Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз.Студена - официялна забрана
Модератор: sapuna
- Николай Неделков
- учете се от него
яз.Студена - официялна забрана
От днес официялно язовир Студена е забранен за любителски риболов със заповед издадена от Министерството на Околната среда. Новината беше една от водещите в днешните новини на пернишката телевиция КРАКРА.
Понеже не вярвам много на телевизията и по-спецялно на тази , проверих в сайта на ИАРА - и какво да видя
ИСТИНА Е. От една страна добре , защото беше крайно време да се спрат безобразията по този водоем , но от друга ни лишиха от един от най-красивите язовири в България. Дано да е за добро.
Хубавата новина от въпросната заповед е , че р.Треклянска вече е разрешена за риболов. Местата , които са забранени за риболов в Пернишко освен язовир Студена са:
- р.Струма: от извора до яз.Студена
- р.Матница: от извора до яз.Студена
- р. Кладница: от извора до яз.Студена
- ез. Байкал
Всички целегодишни забрани за 2009-та можете да видите >>> ТУК <<<
Понеже не вярвам много на телевизията и по-спецялно на тази , проверих в сайта на ИАРА - и какво да видя

ИСТИНА Е. От една страна добре , защото беше крайно време да се спрат безобразията по този водоем , но от друга ни лишиха от един от най-красивите язовири в България. Дано да е за добро.
Хубавата новина от въпросната заповед е , че р.Треклянска вече е разрешена за риболов. Местата , които са забранени за риболов в Пернишко освен язовир Студена са:
- р.Струма: от извора до яз.Студена
- р.Матница: от извора до яз.Студена
- р. Кладница: от извора до яз.Студена
- ез. Байкал
Всички целегодишни забрани за 2009-та можете да видите >>> ТУК <<<
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- разбира нещата
Re: яз.Студена - официялна забрана
Тва язовир Беглика - Голям беглик ли става въпрос ???

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Вестник Стандарт

В този случай рибата не замирисва от към главатаЗабраниха риболова в язовир "Студена"
сряда, 04 февруари 2009
Перник
Рибарите вече няма са имат достъп до язовир "Студена" край Перник. Риболовът в него е забранен, съобщи пред БТА управителят на ВиК-Перник Камен Каменов. Водното хранилище ще се ползва вече само за питейна вода.
Край язовира се въвежда много строга охрана и външни лица няма да бъдат допускани. Шестмесечни пропуски ще бъдат издавани само на собствениците на имоти в северната зона. Документите обаче им гарантират само достъп до имота, не и до язовира.
Досега въпреки дългогодишните протести на община Перник риболовът бе разрешен. Това доведе до замърсяване на зоната около язовира, която в почивните дни през лятото се превръщаше в къмпинг.

На платено не одим !
Колкот и да ми е неприятно се радвма че го забраниха .Мурдерщината която бяха направили псевдо рибарите нямаше никакво извинение .Последният пат като бях там (при къщичката) само кашон от хладилник нямаше..
Само ще е за добро тази забрана.
Само ще е за добро тази забрана.
"Да работим" - Мръсна дума !!!!
-
- сериозен играч
а некой може ли да ми каже що става с яз.извор ,каде е на пъто от кн за с ф , тоя е забранен от сума ти време ,даже не съм виждал и да лови некой там ,толко години ,сигорно има ного риби
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Венци, Извор не е ли частен бре?
Със Студена това го правят за пореден път, от последния забранен период със строга охрана не остана кьорава риба в язовира, а диваците разпъваха по 50-60 колеца за шаран, а на коркона тапа си лупкаха пъстървички
За малоумниците от ВиК Перник, кво да кажа...малоумния им гении прееба едно райско местенце.
Със Студена това го правят за пореден път, от последния забранен период със строга охрана не остана кьорава риба в язовира, а диваците разпъваха по 50-60 колеца за шаран, а на коркона тапа си лупкаха пъстървички

За малоумниците от ВиК Перник, кво да кажа...малоумния им гении прееба едно райско местенце.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Николай Неделков
- учете се от него
Венци , яз. Извор си е забранен от Паргов , не от ИАРА
Не ходи да проверяваш дали ще ти пишат акт ако ловиш там , че е по-вероятно некролог да ти пишат...
До колкото знам само "свои" хора ловят там , не простосмъртни
Ако бъркам , някой да ме поправи

Не ходи да проверяваш дали ще ти пишат акт ако ловиш там , че е по-вероятно некролог да ти пишат...
До колкото знам само "свои" хора ловят там , не простосмъртни

Ако бъркам , някой да ме поправи

Искам да попитам някой виждал ли я е тази забрана като официален документ, защото в крайна сметка на мен не ми е ясно дали забраната е за риболов на язовира или за достъп до него. Това са две съвсем различни неща.
-
- разбира нещата
Колеги ма пак да питам Язовир Беглика - Голям Беглик ли се има предвид

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Става въпрос за малкия. Под стената на големия.shristofff написа:Колеги ма пак да питам Язовир Беглика - Голям Беглик ли се има предвид
- Николай Неделков
- учете се от него
nasso , линка който съм пуснал е за документ за ЦЕЛОГОДОШНА ЗАБРАНА ЗА РИБОЛОВ с печат и подпис.
Мисля , че от всякъде си е офицялен документ. А и по новините казаха , че забраняват и риболова и достъпа до язовира.
Утре отивам да си заверявам билета и ще видя дали има копие от заповедта в ИАРА-Перник
Мисля , че от всякъде си е офицялен документ. А и по новините казаха , че забраняват и риболова и достъпа до язовира.
Утре отивам да си заверявам билета и ще видя дали има копие от заповедта в ИАРА-Перник

Николай. Забраните стават със заповеди. А това на което си дал линка е съобщение за откриване на производство по издаване евентуално на някаква забрана. Аз неслучайно зададох този въпрос. По горе колеги гледам, че веднага казват, че ние сме си виновни защото замърсяваме. А ония само това чакат за да забраняват. Не трябва да се подхожда по този начин. Ние трябва да се борим за всяка извоювана язовирна площ, а тези които замърсяват трябва да бъдат строго санкционирани от органите, които отговарят за това. Мисля, че отдавна мина времето на колективното наказание
Искам да кажа, че не всичко е решено и загубено все още и може да не се приеме това за Студена. Надеждата умира последна.

Искам да кажа, че не всичко е решено и загубено все още и може да не се приеме това за Студена. Надеждата умира последна.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Ники на студена има и наши горски а на стената и познати полицай така че винаги има изключения. ако ти се ходи пиши на лични
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Дано и тия от ИАРА са ваши хора
Иначе официален документ все още няма, нормативния акт трябва да се публикува в държавен вестник.

- Николай Неделков
- учете се от него
Както вчера казах , днес отидох да си заверявам билета , че утре изтича.
Първото нещо , за което попитах беше това. ДА , забранен е от вчера - както за риболов , така и достъпа до водата.
И другото , за което попитах е дали язовир Лобош наистина е даден за стопанисване на Ловното.
Казаха ,че е така , но още не са пуснали членските карти и спокойно може да се лови само с билет. Цената на картата ще е 10-15 лева - не знаят със сигорност колко точно.
Казаха ,че процедурата може да се забави 1 месец , а може и 5-6. Дано тази промяна е за добро
Първото нещо , за което попитах беше това. ДА , забранен е от вчера - както за риболов , така и достъпа до водата.
И другото , за което попитах е дали язовир Лобош наистина е даден за стопанисване на Ловното.
Казаха ,че е така , но още не са пуснали членските карти и спокойно може да се лови само с билет. Цената на картата ще е 10-15 лева - не знаят със сигорност колко точно.
Казаха ,че процедурата може да се забави 1 месец , а може и 5-6. Дано тази промяна е за добро