Течен или сух ароматизатор ?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Течен или сух ароматизатор ?

Мнение от dunavski »

Всички знаем ролята на ароматизаторите в риболова, но тъй като се предлагат в две различни форми това създава малко объркаване и затова ми се появяват няколко въпроса в главата.
1. Имали някакво значение дали ароматизатора ще бъде сух или течен ако има какво е то
2. По какъв начин действат двата вида ароматизатори и кой действа по-ефективно

Въпросите ми на пръв поглед може да изглеждат странни, но от някокло дена съм се замислил за това и немога да открия отговора.
Благодаря предварително. И очаквам отговори :smt100 :smt100 :smt102
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Re: Течен или сух ароматизатор ?

Мнение от dekata »

Не са странни въпросите ти.До колкото съм чел течните имат по-бързо действие от сухите.Но действието им е по-кратко.Докато сухите действат бавно,но сигурно :D И течните в повечето случаи са сладки.Колегата Дон Вито ме светна :D Но нека и други колеги споделят.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Аз лично предпочитам течния
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

и двата вида се разтварят първо във вода и се добавят към захранката, и двата вида са еднакво концентрирани. За мен лично няма почти никаква разлика въпрос на вкус.......
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

BZI написа:и двата вида се разтварят първо във вода и се добавят към захранката, и двата вида са еднакво концентрирани. За мен лично няма почти никаква разлика въпрос на вкус.......
е неможе да няма никаква разлика. Все трябва да има нещо ........ скорост на разпространение във водата, дълготрайност и тем подобни работи то иначе нямаше едното да е течно другото на прах поне така мисля де
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
kaminero65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kaminero65 »

BZI написа:и двата вида се разтварят първо във вода и се добавят към захранката, и двата вида са еднакво концентрирани. За мен лично няма почти никаква разлика въпрос на вкус.......
Абе колега - на български - парле ву франсе а?Я вземи па прочети поне какво пише на опаковките на сухия и на течния ароматизатор,пък тогава давай компетентни мнения.Течния придава вкус на храната,докато сухия се добавя за ароматизиране и бърза работа на подхранката.И ако Жан Деске и Марсел Ван дер Енде чуят че разтваряш сухия ароматизатор във вода,ще спрат да го произвеждат във сух вид
Team Milo - feel the difference
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

С две ръце за течния :wink:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Течния го добавям във водата с която овлажнявам захранката,а сухия го разбърквам със захранката от предния ден,без да я овлажнявам.И похлупвам с капака баката.А Марсел Ван Ден Енде няма как да го чуе-лека му пръст.Не съм се интересувал кой от двата има по-бърз ефект във водата,но щом го има в два варианта,явно има такова.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

kaminero65 написа:
Абе колега - на български - парле ву франсе а?Я вземи па прочети поне какво пише на опаковките на сухия и на течния ароматизатор,пък тогава давай компетентни мнения.Течния придава вкус на храната,докато сухия се добавя за ароматизиране и бърза работа на подхранката.И ако Жан Деске и Марсел Ван дер Енде чуят че разтваряш сухия ароматизатор във вода,ще спрат да го произвеждат във сух вид
Колега за разлика от теб je parle francais parfaitment ...............А ти първо мисли преди да пишеш ...........А що се отнася до Жан Деске и МВДЕ не мисля че ще спрат да произвеждат поради простата причина, че Чичо ти Боб Нъд и той си разтваря и сухия и течния първо във вода и после я добавя към захранката. И на последно място прави разлика между френската и Белгийско-холандската школа и не се излагай повече. :lol: :lol: :lol:
Аватар
flyester
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от flyester »

И аз също предпочитам течния
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

dunavski написа:
е неможе да няма никаква разлика. Все трябва да има нещо ........ скорост на разпространение във водата, дълготрайност и тем подобни работи то иначе нямаше едното да е течно другото на прах поне така мисля де
А сега по темата: прахообразния действа по бързо наистина, както каза колегата Butnik добавя се към захранката като тези на ВДЕ се добавят в съотношение 1:3 или и пакет се слага на 3 кг. захранка. (Пак казвам за мен подобре работи когато го разтворя първо във вода)За мене прахообразните атрактанти са за риболов на дълбочина до 2 метра не повече. Над тази дълбочина се доверявам на флейвърите на Сенсас. Течните оставят по дълготрайна следа в захранката и този аромат остава дори по дъното след като захранката е опоскана рибите. Това се дължи на факта, че течният атрактант в значителна степен е по- мазен от сухия. Знаете че едно петно от олио си мирише дори и след като се забърше :D :D .
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Предпочитам течният ароматизатор,иначе се работи лесно и с двата вида.Понякога слагам от сухият ароматизатор в белия червей. :wink:
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

BZI написа:
dunavski написа:
А сега по темата: прахообразния действа по бързо наистина, както каза колегата Butnik добавя се към захранката като тези на ВДЕ се добавят в съотношение 1:3 или и пакет се слага на 3 кг. захранка. (Пак казвам за мен подобре работи когато го разтворя първо във вода)За мене прахообразните атрактанти са за риболов на дълбочина до 2 метра не повече. Над тази дълбочина се доверявам на флейвърите на Сенсас. Течните оставят по дълготрайна следа в захранката и този аромат остава дори по дъното след като захранката е опоскана рибите. Това се дължи на факта, че течният атрактант в значителна степен е по- мазен от сухия. Знаете че едно петно от олио си мирише дори и след като се забърше :D :D .
да мене ме интересуваше именно за дълбочини около два метра бяхте много изчерпателни (както винаги). Благодяря на всички :mrgreen:
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Богито изчерпа темата с компетентното си мнение.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
lud_007
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lud_007 »

Аз лично предпочитам течния. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”