Как го правите

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Re: Как го правите

Мнение от sestrata »

Има и друг вариант. На всяка въртяща блесна закачаш с халкичка по един вирбел /някои клатушки на Д.А.М. се продават фабрично така/ и тогава просто закачаш карабинката за вирбела.
Аватар
jazzmena
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от jazzmena »

stenli написа:Значи аз попринцип ползвам подвижен възел, който е на 90% съгурен против късане, но ако наисина се налага да се реже постоянно гадно при тия скъпи влакна, но явно не пречи ако има вирбел на вобвера.
.... влакната са скъпи, но по принцип последните метър и възела се натоварват и усукват най-много. Също тази част се трие по камъни и препятствия когато прекарваш примамката близо до дъното. Затова е силно препоръчително от време на време да отрязваш по ... примерно 1 метър от влакното и тогава да вързваш примамката. Така ще се предпазиш от неприятни изненади и загуби по време на риболова.
===================================================
starividri.org
===================================================
dobrikk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dobrikk »

Аз лично си ползвам малък вирбел - и за воблер и за блесна.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Ако съм ловил с брейд, като съм мятал интензивно блесни, след риболов изхвърлям крайните петдесетина сантиметра от него (личи си колко силно е амортизиран по охлабената плетка и пуснатите "мустачки" на материала), а след това при възможност развивам десет-петнадест метра влакно и го опъвам ня някоя поляна (това е много важно, защото ако го "изсипете" на купчина, брадата е готова) и го оставям да се разсуче за 10-15 минути. Става отлично. Във вода не се получава толкова добре. Разбира се, гледам мястото да е чисто и да няма драки и остри треви...
АКо ловя с корда, я изхвърлям максимум след три-четири риболова. За това време монофила е усукан достатъчно. Ползвам сравнително нескъпи (до 5-6-7 лв влакна), но с прилични характеристики, с които имам опит. Напоследък купувам "Суфикс ХЛ" 0.16, ловя два пъти и го изхвърлям. Бях много предубеден към прдуктите на тази фирма, от печален опит, но това влакно е добро - държи добре на възел и има издържливост много близка до заявената, която не е висока, но е реална. Да не говорим, че струва към 2 лв.
Не е съвсем по темата, но понеже тя се извъртя в тази насока, викам да изокам. Иначе за воблери ползвам фини карабинки (японски), които не смущават драстично играта дори на воблери по грам. Най-добро би било директно привързване, но е много ангажиращо. За блесна връзвам дребни вирбели(според големината на блесната), като понякога закачам вирбела на карабинката, но ако смятам да ловя интензивно на блесна, я махам и връзвам директно към влакното.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Едно привързване отнема 20 -30 секунди най- много, винаги си ги сменям не ми отнема чак толкова време
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

На мен ми отнема - особено в сюблимни моменти. Ако смени човек 30 примамки за един риболов...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Пък ако се захванете с шаранджийство! :roll: захранвате, разпъвате и може цяла седмица да не мърдате :lol: :lol: :lol:
И така никви проблеми със смяната... :lol:
Това е шега.... затова горе казах, че Спининга е динамичен тип риболов. :wink: Не може с една примамка и без заплитания...
Поздрав
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Кхъммммммммм , Стенли , чудя се имаше ли нужда да правиш нова регистрация за да зададеш въпрос след като гледам и като Стиви ти се отдава ?
Инак аз лично винаги ползвам вирбел с карабинка без значение с какво ловя и колко е голямо ! Разликата е само в това че според големината на "нещото" слагам и врибел със съответната големина и тъй .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Павка нещо бъркаш солта с барута на моите години не се занимавам с глупости и невиждам смисъл да го правя. Но все пак ще ти дам един жокер със Стенли се познаваме и сме от един град. :partyman:
Който го може, си го може!
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Междувпрочем от дългото ми пътуване из форума виждам, че си много добър теоретик, а предполагам и практик в риболова за което моите уважения. Толкова се умотах из темите, че нямям спомен да съм виждал някой твои трофей, ако има някоя твоя снимка моля те да ми насочиш да видя улова на един добър рибар.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Хи-хи, последното изказване е определено "приятелски"-провокативно! :D :D :D Инак той си има трофеи, но едва ли ще ги покаже, особено без едно малко, на няколко пъти... :D
Аз да му мисля, клетия, като риба над педя не съм хващал... :roll:

Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

що бе Мунчо в Габрово немате ли големи риби :oops:
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

За мен няма... :cry: :cry: :cry:

Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Ами прескочи тогава до Стамболйски, там има големи говеда може пък да те огрее. :smt023
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Stivi написа:... Но все пак ще ти дам един жокер със Стенли се познаваме и сме от един град. :partyman:
Случайно да сте братя като единят е с постоянен БАН от некъде или от много места ?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Заключено

Обратно към “Спинингов риболов”