Мамини сладки!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Re: Мамини сладки!

Мнение от gogolisec »

И в подкрепа на майсторчето, мога да ви кажа, че заради тях си купих тая година въздушна пушка, но няма да ви кажа колко "заминаха", защото все пак не съм чак такъв звяр! :twisted: Но да ги видиш с какво настървение ти кълват бъдещото мезе, а са много предпазливи и се изисква "шесто" чувство, за да успееш да ги надхитриш!
Нищо лично към всички колеги от големите градове, но тук при нас са напаст :evil: !
Ако можете да видите точиците на снимките, защото не са много качествени:

Изображение

Изображение

На тези на скарата най-десния се вижда много добре как е раздърпан от хвъркатите. Много ми е кофти, задето пускам това мнение, но ако знайте колко часове висях в студа да си вардя мезетата.... Сега вече ги няма, а и суджуците изсъхнаха доста и е трудно да изчоплиш нещо от тях! :lol:
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Hobby
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Hobby »

Аде са! "Покритото мляко котките не го лочат!" Схеми и за шкаф обкован с рабица ли да пускам? Със сигулност е по-скъпо от китайска въздушна пушка от 40 лева, ама въпрос на отношение.
Честно казано, продължавам да се изненадвам на подобен род отношение към нещата. Някои хора се чустват като център на вселената! Направили суджуци, ама нема да си мръднат гъза да си сковат четири гредички и 5 квадрата рабица за да си ги запазят... И синигерите са "напаст" - да ги избием до крак!
Последно промяна от Hobby на Пон Яну 19, 2009 10:16 pm, променено общо 1 път.
Ако пък и кълве... Още по-добре!
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Гого аз имам един стар живарник ,с форма на варел и почти толкова голям направен от поцинкована рабица.Сега се ползва само зимата за мезе :lol: Няма птички,котки и мишки :wink:
А сега де? :roll:
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

имах доста итересен ден на марица с точно две такива птички,май си бяха семейство :roll: .Бях си седнал на столчето и като ма харесаха :D ,около половин час обикаляха около мен,скачаха кълваха ми от белия червей дето се беше разпилял.По едно време си харесаха и въдицата ми,та и двете кацнаха там и ма гледат интересно и ми се чудят :D стоях си и аз обаче тихо да не ги плаша,ама май и без това не ги беше хич страх.интересно гадинки,даже и ги щракам с апарата и те стоят,позират :D.тряа да намеря снимките да ки кача
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Hobby написа:Аде са! "Покритото мляко котките не го лочат!" Схеми и за шкаф обкован с рабица ли да пускам? Със сигулност е по-скъпо от китайска въздушна пушка от 40 лева, ама въпрос на отношение.
Вярно е, че не съм ги защитил (мезетата), но в тоя студ въобще не ми беше до каквито и да било монтажни конструкции!
Не се притеснявайте - не съм им нарушил популацията драстично - за 10 дена 5 бр. Но след това само да се мръдне едно клонче и те бягаха като опарени. Що не бяха и рибите с такава численост?!? По-често щеше да има успешни. Тук при мене съм виждал стотици - голяма врява вдигат.
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Hobby
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Hobby »

Със сигурност и 100 да "свалиш" няма да им навредиш на популацията и в същото време 1 да убиеш пак има отношение към популацията. Ама живинка си е бе, пич. Що да им отнемаме животеца? За живота като такъв ми е мислата.
Иначе и популацията на суджуците не е застрашена, но си ги пазим с въздушни пушки, нали? :lol: При това сега, ятата скитат. Тия 5-те дето си ги гръмнал са от ято дето вече е кой знае къде... Така, че и педадогическият ефект от отстрела е бил кратък.
Следващата година ме викни преди сезона на суджуците да помислим как да ги отървем от тая напаст! С радост ще ти помогна за един сандък от по-рано та да не ти лепнат пръстите от студ по спусъците. А па като фанат големите студове ше дойда да инспектирам как им се отразява червеното вино на печените на скара суджуци :lol:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Грижата е похвална / на колегата Hobby /,ама вероятно става дума за скъпата столица,дет скапа животеца на всичко живо различно от издръжливите политизирани човеци,та няколкото синигера се възприемат кат чудо невиждано.Не е тъй в другата България-много птици,много животинки,част от пейзажа,никво напъване за запазване на популацията,щото и без напъване колкото повече западат крайните планински райони,толкова повече се увеличават животинките,ама...никого не радват.Знаеш ли,че се броят на пръсти както природо-естетите,така и природозащитниците в сърцето на тази голяма планина?Животът на средностатистическия българин е толкоз сурав и курав,понекога лизгав,че изобщо не му е до синигери в днешно време.Не ме разбирай погрешно,не съм средностатистически-милея за животинките,даже не съм ловджия,ама наоколо е пълно с хора,които биха изяли с удоволствие и последния синигер,щото поради много кадърното местно и централно управление са ги докарали до такъв хал и манталитет.Нищо,че Станишев и Кунева се кефят,че сме европейци.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

баси майката-и синигерите спор ше родят :)
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Цъ,не щъ да спора с никой-сал констаНтирвам кво става тук-там...Бе,не мъ зимайте "на сериозно"-същия помияр съм и азе,дет от време на време го избиват благородни пориви...като уртикария.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

INCUBUS написа:.....от време на време го избиват благородни пориви...като уртикария.
Дано само да е от ранопролетната коприва! :lol: :wink:

Извън контекса- Живота на средностатистическия Българин е съвместим с канарчета,папагалчета и ....не им разбирам!
Аз се радвам,че виждам ГУГУТКИ в градски условия!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Hobby
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Hobby »

INCUBUS написа: ама наоколо е пълно с хора,които биха изяли с удоволствие и последния синигер,щото поради много кадърното местно и централно управление са ги докарали до такъв хал и манталитет.Нищо,че Станишев и Кунева се кефят,че сме европейци.
Разрешавам да се ядат синигери при опасност от гладна смърт! :lol:

Те накичили по 10 реда суджуци, ама вече им стържат коремите...
Не може ли да се радваме на нещо живо извън контекста на яденето, бе хора?
Верно ще станат спрове заради едни синигери дето, уж би трябвало, да предизвикват радост у наблюдателите.
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

sapuna написа: Аз се радвам,че виждам ГУГУТКИ в градски условия!
И аз бих се зарадвал ако видя ама непомня от кога не съм виждал.А кого бяхме млади ги биехме с прашките - бунаци :oops:
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

От два месеца на терасата съм сложил един капак от пластмасова кофа!През ден насипвам натрошен хлебец,счукани орехи,изостанала от разходките по гьола сланинка!Пернатите гадинки може и да оплескват цялата тераса и да ми докарват кавги с благоверната,ама аз им се радвам кат са разщъкат по перваза!А суджуците и аз ги споделих с МАМИНИТЕ СЛАДКИ,и сякаш по бързо изсъхнаха :lol:
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Голем смях :D :D :D ...някой сеща ли се за книгата"Пилето" :wink: :wink: :wink: ...Умната ей!!!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Както продължава тъпата зима,не за пилета,ми скоро за костенурчовци и таралежки ще завържем мохабет,а който набере смелост,може да разкаже и за розовите слонове, дет ги вижда на разсъмване след як запой...
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”