Fishfinder 300C

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: Fishfinder 300C

Мнение от КИРО »

sevensuns написа:Благодаря колеги за савета.ще се опитам да го приложа и ще споделя след първото излизане в морето.
Ще изкарам снимки,ще ти покажа как е при мен.Има време,не бързай.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
cekata_MF
новобранец
новобранец

Мнение от cekata_MF »

Сондата на сонара може да бъде поставена там каде то ти е най-добре за теб стига тя да е минимум една педя под водата и да е неподвижно закрепена. Ако те интересува нещо по сонарите на Гармин питай продавам ги 3 години знам им и кътните зъби :rolleyes:
snegk

Мнение от snegk »

cekata_MF написа:Сондата на сонара може да бъде поставена там каде то ти е най-добре за теб стига тя да е минимум една педя под водата и да е неподвижно закрепена. Ако те интересува нещо по сонарите на Гармин питай продавам ги 3 години знам им и кътните зъби :rolleyes:
А прочетели характеристката,че може и да е вътре в лодката,другото,че нетрябва да е до място където се завихря водата :lol: :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
cekata_MF
новобранец
новобранец

Мнение от cekata_MF »

Признавам си това че може да е вътре в лодката не съм го прочел,но веднага си задавам следния въпрос: как аджеба ще работи тая сонда и какво ще отчита :?: а колкото до това за завихрянето на водата пак питанка : защо в книгата(ръководството на сонара) е показана монтирана сондата върху самия двигател? Вътре в комплекта на сондата има така наречената свинска опашка с която се пристяга държача на сондата към двигателя!!! Не искам да споря с никой не го възприемайте така повече мнения и опит повече инфо за всички :smt023 :smt023 :smt023
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

cekata_MF написа: а колкото до това за завихрянето на водата пак питанка : защо в книгата(ръководството на сонара) е показана монтирана сондата върху самия двигател? Вътре в комплекта на сондата има така наречената свинска опашка с която се пристяга държача на сондата към двигателя
Само,че се намира преди винта,където се предполага,че няма завихрения и мехурчета.
Но в моята инструкция пише,че сондата трябва да е във водата./ иначе има опастност от повреда /,което ме навежда на мисълта,че бобините греят,ако не са във водата.
Иначе на Илийката мисълта е логична.
Само трябва да се провери в реалната обстановка.
Дървото не е пречка за високите честоти.
Изображение

cekata_MF
новобранец
новобранец

Мнение от cekata_MF »

КИРО написа:
cekata_MF написа: а колкото до това за завихрянето на водата пак питанка : защо в книгата(ръководството на сонара) е показана монтирана сондата върху самия двигател? Вътре в комплекта на сондата има така наречената свинска опашка с която се пристяга държача на сондата към двигателя
Само,че се намира преди винта,където се предполага,че няма завихрения и мехурчета.
Но в моята инструкция пише,че сондата трябва да е във водата./ иначе има опастност от повреда /,което ме навежда на мисълта,че бобините греят,ако не са във водата.
Иначе на Илийката мисълта е логична.
Само трябва да се провери в реалната обстановка.
Дървото не е пречка за високите честоти.

С това съм съгласен на 100% нека някой да пробва по начина сондата да е в лодката и сподели какво се е получило. Обещавам че ако ефекта не е положителен за сондата(повредена),ще съдействам за бързото намиране на нова на добра цена :roll:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

А иначе каква е цената само на сондата на Гармин 90.?
Мога да рискувам за собствена сметка.
Имам си много неща на ум,но понеже ми е подарък,не смея да рискувам.
Изображение

cekata_MF
новобранец
новобранец

Мнение от cekata_MF »

Сонда 200/50KHz за извънбордов монтаж
Цена: 120 лв -20%
snegk

Мнение от snegk »

Значи за монтаж в лодката.Лодката трябва да е от фибро стъкло,да няма мехурчета във структората на мястото където ще монтираме сондата.Няма да може обаче да показва температурата на водата и скороста.За по точни дани в инструкцията на предната страница е описано как се монтира вътре и всички останали забележки. :wink:
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Това, за монтирането в лодката никъде не видях да се посочва като правилно и препоръчително в упътването на сонара. Все пак за да ти показва температура, трябва да е в пряк контакт с водата, а и аз съм чувал, че се охлажда от нея. Някъде се дискутираше , че може да се изреже отвор с формата на сондата и да се залее с еластично лепило на дъното на лодката, но не мисля, че е добро решение - все пак насила да пробиваш дупка в здрава лодка...! Има доста предложения в раздела - стойки, захващаници разни и т. н. Харесваш си някой модел и действаш по въпроса! :wink:
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
snegk

Мнение от snegk »

Неможите ли да четете и да гледкате.Там всичко е описано и има и една схема :wink:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

gogolisec написа: Някъде се дискутираше , че може да се изреже отвор с формата на сондата и да се залее с еластично лепило на дъното на лодката, но не мисля, че е добро решение - все пак насила да пробиваш дупка в здрава лодка...!
Наистина това не е проблем,но в личен план,пускам сондата след като изляза в открито море.В канала,откъдето излизам,има много боклуци,които могат да ми навредят на сондата /достатъчно един найлон да се залепи там /,и да почнат грешните показания,а и що дървен материал се носи....
snegk написа:Неможите ли да четете и да гледкате.Там всичко е описано и има и една схема :wink:
За моя модел не дават такива опции /сондата да е в лодката /,но пак се повтарям,това не значи че не може.
При първа възможност ще пробвам.Има си и предимствата сондата да е в лодката.Можеш постоянно да я въртиш в разни посоки за да се търсят пасажите.
Имам чувството,че няма да грее толкова много,но все пак се искат проби.
Изображение

Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Не бе,ако е свободна вътре в лодката, я въртиш.
Изображение

Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Като почна да излизам,ще снимам пробите,ще разбереш какво съм имал в предвид.
Изображение

петър василев

Мнение от петър василев »

КИРО написа:Не бе,ако е свободна вътре в лодката, я въртиш.
http://www.garmin.bg/uploads/products/F ... 90_140.pdfНе може отвън ,прочети :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”