Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Към риболовците от зарата и околията
Модератор: dantho.mihov
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: КЪМ РИБАРИТЕ ОТ СТАРА ЗАГОРА И ОКОЛИЯТА
Картината е зловеща…а театъра е на абсурда. 

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
bokata74 написа:Картината е зловеща…а театъра е на абсурда.

Вokata74, ти прави каквото трябва и благодарности не чакай....! съвеста ти ще е чиста и душата богата...
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- Skorpi
- сериозен играч
Хубаво ще е ако общината го стопанисва дори и да го пусне с минимална такса с която да покрива разходите по охрана и зарибяване на водоема дори и сдружение от рибарите да се направи както предложи AL KAPONE и да се съберат някои лв за зарибяване и да се подържа да не забравяме че там е парк и любимо място за отдих на не малко старазагорци но арендатор ми звучи кофти за това и написах че сам против не малко са арендованите водоеми обезрибени и зарязани или ползващи се с други цели ,оградени и пиле не може да префръкне през тях да не посочвам примери че те не са малко в Старазагорския краи пък и не само при нас
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

-
- новобранец
Първо към колегата bokata 74.
...чо от Металик никога ама никога не е хващал по 3,4,5 амура.За 6 месеца през които беше болнични заради преживения инсулт и заради който вече не е между живите той има уловен 1 амур и 6бр. толтстолоб.Така че нека не търсим вината в тези хора които умеят да ловят и нека им завиждаме благородно,а не да ги обвиняваме за това че видиш ли той хваща рибата на езерото и за нас няма.
Второ
Проблема на Загорка е съвсем друг.
Там редовно играят мрежите.Кой и как ги оставя да го правят всички знаете.Може и да сте чули а някои дори видяхме двата джипа с джетовете и невероятно бързото отарашване на езерто.На сигнала до ИАРА беше отговорено така-"Не можем нищо да направим господине".
Решението за Загорка е едно.Аренда,2 години забрана,платен водоем по възможност на ниска цена.Загорка няма много нужда от зарибяване.Преди три години мои приятели които притежават риболовен магазин пуснаха около 200 сомчета и 200 шаранчета освен това рибата си хвърля хайвер и популацията си върви.
Трябва водоема да стане частен и да се пази от собственика.А колкото до това да пускаме риба вътре лошо няма.Само проблема е в безстопанственоста му,ние ще пускаме през деня,през ноща мрежарите ще я вадят.Последна надежда е и собственика на хотела до езерото.След като bokata74 говори с кмета нека говори и със собственика на хотела синът му е общински съветник и до колкото знам е риболовец.Това е да се надяваме на по добър риболовен сезон до година.
...чо от Металик никога ама никога не е хващал по 3,4,5 амура.За 6 месеца през които беше болнични заради преживения инсулт и заради който вече не е между живите той има уловен 1 амур и 6бр. толтстолоб.Така че нека не търсим вината в тези хора които умеят да ловят и нека им завиждаме благородно,а не да ги обвиняваме за това че видиш ли той хваща рибата на езерото и за нас няма.
Второ
Проблема на Загорка е съвсем друг.
Там редовно играят мрежите.Кой и как ги оставя да го правят всички знаете.Може и да сте чули а някои дори видяхме двата джипа с джетовете и невероятно бързото отарашване на езерто.На сигнала до ИАРА беше отговорено така-"Не можем нищо да направим господине".
Решението за Загорка е едно.Аренда,2 години забрана,платен водоем по възможност на ниска цена.Загорка няма много нужда от зарибяване.Преди три години мои приятели които притежават риболовен магазин пуснаха около 200 сомчета и 200 шаранчета освен това рибата си хвърля хайвер и популацията си върви.
Трябва водоема да стане частен и да се пази от собственика.А колкото до това да пускаме риба вътре лошо няма.Само проблема е в безстопанственоста му,ние ще пускаме през деня,през ноща мрежарите ще я вадят.Последна надежда е и собственика на хотела до езерото.След като bokata74 говори с кмета нека говори и със собственика на хотела синът му е общински съветник и до колкото знам е риболовец.Това е да се надяваме на по добър риболовен сезон до година.

Heavy metal forever
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
аз съм студент в Стара Загора вече за трета година и понеже нямам друг превоз и редовно ходя за риба на Загорка особенно като се стопли времето и аз съм "за" езерото да стане частно иначе от тия зарибявания няма никаква полза хората само напразно даряват пари и като се зариби и хората чуят , че там излиза риба езерото ще стане бойно поле куцо, кьораво и сакато ще хукне да лови риба както и с квото може , а иначе там сигурно има някаква риба ама е супер наплашена и много трудно се лови и проверките от ИАРА трябва да са най-редовни да не кажа ежедневни няма да им коства никакво усилие и бензин дори и с градския транспорт могат да отидат до там
и като напукат по няколко глоби ще видите как риболовците ще намалеят на половина

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- Skorpi
- сериозен играч
Батка там през деня са си редовните дяденки и всички са с билети. Кво фащат и кво си зимат е друга тема Част от проблема на езерото е че нощем не се знае какво става ,говореше се че и охраната е пущала мрежи и съмнителни типове са грипили езерото .За мен е само факт че пуснатия амур е много оредял което едва ли се дължи на редовните рибари 

Каузата ви е похвална . Дано да има отклик и да си посъвземете езерцето. А относно дядовците, прав е колегата голяма напаст са си и си взимат колкото си искат. В Пловдив на гребната беше същата работа. Колко пъти го зарибяваха и макс. за година , година и половина си изчезваха и шараните и кефалите и си остават само слънчаците и каракунделите. Сега като е забранена , ври от риба. Ако няма самоконтрол колко риба да си вземеш, не става.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
- carpsliven2
- сериозен играч
Мога да помогна с някоя риба.. ако късмета е с нас и тази година .. ще има доста в излишък. И не за друго .. ами обичам да участвам в разни каузи.. които считам за прекрасни

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
иначе мястото е много хубаво лесно достъпно и близо до града може да стане чудесно място за риболов , но ....... 

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Здравейте , колеги рибари
Аз съм на 14 години но и аз като вас искам същото за нашето езеро "Загорка"; за това с един приятел решихме да купим сто рибки (които са по джоба на всеки желаещ ) и да ги пуснем в езерото. Дано и вие постъпите така за да може скоро в езерото отново да има риби.
PS една рибка струва 6-8 стотинки

Аз съм на 14 години но и аз като вас искам същото за нашето езеро "Загорка"; за това с един приятел решихме да купим сто рибки (които са по джоба на всеки желаещ ) и да ги пуснем в езерото. Дано и вие постъпите така за да може скоро в езерото отново да има риби.
PS една рибка струва 6-8 стотинки

- cslav*Цветослав
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Купувай и пускай!!! На мен ми омръзна....
Карта в ръкава- руска рулетка с 2 патрона в барабана...
Може ли да ви попитам нещо
на кого е езерото на общината или на някой човек

на кого е езерото на общината или на някой човек

- Skorpi
- сериозен играч
За ся на общината
по нататък никой не знае каква ще е съдбата му 

- cslav*Цветослав
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Почти ничие е....sadiqta написа:Може ли да ви попитам нещо
на кого е езерото на общината или на някой човек![]()
Карта в ръкава- руска рулетка с 2 патрона в барабана...
- dedeff
- разбира нещата
Лично аз от 3 години насам съм пуснал поне над 100 бр европейски сом от по 400-800гр-бр.Сега трябва да са над колограм евентуално ако не са го изхващали.
Без жени можем,без риболов не можем!