Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Какво става с Дунав?
Модератор: sapuna
Какво става с Дунав?
Никой не пише дали дава нещо реката. Неможе никой по течението да не е пробвал тази година. Хайде някой нещо ако е чул да драсне два три реда, че тоя уикенд няма да се здържа и ще се пробвам.
-
- сериозен играч
-
- сериозен играч
-
- научил се да хвърля
Ivak, щом си от Русе трябва да знаеш какво е калъч. Представлява подобно на уклей, но много голям и има характерната черна ивица отстрани. Проходна риба е и влиза от морето. Лови се пролетно време при пълноводие на чепаре с бял червей като се пуска чепарето в анафорите (водовъртежите). Може да се хване инцидентно и на плувка до брега, но последните години е толкова рядка риба, че не знам дали изобщо вече се лови.
От Въча по-хубав няма.
Калине, това наистина ли за сабицата се отнасяIvak, щом си от Русе трябва да знаеш какво е калъч. Представлява подобно на уклей, но много голям и има характерната черна ивица отстрани. Проходна риба е и влиза от морето. Лови се пролетно време при пълноводие на чепаре с бял червей като се пуска чепарето в анафорите (водовъртежите). Може да се хване инцидентно и на плувка до брега, но последните години е толкова рядка риба, че не знам дали изобщо вече се лови.

Да не би все пак въпросния калъч да е друго нещо???Не знам дали е сабица не съм виджал такава риба, аз си го знам калъч нещо като смеска между платика и морунаж преставлява. Лови се през студените месеци на бял 4ервей или сланина. Лови се доста често около русе стига да кълве, но само зимата.
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!