Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Затруднение в лодката!!!
Модератор: dantho.mihov
Затруднение в лодката!!!
От много отдавна исках да се допитам до мъдростта и опита на колегите във форума относно важна подробност. Предсавете си сега, че сте за рибка с лодка. Месеца е началото на юни, времето е супер, много слаб ветрец, тишина, от брега се дочуват птички. И за да е още по-супер - напипали сте рибата и върви голям бой, ама бой - няма време да си палнеш цигарка. Ама нали разбираш, тогава не си сам, и около теб е станало селото, и всеки бой, та бой. Лодките гъсти, на няма 20 метра сте един от друг. Ама рибата още по-гъста, баси не е истина, пускаш чепарето надолу, а то не стига дъното, пълни се и рибата го спира! Тъъъй, картинката вече трябва да е ясна. Тогава спирам, подпирам пръчката, бъркам в една мрежичка зад борда и си вадя една биричка (водата е 17C), да поотпочина малко и да си запаля най-сетне заветната цигарка. Приключвам и с двете, и вадя отново пръчката. Отварям бигела и.... нямам спомен какво става след това!
Ммм нещо не е наред, в корема ми сякаш изръмжа звяр. Тая биричка май ме пресече и сега нещо вътре много бърза да излезе! Стоя, не мърдам, анализирам перисталтиката си. Баси, нещата отиват на много зле
Ами сега,
... не мога да се обърна и котвата да си обера, пък и брега на 15 мин на греблата.
Викам си, баси ще стана тука кепазе. Не знам изясни ли ви се ситуацията. Та въпросът ми е - как постъпвате в такива ситуации, или както се казва, каква е добрата морска практика в случая.

Последно промяна от runner на Нед Яну 18, 2009 2:05 pm, променено общо 1 път.
Re: Затруднение в лодката!!!
Памперс предполагам 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Топиш дупарата и пущаш торпедото за захранка !
Абе хората до мене, ти казвам, като на мегдана съм, пък и водата 17С - иначе лесно щях да се направя на много нагрят и да се окъпя. Ма май не разбра - не мога да мръдна бе човек!!!sandista написа:Топиш дупарата и пущаш торпедото за захранка !
Последно промяна от runner на Нед Яну 18, 2009 2:07 pm, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
Абе не ,че съм много любопитен ама какво стана после !???
Аз не се бях замислял ама като знам какъв съм дрисльо как да си взема лодка, то направо страх ме хвана !

Много ги накъсвам... кордите!
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Еми кво прайш...Набиваш смело у гащите,изнизваш се полека по настрани,сваляш все що е на заднико,обуваш Фанелата като 5 кила и си биеш камшико каде дома...

- krokibg
- учете се от него
Ся,ша ти кажа,че това е проблем на всички риболовци с лодки,нищо че си мълчат,ние си го знаем
Сега,аз ще ти кажа как съм решил този проблем кардинално и не само него,всеки един проблем който изисква светкавична реакция и изпаряване от мястото на събитието в посока заветното място за изсипване на самосвала
Няма нищо сложно приятел,просто това става с няколко хиляди лева
Обикновенно са от три до към 12 000.Или ги даваш,или ставаш за резил и си носиш кръста 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Има поверие,че ако се изкендзаш преди риболов и ще си изгубиш късмета!
При кълване срането е забранено и стискаш до зуко!В паузата между кълванетата може да се отпуснеш с цяло гърло-"Копелета,отдръпнете се да се изсерааааааа"!
Аз,ако съм наблизо няма да се смея,а смирено и срамежливо ще напусна периметъра!

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
единия вариант е да се насереш като пич и да продължиш риболова, после преди да излезеш на брега цамбурваш и се измиваш
Другия вариант е на Кроки, възможно най-мощния мотор които можеш да си позволиш. Газ до брега мяташ къртицата и беж обратно

Другия вариант е на Кроки, възможно най-мощния мотор които можеш да си позволиш. Газ до брега мяташ къртицата и беж обратно

- krokibg
- учете се от него

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ами ще подходиш като муЖик, на Езерово ,при КРОКИ.бел ден, фанах лодката ,и с греблата върти,върти,та на отсрещнио брег ,да сера понеже съм сконфузен ,ма да бех зел хартия! а брего олисен.шемети с боноколяри отсреща а свинктеро не пуща, поогледах се озъртах се ,явно не било на зор ,ма зор ,обаче ниц !догребах до софрата и...............друго си е храстот, Е че после Любо разправа за едни крави дето карали ,шус по склона ,лизга ли се и "тях" подобни..........................! та , в лодка може да сереш от всички страни ,но не пикай от подветрената, солено е на вкусссссссссссссссссс

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ааааа,чалъми има,чалъмиииии.И аз един път през изминалото лято давах команда "бързо прибирай такъмите и вади котва".Krokibg написа:Ся,ша ти кажа,че това е проблем на всички риболовци с лодки,нищо че си мълчат,ние си го знаем
Дет вика runerra,ба си как бързо идва.Добре,че екипажа знае,да не пита като давам изведнъж такива команди,и добре че веднага запали мотора.Газ към брега,ама там само камънак,намирам се на 2-3км в морето.Кат наближих брега,мернах малко място между камъните и набутах там лодката.Как съм излязъл от лодката-нямам спомен,ама кат се върнах след 1-2мин,вълните бяха я обърнали на борд към брега,че имаше доста мамата докато я оправим.
Сега и чалъмите.Още вечерта си правя сметката кога да вечерям / обикновенно минавам без такава /,но е добре по-рано да става това.
Сутрин ставам поне час и половина по-рано,да си изпия кафето,да мина през таковата и т.н.
Бира в лодката вземам много рядко.Виж, ракия си удряме,но бира / и то студена / е опасно начинание.Даже и водата я вземам с нормална температура,а не ледено студена.Държа водата на сянка,долу до бордовете където са под водата,така си стои хладна.
Ама,който няма лодка,той няма такива спомени.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- GODzillata
- и господ не е толокова добър

Как да не му започне на човек деня с настроение при такава весела тема?!

runner, каква беше обаче развръзката? Напълни гащите или цамбурна във водата?

Хубаво, че на Дунав брега винаги е близко.

Лято. Народ. Центъра на Кранево. Сере ми се, та ми се плаче. Отивам в кметството - кенефа заключен!

Оттам с мръсна газ към отсрещна къща. Хората тъкмо обядват на двора, а аз профучах през тях и се забих във външната им тоалетна. Разтоварих с кеф, ама после ме е срам

Лято. Народ. Слънчев бряг. Плувам си и ми се сере яко. Газ под един кей/мост и като блъвна онова мити разстройство - всичко пожълтя около мен. Аз под вода - и право към брега.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- ще става разбирач
Хлъзгава тема,не съм спрял да се смея откакто отворих компа
,врачанката пита дали съм добре-ееее добре съм,ама ,да Ви расправям......като папардак имах 1местна гуменка,риболувам на Дунава в едни върби,точносрещу мен-народ,пика ми се 2 не виждам,и Еврика-червеите в рибарската кутия...останалото Ви е ясно....
Сега да ви кажа как съм го решил проблема с физиологичните нужди-полиетиленова торба за едн. употреба,едната дръжка отпред другата.......,абе включете малко въображение,а когато няма накъде-Suzuki-25 и с мръсна газ....

Сега да ви кажа как съм го решил проблема с физиологичните нужди-полиетиленова торба за едн. употреба,едната дръжка отпред другата.......,абе включете малко въображение,а когато няма накъде-Suzuki-25 и с мръсна газ....

На платено не одим !