Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

зимна захранка за червеноперка
Модератор: Paublo_Eskobar
- gorkata_petrov
- разбира нещата
зимна захранка за червеноперка
Здравейте колеги.Тази събота ще ходя на един водоем за червеноперка и във връзка с това искам да помоля да споделите някоя рецепта за захранка.Например ,какво количество и какво да добавим към нея.Какви ароматизатори,кълцан торен червей и др. от този род.Благодаря на всеки ,кой.то ще се отзове
Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: зимна захранка за червеноперка
Днеска бех надолу и бех зел Респект(клен-скобар),оно пък се завъртеха перки
стръв бел
ама насекъде е различно,пробваи

ама насекъде е различно,пробваи
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Мога да ти препоръчам да ползваш за стръв хирономус и към захранката да добавиш тъмна глина.А доколкото захранките имаш голям избор и не мога ти препоръчам точно определен модел.Аз лично бих си избрал някоя универсална!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Свари си кус-кус и мятай здраво.На мен той ми е събирал много бабушки по язовирите.
Иначе и Промикс-езеро също трябва да свърши работа.Успех и да ги наскубете. 

TICA FAN
- CrossFire
- разбира нещата
Здраевей! Преди на яз.Мечка винаги ползвах "ванилия - тъмна" на РЕСПЕКТ мисля, че беше, но не съм сигурен понеже скоро не съм я виждал по асеновградските магазини. В събота и аз мисля да ходя там, стига нещо да не ми се объркат плановете.
Там бабушките не са много капризни от към храна, стига да се подава точно и постоянно.Смятам да захраня с 2 пакета на Промикс - езеро, както сподели колегата по-горе, ще добавя и двойно количество глина, която ще пресея на място от брега под някои коренища или направо от тази до водата, ще добавя и около 200 грама пинки, за стръв също ще ползвам пинки.Добавям и ароматизатор на Сенсас - Вердевас. Храня с 3-4 топки в началото и после с по една стиска на 2 риби ако са гъсти.
Ще ловя с директна седмица, плувка 1-2 грама според вятъра, повод 0,08 и кука 18 - червена на оунер.
Аз май изписах повече от колкото си питал, ама вече ми се иска да съм заметнал на водоема.
С тази комбинация от такъми и захранване винаги съм имал повече от отлични резултати.
Относно кус-куса - на 40-те извора през зимата съм имал много добри резултати, но на яз.Мечка не съм го пробвал като стръв или към захранката.
Пожелавам ти наслука!
Там бабушките не са много капризни от към храна, стига да се подава точно и постоянно.Смятам да захраня с 2 пакета на Промикс - езеро, както сподели колегата по-горе, ще добавя и двойно количество глина, която ще пресея на място от брега под някои коренища или направо от тази до водата, ще добавя и около 200 грама пинки, за стръв също ще ползвам пинки.Добавям и ароматизатор на Сенсас - Вердевас. Храня с 3-4 топки в началото и после с по една стиска на 2 риби ако са гъсти.
Ще ловя с директна седмица, плувка 1-2 грама според вятъра, повод 0,08 и кука 18 - червена на оунер.
Аз май изписах повече от колкото си питал, ама вече ми се иска да съм заметнал на водоема.

С тази комбинация от такъми и захранване винаги съм имал повече от отлични резултати.
Относно кус-куса - на 40-те извора през зимата съм имал много добри резултати, но на яз.Мечка не съм го пробвал като стръв или към захранката.
Пожелавам ти наслука!

- gorkata_petrov
- разбира нещата
Благодаря на всички.Освен глината мисля да добавя накълцан торен червей и гълъбова тор.Захранката мисля да бъде на Джаксън червеноперка 2.5кг.Според вас някакви ароматизатори да добавам ли?Мисля да ловя на мач и на фидер,но ще си взема и дирекния с мен.
- Local
- учете се от него
Аз бих посъветвал 1 кг MVDE Superchampion roach black, 1 кг глина, накълнцан торен и малко кастери. Без гълъбова тор и никви ароматизатори... мисля си че ще сработи.
Клавиатура риба не лови!!!
- gorkata_petrov
- разбира нещата
Благодаря, Краси.Ще последвам съвета ти 

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Та нека и аз да си кажа мнението, ако става въпрос за Мечка да се ходи, нивото му се е дигнало с 5-6метра значи за да имате успех трябва да сте или с дълги пръчки много дълги, или с подвижно перо.На обичаините места кадето дава в момента дълбочината е 5-10 метра с кола до стената несе отива вече пътя е покрит с вода.Затова по-тешка захранка и белиа червеи с лепило в момента, защото има много неприятни течение,иначе колегите от дясно или от ляво ще са много доволни от вашето хранително петно. и да не се прекалява с захранката. иначе всякаква в момента деиства там 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ако си взел вече Джаксъна, не му добавяй аромат в никакъв случай, даже бъркай с глината по от раншко, че да дръпне малко неговия.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- gorkata_petrov
- разбира нещата
Благодаря на всички.Тъй като ще бъдем с един колега,мисля да тестваме и двата вида захранки.Аз ще съм с МВДЕ ,а колегата с джаксън.За фидера ще взема Super champion feeder.Kъм нея да има ли добавки,освен кълцан торен и кастери и бял червей евентуално. И глина естествено.
- Local
- учете се от него
Вземи си по-добре Dynamic feedergorkata_petrov написа:Благодаря на всички.Тъй като ще бъдем с един колега,мисля да тестваме и двата вида захранки.Аз ще съм с МВДЕ ,а колегата с джаксън.За фидера ще взема Super champion feeder.Kъм нея да има ли добавки,освен кълцан торен и кастери и бял червей евентуално. И глина естествено.

Клавиатура риба не лови!!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
През този сезон,храната не трябва да е питателна.А само с кус-кус ще съберете Михаля.Жоре,каквато и захранка да сложиш,процентно трябва да е 1към 1 с глина.Захранката която Локала ти е посочил е от зимните храни на ВДЕ и не насища рибата.Ако не е повече от4м. не стискай много яко топките,като падне на дъното веднага да се разбие.Джаксъна иска потъмняване,иначе ще ти свърши работа.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Да бе, има нещо в този модел "ванилия тъмна". Аз ползвам такава на "Fillstar" и тази зима, докато се задържа леда на "Душанци", доста червеноперка и платика излезе.CrossFire написа:Здраевей! Преди на яз.Мечка винаги ползвах "ванилия - тъмна" на РЕСПЕКТ мисля, че беше, но не съм сигурен понеже скоро не съм я виждал по асеновградските магазини. В събота и аз мисля да ходя там, стига нещо да не ми се объркат плановете.
Аз май изписах повече от колкото си питал, ама вече ми се иска да съм заметнал на водоема.![]()
Пожелавам ти наслука!
- angeldj
- новобранец
- Обратна връзка:
За захранка хляба го накисвам, отцеждам и стривам през сито, но не го мачкам.Добавям и накиснати бисквити, трици или галета
Скача шарана
,сома се не дава
бельовка калве
,ама кефал не.
,сома се не дава
бельовка калве
,ама кефал не.