Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Избор между 5 влакна за фидер
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- ще става разбирач
Re: Избор между 5 влакна за фидер
плетеното те е добре за фидер...
-
- вече хвърля и на тежко
Останах с впечатлението, че колегата пита за влакно с цена под 10 лв.moholovka написа: То затова и много хора предпочитат плетени влакна за риболов с фидър.

butnik написа: пробвай с това,аз ловя с него в момента.8лв.200м.
И аз ловя с такова на един от фидерите си и съм доволен.
Ползвам и Аксиал на КОЛМИК и също съм много доволен, но цената е малко по-друга....IDA написа: Аз най-вече заради това, ползвам влакна на КОЛМИК, независимо от цената
Мисля, че мачовите влакна не са подходящи, но не съм пробвал никога, така че нека кажат майсторите.
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Мислех , че е по-добре да е еластично и след опън да връща старата си форма , а не да стои нагръчкано.
Значи казваш е по-добре да търся влакно с близка до 0 еластичност
Изображение
Аватар
Николай Неделков
МодераторДа е без памет,Ники,две различни неща са.А колкото до 0.22мм,правете възела с повече намотки,независимо и от по-тънкия размер,плюнчите и стягате,като внимателно изтегляте възела и няма да имате проблеми с него.
Значи казваш е по-добре да търся влакно с близка до 0 еластичност

Изображение
Аватар
Николай Неделков
МодераторДа е без памет,Ники,две различни неща са.А колкото до 0.22мм,правете възела с повече намотки,независимо и от по-тънкия размер,плюнчите и стягате,като внимателно изтегляте възела и няма да имате проблеми с него.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- pi4a94
- ще става разбирач
Благодаря на всички отговорили
Видяло се е че ще се взима повече от едно влакно и ще се пробва.Спрях се на Browning фидер и Feeder.
Сега следва търсене по магазините

Сега следва търсене по магазините

- gloupan
- разбира нещата
Browning фидер го има в магазина на "Ботевградско шосе" след светофара на канала.Цената му е 6 лв.Диаметри 16,18,22 и 26.Сега идвам от там.
TRS70MLF2
-
- вече хвърля и на тежко
Тръгваш по най-трудния от финансова гледна точка път(проба-грешка),но така ще прецениш кое ти пасва най-добре.Това е по-ценно от всички мнения написани до тук-успех!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
И аз съм с TUBERTINI и съм много доволен.Ниска разтегливост и здраво.
Какво друго да му трябва на едно влакно за фидер.
А и парите са добри.
Успех!
Какво друго да му трябва на едно влакно за фидер.
А и парите са добри.
Успех!

Днес си взех Аксиал на КОЛМИК.Пробвах го на Домлян за два-три часа.На първо четене останах с добри впечетления.Ниската разтегливост е на лице и е доста здраво.Ползвах 0.18 и спасих кошничката няколко пъти при сериозно закачване.Времето и практиката ще покажат 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Пон Юни 08, 2009 11:38 pm, променено общо 1 път.
Да и при тези 300м. мисля,че 16лв. не са много за качествено влакно 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Пон Юни 08, 2009 11:38 pm, променено общо 1 път.
Привет младежо! Ще ти отговоря и в този форум, заради това, че ще споделя опит, който може да е полезен и на други колеги с такава дилема.
Ползвал съм Тубертинито и съм много доволен. Виждам, че и други колеги ти го препоръчват същото влакно. Не бих се поколебал да го взема пак. Според мен е най-доброто монофилно влакно за фидер, от тези които съм пробвал.
На Браунинг влакната не ги харесвам. Според мен стареят като, че ли горят...
Формакс влакна не съм ползвал и нищо не мога да ти кажа.
Това влакно на Фокус не съм го ползвал, но по-принцип не са им лоши влакната и са близко до идеалното съотношение "цена - качество".
Друг, не скъп, вариант е влакното за фидер на Микадо. От тези влакна има само добри отзиви, но аз лично не съм ги пробвал.
Можеш да пробваш и с Лазер Мач. Влакното е твърдо и слабо разтегливо и би ти свършило работа. Само, че не отговаря на размера и си вземи един номер под този, който искаш. Хубавото, е че е бюджетен вариант и можеш да го смениш и 2 пъти в сезона, ако ловиш само с него.
Ако не ти се експериментира - горещо ти препоръчвам Тубертинито. Ако търсиш най-евтиния вариант - Лазер Мач.
Ползвал съм Тубертинито и съм много доволен. Виждам, че и други колеги ти го препоръчват същото влакно. Не бих се поколебал да го взема пак. Според мен е най-доброто монофилно влакно за фидер, от тези които съм пробвал.
На Браунинг влакната не ги харесвам. Според мен стареят като, че ли горят...
Формакс влакна не съм ползвал и нищо не мога да ти кажа.
Това влакно на Фокус не съм го ползвал, но по-принцип не са им лоши влакната и са близко до идеалното съотношение "цена - качество".
Друг, не скъп, вариант е влакното за фидер на Микадо. От тези влакна има само добри отзиви, но аз лично не съм ги пробвал.
Можеш да пробваш и с Лазер Мач. Влакното е твърдо и слабо разтегливо и би ти свършило работа. Само, че не отговаря на размера и си вземи един номер под този, който искаш. Хубавото, е че е бюджетен вариант и можеш да го смениш и 2 пъти в сезона, ако ловиш само с него.
Ако не ти се експериментира - горещо ти препоръчвам Тубертинито. Ако търсиш най-евтиния вариант - Лазер Мач.
Ако пък и кълве... Още по-добре!
- pi4a94
- ще става разбирач
golden написа:![]()
![]()
Какво искаш да кажеш с това?
-
- вече хвърля и на тежко
Мачовите влакна за фидер-това е несериозно!!!!Четете хора и разсъждавайте!