Поводи и монтажи?

Модератор: sapuna

Radi
новобранец
новобранец

Поводи и монтажи?

Мнение от Radi »

Колеги, дайте да разнищим тази тема
Едно време използвахме струни от китара за поводи, но сега пущината се изучи и не става. Споделете своя опит и наблюдения
Аватар
krezo_bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

монтажи за риболов на щука

Мнение от krezo_bg »

Колега аз ползвам за повод материал от титаниева тел която ползват при направата на крушки за осветление само че по-голямоФ(04-05мм).Попадна ми съвсем случайно при ликвидацията ЕВЗ-Сливен.Правя само две уши в двата края които запоявам.Здрава е и определено върши работа.
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Radi,говорим ли сме по темата...не чак до разнищване но не мисля, че това би станало....да я разнищим де :lol:
Според мен поводите,които се продават по магазините вършат чудесна работа...И аз съм се съмнявал в това, че обикновения стоманен повод е груб..и не "става".Но в крайна сметка(след обсъждане)..стигам до извода,че започваме да мислим за тези неща когато нямаме кълване.Прав ли съм?
И си знам, че щуката не е уклей...и улова и( като изключим пикове в активността) е свързан с много фактори.
Тази есен ми се е слчвал такъв пик...на ден до над 10 удара на жива рибка, започнах с експериментите-първо бях с волфрамов,смених го със стоманен в зселен цвят,после..стоманен в черно,от преди доста време имах в мен и поводи от капрон,и с тях ми кълвеше.
Ако излизаш постоянно за щука....и около теб колеги ловят, а ти не....те с по-различни поводи от теб,тогава имаш право да се усъмниш,че причината е в това.
Наслука през новият сезон ти желая!
Гого_73
новобранец
новобранец

Мнение от Гого_73 »

Здравейте колеги. Много често съм се питал дали повода влияе на щуката - и си мисля че колегата Краси е прав. Ако е активна тя напада директно рибката - в такъв случай според мен повода няма как да влияе
SANDI
новобранец
новобранец

Мнение от SANDI »

колеги и аз споделям мнението че когато щуката е активна повода няма значение.
Аватар
ventyri
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ventyri »

КОЛЕГИ,И АЗ МИСЛЯ,ЧЕ СЪМ НА ТОВА МНЕНИЕ
taner
новобранец
новобранец

Мнение от taner »

За6то не пробвате с плетено влакно и да ги отебете тея поводи, аз не съм имал никакъв проблем, ако е направен как си треба не се и оплита!!!
пс
верно си е 4е като е активна не я интересува много повода, ама като е нарядко не можем да си позволим изтърването дори на едно пипане, нали?!?!?
http://www.fishingzone.bg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.facebook.com/FishingZone" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

taner написа:За6то не пробвате с плетено влакно и да ги отебете тея поводи, аз не съм имал никакъв проблем, ако е направен как си треба не се и оплита!!!
пс
верно си е 4е като е активна не я интересува много повода, ама като е нарядко не можем да си позволим изтърването дори на едно пипане, нали?!?!?
:idea: :idea: :idea: КОЛЕГА - МНОГО СИ ПРАВ ! ! ! :smt041 :smt041 :smt041
Ангел
новобранец
новобранец

Мнение от Ангел »

Пробваите с кевлар.
s_mitko
новобранец
новобранец

Мнение от s_mitko »

не може ли някой да каже или да даде линк за това как сами да си направим повод?
Сланце грее дажд вали митко се край водоем стои
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

25см зелен поводс вирбел на края и единична черна кука с контри по нея(имаги,макар и рядко)
Ангел
новобранец
новобранец

Мнение от Ангел »

От години ползвам кевлар и нямам никакви проблеми. Само проверяваите влакното след като сте уловили с него щука над два - три килограма, ако има следи че е започнало да се разнищва го сменяваите.
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

ivo_stoev написа:25см зелен поводс вирбел на края и единична черна кука с контри по нея(имаги,макар и рядко)
:lol: Точно така, но с две троики - малка и по-голяма - голямата пред гръбната перка - малката по-назад към опашната. Щом потопи - засичаш. :wink: Повода - плетено 0.06 - 010. на 60см дължина в двата края връзваш двете тройки - като ги закачиш на рибето изтегляш и правиш два възела - единия пред рибето - другия на края и става дълъг около 26 - 27см. Скоро си купих плетено за повод 0.06 -на което му дават - 5.6кг!! - И от два ката - мисля че е достатъчно. :lol: - Да не пропусна - като вържа повода с една кука за плетене на чорапи - го изтеглям през устата на рибето - така хем е лек - хем е стабилен монтажа.

А колега ivo_stoev, - ходил ли си скоро на Стефаново - в горния край от към Кондофрей даваше добра щука - около 2 - 3 кила дежурно положение? :?
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

Честно казано не съм,защото искат по 5лв. на въдица,а с една въдица за щука.........някак не върви :? .Иначе сега давало по-малко отколкото преди 2-3 години
vaskonay
новобранец
новобранец

Не дава

Мнение от vaskonay »

ivo_stoev написа:Честно казано не съм,защото искат по 5лв. на въдица,а с една въдица за щука.........някак не върви :? .Иначе сега давало по-малко отколкото преди 2-3 години
Преди месец бях там/на Стефаново/. Само дребен уклей и 5 лв. на пръчка. Нема щука, нема шаран.....
И Рибар съм и Ловец съм.......
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”