Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Помогнете ми с избора плийз!!?
Модератор: bobopeli
Абе вие кьорави ли сте или се правите на кьорави!!!!!!! Къде съм казал, че е невъзможно да се хване на стръв толстолоб. Аз съм един от най-върлите привърженици на тезата, че толстолобът кълве на стръв! Не един път сме хващали толстолоб на дънна въдица, метната за шаран.Anonymous написа:Добрев пак си се изказал неподготвен
Мисълта ми беше коренно различна. Да се отиде целенасочено за толстолоб на язовир дето не е много, е леко оптимистично. Все пак улова на толстолоб си остава случайност.
Познати са ми всички методи за улова му. Знам за многократни подвизи на щекарите, които ловиха толстолоби по 7-8 кила на Церовския язовир например. Но дори там, цаката е да събереш рибите и след това случайно да ти налапат стръвта (обикновено царевичка, бяло червейче или стиропорче) докато се ровят в петното от захранката.
Пределно ясно ми е, че толстолоба се лови на стръв, но нека не забравяме, че само във водоеми с яко присъствие на тия риби. За Морун не съм чувал някой да е хващал толстолоб. Ако греша ме поправете!
Анонимнийй госте, като си толкова смел да плюеш и дразниш, защо не се покажеш с истинското си лице, или така е по-лесно - скрит зад собствената си неизвестност и нищета!
Fishing Forever
Съгласи се,че този пост създава впечатление за обобщаване.Dobrev написа:
А иначе госте, какво му се радваш на толстолоба толкова - все пак косенето е бракониерско, а по друг начин няма да го хванеш (освен ако не е някаква случайност).
Споделям мнението ти,че тъпите изцепки и безвкусните нападки от страна на всевъзможни гости и регистрирани наистина пълнят форума с простотии.
unknown
Доматчета и фас от тръстика - вероятно са имали предвид амур.
Deistvitelno da ulovi6 tolstolob e 4ista slu4ainost ,no az li4no sum vijdal kak kolegi idvat na giola to4no za tazi riba i hvanaha!!Za struv izpolzvaha vrazka magdanaoz kolkoto i stranno da zvu4i to az pak povtarqm s o4ite si vijdam kak stava nomera!!Po princip tolstoloba kakto vi e Izvestno e TREVOPASNA riba taka 4e su6to moje da se ulovi na Vodoraslo ot vodoema samo 4e metoda e malko po razli4en i moje da se prilaga samo v plitka4a prez nai gore6tite dni na godinata kogato prez denq tolstoloba e na povarhnosta na vodata!Cakata stava samo sas 6teka na buldo!!!