Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Нов живот на стара ,но яка тояга.
Модератор: emo vasilev
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Нов живот на стара ,но яка тояга.
Можеби щот винаги съм предпочитал риболова на плувка ,риболова на дъно го бях занемарил(не че много съм го харесвал).Но в последните години с напредване на годините и диоптрите
взех да го преодкривам,първо е по малко интензивен и второ нее свързан с взирането в плувка на 15-20 метра.Да ама първо макарите ми бяха на 25-30 години и второ най новата ми дънна пръчка 2.8 м. вибро стъкло "ДУНА" ми беше подарена за 20-тия рожден ден.Есента преди коледа се закътах с две сравнително "добри"макарки менте ,но се оказа че най "новата" ми пръчка е наядена дръжката от корк от ония яки плъхове дето носят 5 кила сирене на гърба си
.Понечих да си търся нова ,но хубавите са скъпи, а евтините по-менте от старата.Та реших да се правя на "майстор" и долу горе се справих с ремонта.Най трудно беше да намеря корк ,но намерих такъв в "ПРАКТИКЕР"(цената му е кат на пръчка менте
)и скалъпих нещата.
Със замби направих пръстени и залепих с С 200 отделните сектори на нещо като дорник и след залепването монтирах на сопата.Последва голямо шкурене, но долу горе придоби вид.Смених и водачите(тях също трудно открих) и сега чакам топлото да почвам подвизи

п.п.За 25 години подмятане и вадене на рибоци по водоемите неме е подлъгала.Миналата година ми улови собствения рекорд на Дунава,не си я давам заради носталгични спомени,пък несе знае
,кадемлийка ми е.

Със замби направих пръстени и залепих с С 200 отделните сектори на нещо като дорник и след залепването монтирах на сопата.Последва голямо шкурене, но долу горе придоби вид.Смених и водачите(тях също трудно открих) и сега чакам топлото да почвам подвизи

п.п.За 25 години подмятане и вадене на рибоци по водоемите неме е подлъгала.Миналата година ми улови собствения рекорд на Дунава,не си я давам заради носталгични спомени,пък несе знае

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

Re: Нов живот на стара ,но яка тояга.
Колега идеално си я докарал.И аз изкарах един стар гол руски телескоп.Мислех да го хвърлям ама сърце не ми даде, с него съм проходил в риболова дето се казва.Викам си хващал е риба и пак ще хваща.
само така , батка, да им покажем на младите пичове , че ние по възрастните можем и с к..а вместо телескоп да хванем голям рибок
а,те смо се дървят....каквито рибици имаше едно време,сега ги няма... 

Ток и вода прости няма...минават си по най-лесния път
- майсторчето страхил
- сериозен играч
В момента новите такъми са кой от кой по -хубави ,само че май както казва татко: "Не се хвали с това дет лъщи,ами с онова дет още се вири
"

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

ЕВАЛА,КОЛЕГА!И АЗ ИМАМ НЯКОЛКО РОЕНА,СТАБИЛА,ЛИПНО И ДЖЕРМИНА.И СЕ ЧУДЯ ЗАЩО НЕ ГИ ИЗВАДЯ,КАТО ГЛЕДАМ СЕГАШНИТЕ БОКЛУЦИ ,КОИТО ПРОДАВАТ ЗА НАД 100 ЛВ С ПО 10 ЛАГЕРА/А НЕ МОГАТ ДА ИЗКАРАТ И 10 РИБОЛОВА!/
Браво, добре се е получило.Преди 10-тина дни си купих една пръчка на Липно 2,60м., втора ръка е, но е в много добро състояние.Предишният й собственик се е сетил да лакира конците с някакво лепило или лак, което стои подобно на гума.Водачите са като нови.Предния водач е в отлично състояние.За пръв път ми се случва на стара въдица да не сменявам първия водач.Много ми е кеф, че притежавам още един брой от ветераните made in czechoslovakia
Дръжката е в перфектно състояние.Леко се забелязва износване, по точно потъмняване на корка в задната част, вероятно от колче, на което е стояла.Но е незначително и почти незабележимо.Само да се затопли времето и ще я видя как се държи в реална обстановка 
п.п.-Твойта като я гледам май е Джерминка или греша

п.п.-Твойта като я гледам май е Джерминка или греша

Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
- майсторчето страхил
- сериозен играч
"Дуна" унгарска е но имам и Джерминка 2.6м.тя ми е другия боен другар,нея я имам от 80 -та година,но още държи.Тежи кат умрял циганин но дане ще я нося на гръб до Босфора
.

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

Не случайно си избрал ника да ти е такъв! Прилича ти! Евалата, бравос!майсторчето страхил написа: Със замби направих пръстени и залепих с С 200 отделните сектори на нещо като дорник и след залепването монтирах на сопата.Последва голямо шкурене, но долу горе придоби вид.

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

Браво,перфектна работа!И аз скоро извадих една стара "Липно",2.60 и и смених предния водач със SIC.Сега остава само да я пробвам,ама кога ли ще е?
Много готино, колега. Вчера приключих с ремонта на дръжките на две телескопчета - сега са коркови. Местих държача по-напред, че да имам по-добра упора отзад на ръката. Аз ги правих от коркова изолация. Но не със замба, а с пробиване. Първо си направих шаблон за отворите, стиснах го със стяги към корка - да не се разчупва около отвора, после го нарязах на квадратни шайби, които станаха в последствие осмоъгълни. Лепих с епоксидна смола направо на тоягата. Следва дялкане с макетното ножче и след това три номера шкурка един след друг. Със смола става по-твърда връзката между парчетата и това допълнително укрепва материала. Обаче идеята за дорника ми хареса
- да се направи коркова втулка отделно. Само дето, на дорника ще трябва да се навие да речем тънък найлон първо, за да не залепва смолата за него. Браво, браво, колега!

Последно промяна от runner на Пон Фев 02, 2009 11:53 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
колега кви пари върви тая коркова изолация...иначе и аз имам Липно...не я сменям за никоя от карбоновите солети...
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Значи зависи от дебелината,тази по тънката е по евтина(около 8-9лв за около 1кв.м. на 5м.м.дебелина.)от ПРАКТИКЕР.По принцип това е еструдиран корк,естествения е още по скъп.За да не се пука при рязане,забравих да спомена е хубаво да го минете на пара(така става пластичен) или на по малки парчета направо го вариш във водата.По този начин навремето си правехме дисковете на съидинителя на моторетките.Има и 20м.м. дебелина ,но отива 17лв за парче 30х50см.,така ще е по лесно но и по -скъпо.
п.п.На дорника първоначално лепиш парчетата с С-200,така не залепва,а и връзката е еластична .После върху пръчката с епоксидно лепило .
п.п.На дорника първоначално лепиш парчетата с С-200,така не залепва,а и връзката е еластична .После върху пръчката с епоксидно лепило .
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
- ще става разбирач
мерси за отговора
-
- сериозен играч