яз.Студена - официялна забрана

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

яз.Студена - официялна забрана

Мнение от Николай Неделков »

От днес официялно язовир Студена е забранен за любителски риболов със заповед издадена от Министерството на Околната среда. Новината беше една от водещите в днешните новини на пернишката телевиция КРАКРА.
Понеже не вярвам много на телевизията и по-спецялно на тази , проверих в сайта на ИАРА - и какво да видя :shock:
ИСТИНА Е. От една страна добре , защото беше крайно време да се спрат безобразията по този водоем , но от друга ни лишиха от един от най-красивите язовири в България. Дано да е за добро.
Хубавата новина от въпросната заповед е , че р.Треклянска вече е разрешена за риболов. Местата , които са забранени за риболов в Пернишко освен язовир Студена са:

- р.Струма: от извора до яз.Студена
- р.Матница: от извора до яз.Студена
- р. Кладница: от извора до яз.Студена
- ез. Байкал

Всички целегодишни забрани за 2009-та можете да видите >>> ТУК <<<
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Re: яз.Студена - официялна забрана

Мнение от Станимир Христов »

Тва язовир Беглика - Голям беглик ли става въпрос ???
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Вестник Стандарт
Забраниха риболова в язовир "Студена"
сряда, 04 февруари 2009
Перник
Рибарите вече няма са имат достъп до язовир "Студена" край Перник. Риболовът в него е забранен, съобщи пред БТА управителят на ВиК-Перник Камен Каменов. Водното хранилище ще се ползва вече само за питейна вода.
Край язовира се въвежда много строга охрана и външни лица няма да бъдат допускани. Шестмесечни пропуски ще бъдат издавани само на собствениците на имоти в северната зона. Документите обаче им гарантират само достъп до имота, не и до язовира.
Досега въпреки дългогодишните протести на община Перник риболовът бе разрешен. Това доведе до замърсяване на зоната около язовира, която в почивните дни през лятото се превръщаше в къмпинг.
В този случай рибата не замирисва от към главата :axe:
На платено не одим !
onzi112
новобранец
новобранец

Мнение от onzi112 »

Колкот и да ми е неприятно се радвма че го забраниха .Мурдерщината която бяха направили псевдо рибарите нямаше никакво извинение .Последният пат като бях там (при къщичката) само кашон от хладилник нямаше..
Само ще е за добро тази забрана.
"Да работим" - Мръсна дума !!!!
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

а некой може ли да ми каже що става с яз.извор ,каде е на пъто от кн за с ф , тоя е забранен от сума ти време ,даже не съм виждал и да лови некой там ,толко години ,сигорно има ного риби
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Венци, Извор не е ли частен бре?

Със Студена това го правят за пореден път, от последния забранен период със строга охрана не остана кьорава риба в язовира, а диваците разпъваха по 50-60 колеца за шаран, а на коркона тапа си лупкаха пъстървички :finga:
За малоумниците от ВиК Перник, кво да кажа...малоумния им гении прееба едно райско местенце.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Венци , яз. Извор си е забранен от Паргов , не от ИАРА :lol:
Не ходи да проверяваш дали ще ти пишат акт ако ловиш там , че е по-вероятно некролог да ти пишат...
До колкото знам само "свои" хора ловят там , не простосмъртни :wink:
Ако бъркам , някой да ме поправи :roll:
Аватар
naso
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от naso »

Искам да попитам някой виждал ли я е тази забрана като официален документ, защото в крайна сметка на мен не ми е ясно дали забраната е за риболов на язовира или за достъп до него. Това са две съвсем различни неща.
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Христов »

Колеги ма пак да питам Язовир Беглика - Голям Беглик ли се има предвид
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Аватар
naso
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от naso »

shristofff написа:Колеги ма пак да питам Язовир Беглика - Голям Беглик ли се има предвид
Става въпрос за малкия. Под стената на големия.
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

nasso , линка който съм пуснал е за документ за ЦЕЛОГОДОШНА ЗАБРАНА ЗА РИБОЛОВ с печат и подпис.
Мисля , че от всякъде си е офицялен документ. А и по новините казаха , че забраняват и риболова и достъпа до язовира.
Утре отивам да си заверявам билета и ще видя дали има копие от заповедта в ИАРА-Перник :wink:
Аватар
naso
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от naso »

Николай. Забраните стават със заповеди. А това на което си дал линка е съобщение за откриване на производство по издаване евентуално на някаква забрана. Аз неслучайно зададох този въпрос. По горе колеги гледам, че веднага казват, че ние сме си виновни защото замърсяваме. А ония само това чакат за да забраняват. Не трябва да се подхожда по този начин. Ние трябва да се борим за всяка извоювана язовирна площ, а тези които замърсяват трябва да бъдат строго санкционирани от органите, които отговарят за това. Мисля, че отдавна мина времето на колективното наказание :D
Искам да кажа, че не всичко е решено и загубено все още и може да не се приеме това за Студена. Надеждата умира последна.
Емил Димитров
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Емил Димитров »

Ники на студена има и наши горски а на стената и познати полицай така че винаги има изключения. ако ти се ходи пиши на лични
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Panzer
новобранец
новобранец

Мнение от Panzer »

Дано и тия от ИАРА са ваши хора :lol: Иначе официален документ все още няма, нормативния акт трябва да се публикува в държавен вестник.
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Както вчера казах , днес отидох да си заверявам билета , че утре изтича.
Първото нещо , за което попитах беше това. ДА , забранен е от вчера - както за риболов , така и достъпа до водата.
И другото , за което попитах е дали язовир Лобош наистина е даден за стопанисване на Ловното.
Казаха ,че е така , но още не са пуснали членските карти и спокойно може да се лови само с билет. Цената на картата ще е 10-15 лева - не знаят със сигорност колко точно.
Казаха ,че процедурата може да се забави 1 месец , а може и 5-6. Дано тази промяна е за добро :D
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”