Нов живот на стара ,но яка тояга.

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Нов живот на стара ,но яка тояга.

Мнение от майсторчето страхил »

Можеби щот винаги съм предпочитал риболова на плувка ,риболова на дъно го бях занемарил(не че много съм го харесвал).Но в последните години с напредване на годините и диоптрите :shock: взех да го преодкривам,първо е по малко интензивен и второ нее свързан с взирането в плувка на 15-20 метра.Да ама първо макарите ми бяха на 25-30 години и второ най новата ми дънна пръчка 2.8 м. вибро стъкло "ДУНА" ми беше подарена за 20-тия рожден ден.Есента преди коледа се закътах с две сравнително "добри"макарки менте ,но се оказа че най "новата" ми пръчка е наядена дръжката от корк от ония яки плъхове дето носят 5 кила сирене на гърба си :lol: .Понечих да си търся нова ,но хубавите са скъпи, а евтините по-менте от старата.Та реших да се правя на "майстор" и долу горе се справих с ремонта.Най трудно беше да намеря корк ,но намерих такъв в "ПРАКТИКЕР"(цената му е кат на пръчка менте :cry: )и скалъпих нещата.
Със замби направих пръстени и залепих с С 200 отделните сектори на нещо като дорник и след залепването монтирах на сопата.Последва голямо шкурене, но долу горе придоби вид.Смених и водачите(тях също трудно открих) и сега чакам топлото да почвам подвизи :lol:
Изображение
Изображение
Изображение
п.п.За 25 години подмятане и вадене на рибоци по водоемите неме е подлъгала.Миналата година ми улови собствения рекорд на Дунава,не си я давам заради носталгични спомени,пък несе знае :lol: ,кадемлийка ми е.
Изображение
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Re: Нов живот на стара ,но яка тояга.

Мнение от shtilio »

Колега идеално си я докарал.И аз изкарах един стар гол руски телескоп.Мислех да го хвърлям ама сърце не ми даде, с него съм проходил в риболова дето се казва.Викам си хващал е риба и пак ще хваща.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
carpmax
новобранец
новобранец

Мнение от carpmax »

само така , батка, да им покажем на младите пичове , че ние по възрастните можем и с к..а вместо телескоп да хванем голям рибок :drinkers: а,те смо се дървят....каквито рибици имаше едно време,сега ги няма... :drinkers:
Ток и вода прости няма...минават си по най-лесния път
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

В момента новите такъми са кой от кой по -хубави ,само че май както казва татко: "Не се хвали с това дет лъщи,ами с онова дет още се вири :wink: " :lol: :lol: :smt023
rumenige
новобранец
новобранец

Мнение от rumenige »

ЕВАЛА,КОЛЕГА!И АЗ ИМАМ НЯКОЛКО РОЕНА,СТАБИЛА,ЛИПНО И ДЖЕРМИНА.И СЕ ЧУДЯ ЗАЩО НЕ ГИ ИЗВАДЯ,КАТО ГЛЕДАМ СЕГАШНИТЕ БОКЛУЦИ ,КОИТО ПРОДАВАТ ЗА НАД 100 ЛВ С ПО 10 ЛАГЕРА/А НЕ МОГАТ ДА ИЗКАРАТ И 10 РИБОЛОВА!/
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

Браво, добре се е получило.Преди 10-тина дни си купих една пръчка на Липно 2,60м., втора ръка е, но е в много добро състояние.Предишният й собственик се е сетил да лакира конците с някакво лепило или лак, което стои подобно на гума.Водачите са като нови.Предния водач е в отлично състояние.За пръв път ми се случва на стара въдица да не сменявам първия водач.Много ми е кеф, че притежавам още един брой от ветераните made in czechoslovakia :mrgreen: Дръжката е в перфектно състояние.Леко се забелязва износване, по точно потъмняване на корка в задната част, вероятно от колче, на което е стояла.Но е незначително и почти незабележимо.Само да се затопли времето и ще я видя как се държи в реална обстановка :wink:

п.п.-Твойта като я гледам май е Джерминка или греша :roll:
Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

"Дуна" унгарска е но имам и Джерминка 2.6м.тя ми е другия боен другар,нея я имам от 80 -та година,но още държи.Тежи кат умрял циганин но дане ще я нося на гръб до Босфора :lol: .
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

майсторчето страхил написа: Със замби направих пръстени и залепих с С 200 отделните сектори на нещо като дорник и след залепването монтирах на сопата.Последва голямо шкурене, но долу горе придоби вид.
Не случайно си избрал ника да ти е такъв! Прилича ти! Евалата, бравос! :wink:
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
lu40
новобранец
новобранец

Мнение от lu40 »

Браво,перфектна работа!И аз скоро извадих една стара "Липно",2.60 и и смених предния водач със SIC.Сега остава само да я пробвам,ама кога ли ще е?
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

Много готино, колега. Вчера приключих с ремонта на дръжките на две телескопчета - сега са коркови. Местих държача по-напред, че да имам по-добра упора отзад на ръката. Аз ги правих от коркова изолация. Но не със замба, а с пробиване. Първо си направих шаблон за отворите, стиснах го със стяги към корка - да не се разчупва около отвора, после го нарязах на квадратни шайби, които станаха в последствие осмоъгълни. Лепих с епоксидна смола направо на тоягата. Следва дялкане с макетното ножче и след това три номера шкурка един след друг. Със смола става по-твърда връзката между парчетата и това допълнително укрепва материала. Обаче идеята за дорника ми хареса :D - да се направи коркова втулка отделно. Само дето, на дорника ще трябва да се навие да речем тънък найлон първо, за да не залепва смолата за него. Браво, браво, колега! :D :D
Последно промяна от runner на Пон Фев 02, 2009 11:53 pm, променено общо 1 път.
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

колега кви пари върви тая коркова изолация...иначе и аз имам Липно...не я сменям за никоя от карбоновите солети...
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Значи зависи от дебелината,тази по тънката е по евтина(около 8-9лв за около 1кв.м. на 5м.м.дебелина.)от ПРАКТИКЕР.По принцип това е еструдиран корк,естествения е още по скъп.За да не се пука при рязане,забравих да спомена е хубаво да го минете на пара(така става пластичен) или на по малки парчета направо го вариш във водата.По този начин навремето си правехме дисковете на съидинителя на моторетките.Има и 20м.м. дебелина ,но отива 17лв за парче 30х50см.,така ще е по лесно но и по -скъпо.
п.п.На дорника първоначално лепиш парчетата с С-200,така не залепва,а и връзката е еластична .После върху пръчката с епоксидно лепило .
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

мерси за отговора
НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »