зимна захранка за червеноперка

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
gorkata_petrov
разбира нещата
разбира нещата

зимна захранка за червеноперка

Мнение от gorkata_petrov »

Здравейте колеги.Тази събота ще ходя на един водоем за червеноперка и във връзка с това искам да помоля да споделите някоя рецепта за захранка.Например ,какво количество и какво да добавим към нея.Какви ароматизатори,кълцан торен червей и др. от този род.Благодаря на всеки ,кой.то ще се отзове
Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????
timo1
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: зимна захранка за червеноперка

Мнение от timo1 »

Днеска бех надолу и бех зел Респект(клен-скобар),оно пък се завъртеха перки :lol:
Изображениестръв бел
ама насекъде е различно,пробваи
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Мога да ти препоръчам да ползваш за стръв хирономус и към захранката да добавиш тъмна глина.А доколкото захранките имаш голям избор и не мога ти препоръчам точно определен модел.Аз лично бих си избрал някоя универсална!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Свари си кус-кус и мятай здраво.На мен той ми е събирал много бабушки по язовирите. :wink: Иначе и Промикс-езеро също трябва да свърши работа.Успех и да ги наскубете. :D
TICA FAN
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

Здраевей! Преди на яз.Мечка винаги ползвах "ванилия - тъмна" на РЕСПЕКТ мисля, че беше, но не съм сигурен понеже скоро не съм я виждал по асеновградските магазини. В събота и аз мисля да ходя там, стига нещо да не ми се объркат плановете.
Там бабушките не са много капризни от към храна, стига да се подава точно и постоянно.Смятам да захраня с 2 пакета на Промикс - езеро, както сподели колегата по-горе, ще добавя и двойно количество глина, която ще пресея на място от брега под някои коренища или направо от тази до водата, ще добавя и около 200 грама пинки, за стръв също ще ползвам пинки.Добавям и ароматизатор на Сенсас - Вердевас. Храня с 3-4 топки в началото и после с по една стиска на 2 риби ако са гъсти.
Ще ловя с директна седмица, плувка 1-2 грама според вятъра, повод 0,08 и кука 18 - червена на оунер.
Аз май изписах повече от колкото си питал, ама вече ми се иска да съм заметнал на водоема. :)
С тази комбинация от такъми и захранване винаги съм имал повече от отлични резултати.
Относно кус-куса - на 40-те извора през зимата съм имал много добри резултати, но на яз.Мечка не съм го пробвал като стръв или към захранката.
Пожелавам ти наслука!
Изображение
Аватар
gorkata_petrov
разбира нещата
разбира нещата

Благодаря на всички.Освен глината мисля да добавя накълцан торен червей и гълъбова тор.Захранката мисля да бъде на Джаксън червеноперка 2.5кг.Според вас някакви ароматизатори да добавам ли?Мисля да ловя на мач и на фидер,но ще си взема и дирекния с мен.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Аз бих посъветвал 1 кг MVDE Superchampion roach black, 1 кг глина, накълнцан торен и малко кастери. Без гълъбова тор и никви ароматизатори... мисля си че ще сработи.
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
gorkata_petrov
разбира нещата
разбира нещата

Благодаря, Краси.Ще последвам съвета ти :drinkers:
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Та нека и аз да си кажа мнението, ако става въпрос за Мечка да се ходи, нивото му се е дигнало с 5-6метра значи за да имате успех трябва да сте или с дълги пръчки много дълги, или с подвижно перо.На обичаините места кадето дава в момента дълбочината е 5-10 метра с кола до стената несе отива вече пътя е покрит с вода.Затова по-тешка захранка и белиа червеи с лепило в момента, защото има много неприятни течение,иначе колегите от дясно или от ляво ще са много доволни от вашето хранително петно. и да не се прекалява с захранката. иначе всякаква в момента деиства там :wink:
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ако си взел вече Джаксъна, не му добавяй аромат в никакъв случай, даже бъркай с глината по от раншко, че да дръпне малко неговия.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
gorkata_petrov
разбира нещата
разбира нещата

Благодаря на всички.Тъй като ще бъдем с един колега,мисля да тестваме и двата вида захранки.Аз ще съм с МВДЕ ,а колегата с джаксън.За фидера ще взема Super champion feeder.Kъм нея да има ли добавки,освен кълцан торен и кастери и бял червей евентуално. И глина естествено.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

gorkata_petrov написа:Благодаря на всички.Тъй като ще бъдем с един колега,мисля да тестваме и двата вида захранки.Аз ще съм с МВДЕ ,а колегата с джаксън.За фидера ще взема Super champion feeder.Kъм нея да има ли добавки,освен кълцан торен и кастери и бял червей евентуално. И глина естествено.
Вземи си по-добре Dynamic feeder :wink:
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

През този сезон,храната не трябва да е питателна.А само с кус-кус ще съберете Михаля.Жоре,каквато и захранка да сложиш,процентно трябва да е 1към 1 с глина.Захранката която Локала ти е посочил е от зимните храни на ВДЕ и не насища рибата.Ако не е повече от4м. не стискай много яко топките,като падне на дъното веднага да се разбие.Джаксъна иска потъмняване,иначе ще ти свърши работа.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
valentin_l_ivanov

Мнение от valentin_l_ivanov »

CrossFire написа:Здраевей! Преди на яз.Мечка винаги ползвах "ванилия - тъмна" на РЕСПЕКТ мисля, че беше, но не съм сигурен понеже скоро не съм я виждал по асеновградските магазини. В събота и аз мисля да ходя там, стига нещо да не ми се объркат плановете.
Там бабушките не са много капризни от към храна, стига да се подава точно и постоянно.Смятам да захраня с 2 пакета на Промикс - езеро, както сподели колегата по-горе, ще добавя и двойно количество глина, която ще пресея на място от брега под някои коренища или направо от тази до водата, ще добавя и около 200 грама пинки, за стръв също ще ползвам пинки.Добавям и ароматизатор на Сенсас - Вердевас. Храня с 3-4 топки в началото и после с по една стиска на 2 риби ако са гъсти.
Ще ловя с директна седмица, плувка 1-2 грама според вятъра, повод 0,08 и кука 18 - червена на оунер.
Аз май изписах повече от колкото си питал, ама вече ми се иска да съм заметнал на водоема. :)
С тази комбинация от такъми и захранване винаги съм имал повече от отлични резултати.
Относно кус-куса - на 40-те извора през зимата съм имал много добри резултати, но на яз.Мечка не съм го пробвал като стръв или към захранката.
Пожелавам ти наслука!
Да бе, има нещо в този модел "ванилия тъмна". Аз ползвам такава на "Fillstar" и тази зима, докато се задържа леда на "Душанци", доста червеноперка и платика излезе.
Аватар
angeldj
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от angeldj »

За захранка хляба го накисвам, отцеждам и стривам през сито, но не го мачкам.Добавям и накиснати бисквити, трици или галета
Скача шарана
,сома се не дава
бельовка калве
,ама кефал не.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”