Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Питане за надуваемите лодки
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- новобранец
Re: Питане за надуваемите лодки
здравей колега ,вземи си лодка с надуваем кил с сигурност е по добра! 

-
- научил се да хвърля
здравейте някой има ли информация за надуваеми лодки da fang
или дайте съвет каква лодка да си купя
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Добре,виждам че нещо няма развитие темата,та КИКО,поне можеш ли да обясниш каква е тая лодка.kiko73 написа:здравейте някой има ли информация за надуваеми лодки da fang
Че е въздух,разбрах.Но какви и са габаритите,има ли транцева дъска.?
И на края,за какви места ще я използваш / езеро,море..../ ?
Като начало за теб,обясни за какво ти е необходима,после ще има тук доста акъли.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
лодките са от 2.30м. до 3.20м. с алуминиево дъно и със транцева дъска за извън бордов мотор
тябва ми нещо такова , ще я ползвам само в морето
тябва ми нещо такова , ще я ползвам само в морето
-
- научил се да хвърля
фирмата която ги предлага казва че са от сащ
- КИРО
- Обратна връзка:
Ами както и Марко каза,вземай 3.2,че другата е съвсем малка,и при двама ще ви е тясно.А и щом е за море,комфорта е от значение.Извънбордов от 4 к.с ще ти стоят добре.Не че и 2 нямат да вършат работа,но ако излезе малко по-силен вятър,може и да не успее да те прибере.Проблема е,че много малко гази,и се носи като листо по водата.
-
- научил се да хвърля
мерси за съветите ще ви послушам , вземам най голямата още в понеделник
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Мотора е по-важен от големината на лодката при лошо време.
Най-стина е по-добре 3,20- но си помисли за мотор поне 10 к. с.
Аз бях с 6 к.с. на лодка 2,90 и не вървеше въобще. При сериозна буря и то в язовир еднам качва вълните с двама човека.
Та вземай по-голямата лодка и не избързвай с мотора, вземи си възможно най-големия за лодката, мисля че за тази е 15 к.с.
Аз бях с 6 к.с. на лодка 2,90 и не вървеше въобще. При сериозна буря и то в язовир еднам качва вълните с двама човека.
Та вземай по-голямата лодка и не избързвай с мотора, вземи си възможно най-големия за лодката, мисля че за тази е 15 к.с.
-
- научил се да хвърля
мисля че максимално и дават точно 15к.
но нови са доста скъпи можеби ще търся нещо втора употреба
но нови са доста скъпи можеби ще търся нещо втора употреба
- КИРО
- Обратна връзка:
Ивак,стационара ми е 13 к.с.Ivak написа:Мотора е по-важен от големината на лодката при лошо време.
А на повечето колеги е около 6-10к.с.
И тук ти говоря за лодки от порядъка на 700-1200кг.
По-големите /1500-2000кг/,работят с 20-28к.с.
Понякога се чудя,какви акъли давате на колегите с тези големи к.с.
А кажи ми това какъв мотор иска?

Размерите са 3.1/1.2
Въпреки че се вижда мотора
Здрасти, Кептън! Мисля 2,5 - 3 кс мах. Нали, не говорим за излизане на глисаж, а за излизане за рибка, и после спокойно прибиране

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Какво научих от един сезон на вода и много изгорен бензин. при това само в големи язовири, но не и в морето.
Понякога се налага да се минават по 10-15 километра по вода докато стигнем до рибите.
Обикновенно ловим до откат, излиза се само за ядене и малко почивка.
С бързата лодка се лови МНОГО повече риба отколкото с бавната.
И с тази на снимката ще се лови риба, но само при хубаво време и то близичко до брега, При мотор по-голям от 5-6 коня ще започне да вкарва вода през кърмата.
Киро, много по-неопитен съм от теб, но си чупих главата с надоваема лодка цял сезон.
Надуваемите ако не излязат на глисаж бутат много голяма вълна отпред и не вървят ама никак.
На НС4 с Марко Поло съвсем споннтано си пробвахме лодките.
Той с 3 метра твърда и мотор 2 к.с, аз с 3 метра надуваема с 6 к.с. мотор с по 2-ма в лодките. Едвам го минах с 1-2 метра
По-големия мотор ще те закара при рибите и при лошо време и ще те извади в буря. С бърза лодка ще покриваш по-голям периметър и ще намираш рибите по-бързо, съответно ще остава повече време за интензивен риболов.
С мощния мотор ще излизаш на риба без да гледаш времето
Може и да греша
Понякога се налага да се минават по 10-15 километра по вода докато стигнем до рибите.
Обикновенно ловим до откат, излиза се само за ядене и малко почивка.
С бързата лодка се лови МНОГО повече риба отколкото с бавната.
И с тази на снимката ще се лови риба, но само при хубаво време и то близичко до брега, При мотор по-голям от 5-6 коня ще започне да вкарва вода през кърмата.
Киро, много по-неопитен съм от теб, но си чупих главата с надоваема лодка цял сезон.
Надуваемите ако не излязат на глисаж бутат много голяма вълна отпред и не вървят ама никак.
На НС4 с Марко Поло съвсем споннтано си пробвахме лодките.
Той с 3 метра твърда и мотор 2 к.с, аз с 3 метра надуваема с 6 к.с. мотор с по 2-ма в лодките. Едвам го минах с 1-2 метра

По-големия мотор ще те закара при рибите и при лошо време и ще те извади в буря. С бърза лодка ще покриваш по-голям периметър и ще намираш рибите по-бързо, съответно ще остава повече време за интензивен риболов.
С мощния мотор ще излизаш на риба без да гледаш времето

Може и да греша

- КИРО
- Обратна връзка:
Не,глисаж с тази не съм правил,защото имаше там един проблем.Водната помпа на мотора се пада зад кила,и няма как да го сваля поне 5 см по-надолу.Като насуча малко масура,се появява въздушна възглавница,и мотора остава на сухо.Но при кратките проби които съм правил,при двама дига добре носа,и ако задържа малко по-дълго,може и да се получи.runner написа:Здрасти, Кептън! Мисля 2,5 - 3 кс мах. Нали, не говорим за излизане на глисаж, а за излизане за рибка, и после спокойно прибиране![]()

С тази,при малко газ,2.5км ги минавам за десет минути.Просто на такова разстояние са ми градинките за риболов.
Ивак,прав си,че гумената бута вълна пред себе си при малъм двигател.Но чак 15,много ми се виждат.
Едно лято излизах и с една друга лодка,доста по-голяма от моята,бутах я с Ветерок 8 к.с.Глисираше си добре,не идеално,но излизаше на глисаж.
А относно периметъра,в морето по друг начин стои въпроса.
Там си знаеш някои места за попчета,лодката трябва да те закара до там,и да те върне.А да почнеш да търсиш сафрида с гумена,малко е трудно.
Обикновенно тежката артилерия вече сме го открили,и като направим селото,след това идват и малките гумени лодки.Но там колкото и да сме навътре,една малка гумена лодка е безопастност.Каквото и да се случи,винаги можем да помогнем.
За по-сериозен риболов от малка гумена лодка,вече си е приключение.Говоря за големите чепарета за паламуд.
Ами КИКО да си направи добре сметката,и да купува.Мерака е велико нещо.
-
- научил се да хвърля
благодаря на всички за съветите сега взимам само лодката
за двигател имам още малко време да реша какъв да е
но мерака ми найстина е голям
за двигател имам още малко време да реша какъв да е
но мерака ми найстина е голям
-
- вече хвърля и на тежко
Може ли малко помощ. Решил съм да си купувам надуваема лодка. Спрял съм се на http://www.zanderbg.com/bd300.html . Дайте някакви мнения за тази или някакви препоръки за избора на лодка. Лодката ще се използва в сладководни басейни.
Мисълта убива действието!