата.
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Ivak, щом си от Русе трябва да знаеш какво е калъч. Представлява подобно на уклей, но много голям и има характерната черна ивица отстрани. Проходна риба е и влиза от морето. Лови се пролетно време при пълноводие на чепаре с бял червей като се пуска чепарето в анафорите (водовъртежите). Може да се хване инцидентно и на плувка до брега, но последните години е толкова рядка риба, че не знам дали изобщо вече се лови.
От Въча по-хубав няма.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Ivak, щом си от Русе трябва да знаеш какво е калъч. Представлява подобно на уклей, но много голям и има характерната черна ивица отстрани. Проходна риба е и влиза от морето. Лови се пролетно време при пълноводие на чепаре с бял червей като се пуска чепарето в анафорите (водовъртежите). Може да се хване инцидентно и на плувка до брега, но последните години е толкова рядка риба, че не знам дали изобщо вече се лови.
Калине, това наистина ли за сабицата се отнася :?: :roll: Нещо не ми се връзват нещата - аз най-много сабица ловях като малък в най-голямата жега - юли-август, но се е случвало да се излъже някоя и през септември, октомври... Само през зимата не съм хващал (като изключим топлия канал на АЕЦ) :arrow:
Не знам дали е сабица не съм виджал такава риба, аз си го знам калъч нещо като смеска между платика и морунаж преставлява. Лови се през студените месеци на бял 4ервей или сланина. Лови се доста често около русе стига да кълве, но само зимата.
Да не би все пак въпросния калъч да е друго нещо???
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”