Кастери-Принос за по-успешен риболов?

Модератор: Paublo_Eskobar

Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Кастери-Принос за по-успешен риболов?

Мнение от Secret Carp »

Допринасят ли кастерите за по-успешния ни улов на платика?Имат ли те изобщо някаква роля в привличането на платиките в нашето петно?Моето мнение е,че това зависи изцяло от другото,което е в захранката.Визирам жребчево!Ползвал съм ги във всякакъв стадий на развитие.Някои остават на дъното а някои директно изплуват.Тези които изплуват мисля,че са само допълнително изхарчени от нас пари!!!Какъвто успех имах с кастери(и от двата вида)такъв имах след седмица и без кастери,със същата захранка.Моля всеки по-вещ в риболова на мач и щека се включи,зада си направим правилния извод.
Последно промяна от Secret Carp на Съб Яну 31, 2009 10:43 pm, променено общо 1 път.
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Re: Кастери-Принос за по успешен риболов?

Мнение от BZI »

Когато ловя платика на Жребчево почти винаги ползвам кастери или умрял бял. Ако предварително не съм ги екзекутирал белките ги натърквам по грубо на ситото или ги попарвам. А когато ловя с кастери задължително по време на риболова ги държа във вода през почти целия излет така те поемат и си стоят на дното където им е мястото. Основно използвам микс от рязан торен и кастери . Кастерите поемат от сока на торните и стават още по добра захранка и примамка. Това цялото го смесвам с малко царевица и пелети и с къпинга въвъ водата.
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

BZI написа:Основно използвам микс от рязан торен и кастери . Кастерите поемат от сока на торните и стават още по добра захранка и примамка. Това цялото го смесвам с малко царевица и пелети и с къпинга въвъ водата.
Рязания торен и аз го ползвам...Въпроса е друг дали този успех не е само от торния пък ние да си втълпяваме,че от кастерите?За умрелия бял също съм съгласен :wink: А някой да е пробвал в захранката само кастери-без кълцан торен и без умрял бял???Той може би ще ни каже извода.
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

Ползвал съм и само Сенсас 3000 фидер с кастери и на куката един кастер и два бели резултата беше доста добър. Но това е е при риболов на дълбчина до два метра на Босфора. Иначе на Деретата доло където дълбочината е значително по голяма си иска стегната захранка и дори може да намачкаш кастерите
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Като сложиш кастерите във вода , тези които изплуват на повърхността си ги отдели за стръв, а тези които потънат си ги слагай в основния микс, аз лично ги слагам след като съм пресял храната. Миналата година като ходихме на Цонево, просто платиката обожаваше комбинацията от един 1 бял с 1 кастер, или парченце торен с 1 кастер. За платика и бабушка, никога не бих тръгнал без кастери. Друга хитринка е да ги полееш с по концентриран ароматизатор и после пак в основния микс. Според мен имат роля за привличането на платиката, но все пак зависи от дадената ситуация
Последно промяна от Local на Съб Яну 31, 2009 11:49 am, променено общо 1 път.
Клавиатура риба не лови!!!
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

Друга хитринка е да ги полееш с по концентриран ароматизатор и после пак в основния микс.
Ей това е истината!
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

Каква е моята истина за платиките :
1. Говори се че трябва захранване ден два преди основния риболов.
2. Захранването да е масивно !
Основно ходя за трофейни риби на Овчарица и за платика на Антона, ако не съм на единия водоем значи съм на другия :)
Въртял съм какви ли не стратегии :)
Масирани захранки , кускус да закусят децата от една детска градина :) жито поне за няколко помена :)
Тотално събиране на дребосъка от всички заливи наоколо .......
От 3- 4 години тръгвам за платика с една кутиика сладка царевица , която ми е и за захранка и за стръв .
Успешните улови откъм платика са си пак толкова но определено хващам само тях а не разните му дребосъци :) , когато се хаванат бабушки между платиките те са си по половин кило :)))
Последно промяна от alcora на Съб Яну 31, 2009 12:59 pm, променено общо 1 път.
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

Благодаря за съветите момчета,бяхте изчерпателни...Питах,защото миналото лято се чудех дали да не спирам да ги ползвам ама явно има полза от тях :lol: Все пак вие по-ги разбирате а аз съм в по друга секция риболов по принцип :wink: Благодаря още веднъж :wink:
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

тайната на платиката е друга и опира до вафли+сухо мляко :lol:
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

carpsliven2 написа:тайната на платиката е друга и опира до вафли+сухо мляко :lol:
Всеки си има тайна :)))
Платиката, като всички останали риби си живее , храни и взима различната стръв точно толкова настървено , колкото е свикнала за водоема в който се намира .......
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

И не на последно самия монтаж,който се различава от нормалните,поради естеството и на хранене.А кастера ми е основна стръв за тях,както писаха и други колеги.Най-добър резултат съм имал с Pro-Gold Bream в комбинация с Super Lake и атрактант Brasen.А пък и ако имате вердевас още по-добре.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

Не че не ми е взимала и на 10 см от повърността на водата :))
НО !
Ако сме за платика стръвта трябва да е на дъното !
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

carpsliven2 написа:тайната на платиката е друга и опира до вафли+сухо мляко :lol:
Питам за кастери Васко! Захранката ми е малко по-различна и има много голям ефект!!!:lol:
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Re: Кастери-Принос за по-успешен риболов?

Мнение от BZI »

Вероятно знаете че куките за кастери са малки фини та чак едвам ги вързвам :D :D . Между другото при риболова на платика забелязали ли сте големия брой фалшиви почуквания и повдигания???
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

alcora написа:От 3- 4 години тръгвам за платика с една кутиика сладка царевица , която ми е и за захранка и за стръв .
Успешните улови откъм платика са си пак толкова но определено хващам само тях а не разните му дребосъци :) , когато се хаванат бабушки между платиките те са си по половин кило :)))
Ето,че Алкора и без кастери ги пука :lol: Има ли други като него?

BZI написа:Вероятно знаете че куките за кастери са малки фини та чак едвам ги вързвам :D :D . Между другото при риболова на платика забелязали ли сте големия брой фалшиви почуквания и повдигания???

Дааа много вярно!с какви ли не куки съм пробвал с мача ама винаги има и такива фълшиви "почуквания"
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”