"Мрън-мрън" по темата "макари"

Модератор: sapuna

Публикувай отговор

Коя от изброените марки прави най качествени макари според вас

Shimano
183
37%
Daiwa
126
26%
D.A.M.
19
4%
Shakespeare
12
2%
Tica
24
5%
Zebco
8
2%
Abu Garcia
16
3%
Mitchell
38
8%
TUBERTINI
5
1%
Друга марка
58
12%

Общо гласове: 489

Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Re: Най-добра марка макари

Мнение от carpsliven2 »

и аз залагам за бутника особено и ако вземе макарите на секреткарп със мач-лонкаст шпула .. със еднакви пръчки .. и гарантирам че, шиманото нема да мой да се класира. :lol: Пък и темата е много спорна .. понеже нестава въпрос за еднакъв клас макари .. мисля че всяка фирма си има своите уникални макари .. иначе нямаше да се налага на пазара толкова време!!
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Аз ловя с мач макари,не със лонг каст.И искам на мач да ги пробваме,но пак повтарям,не е само фактора в макарата,защото ще докарам един пенсионер със Стабилите и Гермините и ще скрие на много колеги шапката :wink: А ако пък и не ти е и навито влакното както трябва,защото това е от нещата които забелязвам при повечето колеги по водоема,победата е сигурна :D :D айде,че се отплеснахме.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
RUZBATA
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от RUZBATA »

butnik написа:Аз ловя с мач макари,не със лонг каст.И искам на мач да ги пробваме,но пак повтарям,не е само фактора в макарата,защото ще докарам един пенсионер със Стабилите и Гермините и ще скрие на много колеги шапката :wink: А ако пък и не ти е и навито влакното както трябва,защото това е от нещата които забелязвам при повечето колеги по водоема,победата е сигурна :D :D айде,че се отплеснахме.
Много колеги навиват да кажем 0,18 - 100м.( и това е от наи-тънкото което слакат изобщо) на шпула която хваща примерно 0,25- 200 м. и после се чудят защо не може да хвърли на дистанцията която хвърлям аз например :D Ами няма как да стане :?
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Айде пак се почна ! Инак съм напълно съгласен че специално каста не зависи само от макарата ! Та в тоя ред приказки да споделя случка от днес :
Тъй , срещам Попето във фешен пеперудко екип на Панега . Съответно той е забравил че миналата седмица ми се е похвалил с новите си придобивки и ме пита :
- Искаш ли да ти покажа новите ми Туин Пауър Пи Джи и магнезиевиат ми Биомастер ( имал съм ги и двете ! ) ?
Почвам да му приказвам като през това време с краче обуто естественно в СИММС разрявям тиняка и топвам УЛ Дайва Лувиас Зайом сосе дръжката на Кроато :
- Попе айде да направиш тъй и после да си меткаме ( и двете Шимана не го могат ! проверил съм :lol: )
Съответно отговора :
- Ти луд ли си ? В тоя топящ се карст и в тинята !!!
След това с учудване като вижда как си меткам безпроблемно :
- Ти с каква макара си ?
Ми отговора естественно беше :
- Дайва :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
snegk

Мнение от snegk »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Павел Иванов написа:Айде пак се почна ! Инак съм напълно съгласен че специално каста не зависи само от макарата ! Та в тоя ред приказки да споделя случка от днес :
Тъй , срещам Попето във фешен пеперудко екип на Панега . Съответно той е забравил че миналата седмица ми се е похвалил с новите си придобивки и ме пита :
- Искаш ли да ти покажа новите ми Туин Пауър Пи Джи и магнезиевиат ми Биомастер ( имал съм ги и двете ! ) ?
Почвам да му приказвам като през това време с краче обуто естественно в СИММС разрявям тиняка и топвам УЛ Дайва Лувиас Зайом сосе дръжката на Кроато :
- Попе айде да направиш тъй и после да си меткаме ( и двете Шимана не го могат ! проверил съм :lol: )
Съответно отговора :
- Ти луд ли си ? В тоя топящ се карст и в тинята !!!
След това с учудване като вижда как си меткам безпроблемно :
- Ти с каква макара си ?
Ми отговора естественно беше :
- Дайва :lol: :lol: :lol:

Тука требе да се намеси Любака :wink: :P :P :P
snegk

Мнение от snegk »

Ей дразнилки.По въпроса за макарите.Водещите са Дайва и Шимано,това всеки го знае.Обаче не е казано,че други фирми нямат хубави макари които са също толкова надежни и ще вършат същата работа.А за това с коя се хвърля по на далеч,марката няма значение,важна е шпулата и всички други фактори за постигане на дистанция. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

butnik написа:...Ще заложа Био Мастера...
carpsliven2 написа:и аз залагам за бутника... и гарантирам че, шиманото нема да мой да се класира. :lol:
Интересно!
Какъв ли е този Biomaster,дето не е Shimano?!?!?
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Бах кви спорове какво чудо.
Относно Дайва и Шимано :lol: :lol:

Трябваше ми макара за фидер, и тъй като не го практикувам много често този риболов, но и не исках да си вземам боклучава макара се спрях на едно Шимано Катана 2500 РА. Евтина макара, добър заден авнас и плавен ход.

Трябваше ми здрава макара за тролинг, която да събира МНОГО влакно и да е колкото може по-малка и не много тежка.Взех си Дайва Прокастер 3000. Събира си 185 метра 0,30 а ми се събира в едната ръка.

Трябваша ми макари за Дунав, които да са с широка шпула за да могат да носят на дебели влакна, да са достатъчно здрави за камъните и да не ме е грижа много за тях. Взех си Лайнуиндър :lol: с метален корпус и преден аванс:wink:
Всички марки си имат предимства и недостатъци.

Примерно макарите на Тика са най-евтиния възможен вариант с червяк вътре. 60-70 лв

Абу Гарсия имат уникално добри макари за цената си, визирам серия Кардинал.

и т. н. ....
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

В началото беше така :wink: лето 1970-то
Изображение
Като потръгна през годините минах през това :arrow:
Изображение
Имаше малко нагоре(ама според мен си беше надолу) :? :arrow:
Изображение
Докато стигнах до това :smt023 което бе и е върха :arrow:
Изображение
Това още не се е доказало, но ще видим :smt017
Изображение
Според мен всяка макара си има и +++++ и ------- :smt102 на мен ми харесва тая,ама на други оная :lol: РИБА ДА ИМА :smt023 то майстор и на шише(не ракия :lol: )ще измъкне трофеен улов :wink:
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Био-мастера го давам залог,а ще хвърлям с едно Сертче -Систоник,може и с Мичел,може и с на Майстор Страхил панагюрския Мичел.Само да има интрига.Само,че с ваглер.
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Еее както казва бат Снег ... има много фактори за далечното хвърляне.. бутник'а си е направил някой ваглер 70 грама с ракетов дизайн и затва неможе да го бие никой :lol: и само да спомена че, и hakuyo имат биомастер .. имат и влакна биомастер .. сигорно си продават патендите.. Ренбола имат пък сърф -катана и много други прилики на шимано с други фирми.. там вече незнам как стоят нещата. Мисля че патенда е японски и който плати може да пройзвежда.. абе незнам .. несъм наясно :lol: знам само че , всичко ще направят за да ни вземат парите ... Гледах и няква мухарска макара с нечувана за мен фирма на пръв поглед е също като руската тричотка за -- 4 лева .. само че тази я продаваха за 4000 евро ... правилно ли го написах .. тва са около 8000 лева .. аз си мислех че, шаранджийския риболов е скъп .. абе тези мухарите са исперкали нацяло :lol: :lol:
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »

carpsliven2 написа:Еее както казва бат Снег ... има много фактори за далечното хвърляне.. бутник'а си е направил някой ваглер 70 грама с ракетов дизайн и затва неможе да го бие никой :lol: и само да спомена че, и hakuyo имат биомастер .. имат и влакна биомастер .. сигорно си продават патендите.. Ренбола имат пък сърф -катана и много други прилики на шимано с други фирми.. там вече незнам как стоят нещата. Мисля че патенда е японски и който плати може да пройзвежда.. абе незнам .. несъм наясно :lol: знам само че , всичко ще направят за да ни вземат парите ... Гледах и няква мухарска макара с нечувана за мен фирма на пръв поглед е също като руската тричотка за -- 4 лева .. само че тази я продаваха за 4000 евро ... правилно ли го написах .. тва са около 8000 лева .. аз си мислех че, шаранджийския риболов е скъп .. абе тези мухарите са исперкали нацяло :lol: :lol:
има и по 5000 паунда :lol: а има и луди който си ги купуват
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Оооо,далеч съм от мисълта,че не може да ме бие някой,по хвърляне де,ама като чуя някакво такова"изхвърляне"и не се сдържам.Ама да ми твърдите,че две макари от един и същи клас и едната ще хвърля повече,не мога да се съглася,чакам обяснения,ако е така,защо хвърля.
Аватар
CAVERN
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от CAVERN »

[quote="carpsliven2"]Еее както казва бат Снег ... има много фактори за далечното хвърляне.. бутник'а си е направил някой ваглер 70 грама с ракетов дизайн и затва неможе да го бие никой :lol: и само да спомена че, и hakuyo имат биомастер .. имат и влакна биомастер .. сигорно си продават патендите.. Ренбола имат пък сърф -катана и много други прилики на шимано с други фирми.. там вече незнам как стоят нещата. Мисля че патенда е японски и който плати може да пройзвежда.. абе незнам .. несъм наясно :lol: знам само че , всичко ще направят за да ни вземат парите ... Гледах и няква мухарска макара с нечувана за мен фирма на пръв поглед е също като руската тричотка за -- 4 лева .. само че тази я продаваха за 4000 евро ... правилно ли го написах .. тва са около 8000 лева .. аз си мислех че, шаранджийския риболов е скъп .. абе тези мухарите са исперкали нацяло :lol: :lol: [/quote] :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Този пост уби всичко детско в мен!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”