Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Кастери-Принос за по-успешен риболов?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- разбира нещата
Кастери-Принос за по-успешен риболов?
Допринасят ли кастерите за по-успешния ни улов на платика?Имат ли те изобщо някаква роля в привличането на платиките в нашето петно?Моето мнение е,че това зависи изцяло от другото,което е в захранката.Визирам жребчево!Ползвал съм ги във всякакъв стадий на развитие.Някои остават на дъното а някои директно изплуват.Тези които изплуват мисля,че са само допълнително изхарчени от нас пари!!!Какъвто успех имах с кастери(и от двата вида)такъв имах след седмица и без кастери,със същата захранка.Моля всеки по-вещ в риболова на мач и щека се включи,зада си направим правилния извод.
Последно промяна от Secret Carp на Съб Яну 31, 2009 10:43 pm, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
Re: Кастери-Принос за по успешен риболов?
Когато ловя платика на Жребчево почти винаги ползвам кастери или умрял бял. Ако предварително не съм ги екзекутирал белките ги натърквам по грубо на ситото или ги попарвам. А когато ловя с кастери задължително по време на риболова ги държа във вода през почти целия излет така те поемат и си стоят на дното където им е мястото. Основно използвам микс от рязан торен и кастери . Кастерите поемат от сока на торните и стават още по добра захранка и примамка. Това цялото го смесвам с малко царевица и пелети и с къпинга въвъ водата.

-
- разбира нещата
Рязания торен и аз го ползвам...Въпроса е друг дали този успех не е само от торния пък ние да си втълпяваме,че от кастерите?За умрелия бял също съм съгласенBZI написа:Основно използвам микс от рязан торен и кастери . Кастерите поемат от сока на торните и стават още по добра захранка и примамка. Това цялото го смесвам с малко царевица и пелети и с къпинга въвъ водата.

-
- разбира нещата
Ползвал съм и само Сенсас 3000 фидер с кастери и на куката един кастер и два бели резултата беше доста добър. Но това е е при риболов на дълбчина до два метра на Босфора. Иначе на Деретата доло където дълбочината е значително по голяма си иска стегната захранка и дори може да намачкаш кастерите

- Local
- учете се от него
Като сложиш кастерите във вода , тези които изплуват на повърхността си ги отдели за стръв, а тези които потънат си ги слагай в основния микс, аз лично ги слагам след като съм пресял храната. Миналата година като ходихме на Цонево, просто платиката обожаваше комбинацията от един 1 бял с 1 кастер, или парченце торен с 1 кастер. За платика и бабушка, никога не бих тръгнал без кастери. Друга хитринка е да ги полееш с по концентриран ароматизатор и после пак в основния микс. Според мен имат роля за привличането на платиката, но все пак зависи от дадената ситуация
Последно промяна от Local на Съб Яну 31, 2009 11:49 am, променено общо 1 път.
Клавиатура риба не лови!!!
-
- разбира нещата
Ей това е истината!Друга хитринка е да ги полееш с по концентриран ароматизатор и после пак в основния микс.

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Каква е моята истина за платиките :
1. Говори се че трябва захранване ден два преди основния риболов.
2. Захранването да е масивно !
Основно ходя за трофейни риби на Овчарица и за платика на Антона, ако не съм на единия водоем значи съм на другия
Въртял съм какви ли не стратегии
Масирани захранки , кускус да закусят децата от една детска градина
жито поне за няколко помена 
Тотално събиране на дребосъка от всички заливи наоколо .......
От 3- 4 години тръгвам за платика с една кутиика сладка царевица , която ми е и за захранка и за стръв .
Успешните улови откъм платика са си пак толкова но определено хващам само тях а не разните му дребосъци
, когато се хаванат бабушки между платиките те са си по половин кило
))
1. Говори се че трябва захранване ден два преди основния риболов.
2. Захранването да е масивно !
Основно ходя за трофейни риби на Овчарица и за платика на Антона, ако не съм на единия водоем значи съм на другия

Въртял съм какви ли не стратегии

Масирани захранки , кускус да закусят децата от една детска градина

Тотално събиране на дребосъка от всички заливи наоколо .......
От 3- 4 години тръгвам за платика с една кутиика сладка царевица , която ми е и за захранка и за стръв .
Успешните улови откъм платика са си пак толкова но определено хващам само тях а не разните му дребосъци

Последно промяна от alcora на Съб Яну 31, 2009 12:59 pm, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
Благодаря за съветите момчета,бяхте изчерпателни...Питах,защото миналото лято се чудех дали да не спирам да ги ползвам ама явно има полза от тях
Все пак вие по-ги разбирате а аз съм в по друга секция риболов по принцип
Благодаря още веднъж 

- carpsliven2
- сериозен играч
тайната на платиката е друга и опира до вафли+сухо мляко 

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Всеки си има тайнаcarpsliven2 написа:тайната на платиката е друга и опира до вафли+сухо мляко

Платиката, като всички останали риби си живее , храни и взима различната стръв точно толкова настървено , колкото е свикнала за водоема в който се намира .......
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
И не на последно самия монтаж,който се различава от нормалните,поради естеството и на хранене.А кастера ми е основна стръв за тях,както писаха и други колеги.Най-добър резултат съм имал с Pro-Gold Bream в комбинация с Super Lake и атрактант Brasen.А пък и ако имате вердевас още по-добре.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не че не ми е взимала и на 10 см от повърността на водата
)
НО !
Ако сме за платика стръвта трябва да е на дъното !

НО !
Ако сме за платика стръвта трябва да е на дъното !
-
- разбира нещата
Питам за кастери Васко! Захранката ми е малко по-различна и има много голям ефект!!!:lol:carpsliven2 написа:тайната на платиката е друга и опира до вафли+сухо мляко
-
- разбира нещата
Re: Кастери-Принос за по-успешен риболов?
Вероятно знаете че куките за кастери са малки фини та чак едвам ги вързвам
. Между другото при риболова на платика забелязали ли сте големия брой фалшиви почуквания и повдигания???

-
- разбира нещата
Ето,че Алкора и без кастери ги пукаalcora написа:От 3- 4 години тръгвам за платика с една кутиика сладка царевица , която ми е и за захранка и за стръв .
Успешните улови откъм платика са си пак толкова но определено хващам само тях а не разните му дребосъци, когато се хаванат бабушки между платиките те са си по половин кило
))

BZI написа:Вероятно знаете че куките за кастери са малки фини та чак едвам ги вързвам![]()
. Между другото при риболова на платика забелязали ли сте големия брой фалшиви почуквания и повдигания???
Дааа много вярно!с какви ли не куки съм пробвал с мача ама винаги има и такива фълшиви "почуквания"