Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Поводи и монтажи?
Модератор: sapuna
Поводи и монтажи?
Колеги, дайте да разнищим тази тема
Едно време използвахме струни от китара за поводи, но сега пущината се изучи и не става. Споделете своя опит и наблюдения
Едно време използвахме струни от китара за поводи, но сега пущината се изучи и не става. Споделете своя опит и наблюдения
- krezo_bg
- вече хвърля и на тежко
монтажи за риболов на щука
Колега аз ползвам за повод материал от титаниева тел която ползват при направата на крушки за осветление само че по-голямоФ(04-05мм).Попадна ми съвсем случайно при ликвидацията ЕВЗ-Сливен.Правя само две уши в двата края които запоявам.Здрава е и определено върши работа.
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
Radi,говорим ли сме по темата...не чак до разнищване но не мисля, че това би станало....да я разнищим де
Според мен поводите,които се продават по магазините вършат чудесна работа...И аз съм се съмнявал в това, че обикновения стоманен повод е груб..и не "става".Но в крайна сметка(след обсъждане)..стигам до извода,че започваме да мислим за тези неща когато нямаме кълване.Прав ли съм?
И си знам, че щуката не е уклей...и улова и( като изключим пикове в активността) е свързан с много фактори.
Тази есен ми се е слчвал такъв пик...на ден до над 10 удара на жива рибка, започнах с експериментите-първо бях с волфрамов,смених го със стоманен в зселен цвят,после..стоманен в черно,от преди доста време имах в мен и поводи от капрон,и с тях ми кълвеше.
Ако излизаш постоянно за щука....и около теб колеги ловят, а ти не....те с по-различни поводи от теб,тогава имаш право да се усъмниш,че причината е в това.
Наслука през новият сезон ти желая!

Според мен поводите,които се продават по магазините вършат чудесна работа...И аз съм се съмнявал в това, че обикновения стоманен повод е груб..и не "става".Но в крайна сметка(след обсъждане)..стигам до извода,че започваме да мислим за тези неща когато нямаме кълване.Прав ли съм?
И си знам, че щуката не е уклей...и улова и( като изключим пикове в активността) е свързан с много фактори.
Тази есен ми се е слчвал такъв пик...на ден до над 10 удара на жива рибка, започнах с експериментите-първо бях с волфрамов,смених го със стоманен в зселен цвят,после..стоманен в черно,от преди доста време имах в мен и поводи от капрон,и с тях ми кълвеше.
Ако излизаш постоянно за щука....и около теб колеги ловят, а ти не....те с по-различни поводи от теб,тогава имаш право да се усъмниш,че причината е в това.
Наслука през новият сезон ти желая!
За6то не пробвате с плетено влакно и да ги отебете тея поводи, аз не съм имал никакъв проблем, ако е направен как си треба не се и оплита!!!
пс
верно си е 4е като е активна не я интересува много повода, ама като е нарядко не можем да си позволим изтърването дори на едно пипане, нали?!?!?
пс
верно си е 4е като е активна не я интересува много повода, ама като е нарядко не можем да си позволим изтърването дори на едно пипане, нали?!?!?
http://www.fishingzone.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/FishingZone" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/FishingZone" onclick="window.open(this.href);return false;
taner написа:За6то не пробвате с плетено влакно и да ги отебете тея поводи, аз не съм имал никакъв проблем, ако е направен как си треба не се и оплита!!!
пс

ivo_stoev написа:25см зелен поводс вирбел на края и единична черна кука с контри по нея(имаги,макар и рядко)

А колега ivo_stoev, - ходил ли си скоро на Стефаново - в горния край от към Кондофрей даваше добра щука - около 2 - 3 кила дежурно положение?

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Не дава
Преди месец бях там/на Стефаново/. Само дребен уклей и 5 лв. на пръчка. Нема щука, нема шаран.....ivo_stoev написа:Честно казано не съм,защото искат по 5лв. на въдица,а с една въдица за щука.........някак не върви.Иначе сега давало по-малко отколкото преди 2-3 години
И Рибар съм и Ловец съм.......