Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

"Мрън-мрън" по темата "макари"
Модератор: sapuna
- carpsliven2
- сериозен играч
Re: Най-добра марка макари
и аз залагам за бутника особено и ако вземе макарите на секреткарп със мач-лонкаст шпула .. със еднакви пръчки .. и гарантирам че, шиманото нема да мой да се класира.
Пък и темата е много спорна .. понеже нестава въпрос за еднакъв клас макари .. мисля че всяка фирма си има своите уникални макари .. иначе нямаше да се налага на пазара толкова време!!

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Аз ловя с мач макари,не със лонг каст.И искам на мач да ги пробваме,но пак повтарям,не е само фактора в макарата,защото ще докарам един пенсионер със Стабилите и Гермините и ще скрие на много колеги шапката
А ако пък и не ти е и навито влакното както трябва,защото това е от нещата които забелязвам при повечето колеги по водоема,победата е сигурна
айде,че се отплеснахме.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- RUZBATA
- ще става разбирач
Много колеги навиват да кажем 0,18 - 100м.( и това е от наи-тънкото което слакат изобщо) на шпула която хваща примерно 0,25- 200 м. и после се чудят защо не може да хвърли на дистанцията която хвърлям аз напримерbutnik написа:Аз ловя с мач макари,не със лонг каст.И искам на мач да ги пробваме,но пак повтарям,не е само фактора в макарата,защото ще докарам един пенсионер със Стабилите и Гермините и ще скрие на много колеги шапкатаА ако пък и не ти е и навито влакното както трябва,защото това е от нещата които забелязвам при повечето колеги по водоема,победата е сигурна
![]()
айде,че се отплеснахме.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Айде пак се почна ! Инак съм напълно съгласен че специално каста не зависи само от макарата ! Та в тоя ред приказки да споделя случка от днес :
Тъй , срещам Попето във фешен пеперудко екип на Панега . Съответно той е забравил че миналата седмица ми се е похвалил с новите си придобивки и ме пита :
- Искаш ли да ти покажа новите ми Туин Пауър Пи Джи и магнезиевиат ми Биомастер ( имал съм ги и двете ! ) ?
Почвам да му приказвам като през това време с краче обуто естественно в СИММС разрявям тиняка и топвам УЛ Дайва Лувиас Зайом сосе дръжката на Кроато :
- Попе айде да направиш тъй и после да си меткаме ( и двете Шимана не го могат ! проверил съм
)
Съответно отговора :
- Ти луд ли си ? В тоя топящ се карст и в тинята !!!
След това с учудване като вижда как си меткам безпроблемно :
- Ти с каква макара си ?
Ми отговора естественно беше :
- Дайва

Тъй , срещам Попето във фешен пеперудко екип на Панега . Съответно той е забравил че миналата седмица ми се е похвалил с новите си придобивки и ме пита :
- Искаш ли да ти покажа новите ми Туин Пауър Пи Джи и магнезиевиат ми Биомастер ( имал съм ги и двете ! ) ?
Почвам да му приказвам като през това време с краче обуто естественно в СИММС разрявям тиняка и топвам УЛ Дайва Лувиас Зайом сосе дръжката на Кроато :
- Попе айде да направиш тъй и после да си меткаме ( и двете Шимана не го могат ! проверил съм

Съответно отговора :
- Ти с каква макара си ?
- Дайва

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Павел Иванов написа:Айде пак се почна ! Инак съм напълно съгласен че специално каста не зависи само от макарата ! Та в тоя ред приказки да споделя случка от днес :
- Попе айде да направиш тъй и после да си меткаме ( и двете Шимана не го могат ! проверил съм)
Съответно отговора :
- Ти с каква макара си ?
- Дайва![]()
![]()
Тука требе да се намеси Любака

-
Ей дразнилки.По въпроса за макарите.Водещите са Дайва и Шимано,това всеки го знае.Обаче не е казано,че други фирми нямат хубави макари които са също толкова надежни и ще вършат същата работа.А за това с коя се хвърля по на далеч,марката няма значение,важна е шпулата и всички други фактори за постигане на дистанция. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
butnik написа:...Ще заложа Био Мастера...
Интересно!carpsliven2 написа:и аз залагам за бутника... и гарантирам че, шиманото нема да мой да се класира.![]()
Какъв ли е този Biomaster,дето не е Shimano?!?!?
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Бах кви спорове какво чудо.
Относно Дайва и Шимано
Трябваше ми макара за фидер, и тъй като не го практикувам много често този риболов, но и не исках да си вземам боклучава макара се спрях на едно Шимано Катана 2500 РА. Евтина макара, добър заден авнас и плавен ход.
Трябваше ми здрава макара за тролинг, която да събира МНОГО влакно и да е колкото може по-малка и не много тежка.Взех си Дайва Прокастер 3000. Събира си 185 метра 0,30 а ми се събира в едната ръка.
Трябваша ми макари за Дунав, които да са с широка шпула за да могат да носят на дебели влакна, да са достатъчно здрави за камъните и да не ме е грижа много за тях. Взех си Лайнуиндър
с метален корпус и преден аванс
Всички марки си имат предимства и недостатъци.
Примерно макарите на Тика са най-евтиния възможен вариант с червяк вътре. 60-70 лв
Абу Гарсия имат уникално добри макари за цената си, визирам серия Кардинал.
и т. н. ....
Относно Дайва и Шимано

Трябваше ми макара за фидер, и тъй като не го практикувам много често този риболов, но и не исках да си вземам боклучава макара се спрях на едно Шимано Катана 2500 РА. Евтина макара, добър заден авнас и плавен ход.
Трябваше ми здрава макара за тролинг, която да събира МНОГО влакно и да е колкото може по-малка и не много тежка.Взех си Дайва Прокастер 3000. Събира си 185 метра 0,30 а ми се събира в едната ръка.
Трябваша ми макари за Дунав, които да са с широка шпула за да могат да носят на дебели влакна, да са достатъчно здрави за камъните и да не ме е грижа много за тях. Взех си Лайнуиндър

Всички марки си имат предимства и недостатъци.
Примерно макарите на Тика са най-евтиния възможен вариант с червяк вътре. 60-70 лв
Абу Гарсия имат уникално добри макари за цената си, визирам серия Кардинал.
и т. н. ....
- майсторчето страхил
- сериозен играч
В началото беше така
лето 1970-то

Като потръгна през годините минах през това

Имаше малко нагоре(ама според мен си беше надолу)

Докато стигнах до това
което бе и е върха

Това още не се е доказало, но ще видим

Според мен всяка макара си има и +++++ и -------
на мен ми харесва тая,ама на други оная
РИБА ДА ИМА
то майстор и на шише(не ракия
)ще измъкне трофеен улов 

Като потръгна през годините минах през това

Имаше малко нагоре(ама според мен си беше надолу)

Докато стигнах до това

Това още не се е доказало, но ще видим

Според мен всяка макара си има и +++++ и -------

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Био-мастера го давам залог,а ще хвърлям с едно Сертче -Систоник,може и с Мичел,може и с на Майстор Страхил панагюрския Мичел.Само да има интрига.Само,че с ваглер.
- carpsliven2
- сериозен играч
Еее както казва бат Снег ... има много фактори за далечното хвърляне.. бутник'а си е направил някой ваглер 70 грама с ракетов дизайн и затва неможе да го бие никой
и само да спомена че, и hakuyo имат биомастер .. имат и влакна биомастер .. сигорно си продават патендите.. Ренбола имат пък сърф -катана и много други прилики на шимано с други фирми.. там вече незнам как стоят нещата. Мисля че патенда е японски и който плати може да пройзвежда.. абе незнам .. несъм наясно
знам само че , всичко ще направят за да ни вземат парите ... Гледах и няква мухарска макара с нечувана за мен фирма на пръв поглед е също като руската тричотка за -- 4 лева .. само че тази я продаваха за 4000 евро ... правилно ли го написах .. тва са около 8000 лева .. аз си мислех че, шаранджийския риболов е скъп .. абе тези мухарите са исперкали нацяло

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- сериозен играч
има и по 5000 паундаcarpsliven2 написа:Еее както казва бат Снег ... има много фактори за далечното хвърляне.. бутник'а си е направил някой ваглер 70 грама с ракетов дизайн и затва неможе да го бие никойи само да спомена че, и hakuyo имат биомастер .. имат и влакна биомастер .. сигорно си продават патендите.. Ренбола имат пък сърф -катана и много други прилики на шимано с други фирми.. там вече незнам как стоят нещата. Мисля че патенда е японски и който плати може да пройзвежда.. абе незнам .. несъм наясно
знам само че , всичко ще направят за да ни вземат парите ... Гледах и няква мухарска макара с нечувана за мен фирма на пръв поглед е също като руската тричотка за -- 4 лева .. само че тази я продаваха за 4000 евро ... правилно ли го написах .. тва са около 8000 лева .. аз си мислех че, шаранджийския риболов е скъп .. абе тези мухарите са исперкали нацяло
![]()

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Оооо,далеч съм от мисълта,че не може да ме бие някой,по хвърляне де,ама като чуя някакво такова"изхвърляне"и не се сдържам.Ама да ми твърдите,че две макари от един и същи клас и едната ще хвърля повече,не мога да се съглася,чакам обяснения,ако е така,защо хвърля.
- CAVERN
- вече хвърля и на тежко
[quote="carpsliven2"]Еее както казва бат Снег ... има много фактори за далечното хвърляне.. бутник'а си е направил някой ваглер 70 грама с ракетов дизайн и затва неможе да го бие никой
и само да спомена че, и hakuyo имат биомастер .. имат и влакна биомастер .. сигорно си продават патендите.. Ренбола имат пък сърф -катана и много други прилики на шимано с други фирми.. там вече незнам как стоят нещата. Мисля че патенда е японски и който плати може да пройзвежда.. абе незнам .. несъм наясно
[/quote]
Този пост уби всичко детско в мен!

Този пост уби всичко детско в мен!