Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Как се размножава амура?
Модератор: sapuna
-
- учете се от него
Re: Как се размножава амура?
Лично аз си мисля, че ако амура и толстолоба се размножава по естествен път в р.Дунав, то най-вероятно е това да става епизотично- в зависимост от положителното съвпадение на всички условия за този процес, по едно и също време- съзряване на половите продукти, условия за хвърляне на хайвера и оплождането му и условия за развитието и излюпването на личинките
С две думи, това може би се случва на Дунав не всяка година, а през 1..2..3...5 или повече години.
Това което е 100% сигурно, е че рибите всяка година създават полови продукти, които ако не се оползотворят( изхвърлят при мръстене) се резорбират от организма на добичетата; на следващата година -пак... и т.н.

Скоро по Хоби ТВ имаше предаване за отглеждането на риба в садките на Овчарица.
Стана въпрос за размножаването на амура и човекът обясни,че зрелите женски се инжектират с "материал" от мъжките и така се получава зарибител!
Стана въпрос за размножаването на амура и човекът обясни,че зрелите женски се инжектират с "материал" от мъжките и така се получава зарибител!
Може би зарибяват точно с такъв материалsnegk написа:Макар да съм виждал на теца мънички по 5см

- carpsliven2
- сериозен играч
Защо ли по границите виждам да внасят бял амур от Румъния? Изглежда лесно се размножава . Поздрави 

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- YordanDanev
- сериозен играч
за толстолопа съм констатирал че се размножава защото на яз.Порой всяко лято хващам някоя риба до кило а там не е зарибявано от 2002-3г. това означава че се въди.

-
- вече хвърля и на тежко
За да го внасят от Румъния,явно цената е по ниска отколкото при нас.На екземплярите които са отделени за възпроизводство им инжектират хормон които ги стимулира да си хвърлят хаивера в специални вани.Наи интересното е че при едни и същи условия ,популацията на личинките в разични години е коренно различна.Природа.carpsliven2 написа:Защо ли по границите виждам да внасят бял амур от Румъния? Изглежда лесно се размножава . Поздрави
Преди бях писал в друга тема за Овчарица.Личинките на амура ги внасят от Ромъния така че щом там не развъждат едва ли някаде в България го правят.
Колега по принцип знам,че амура се размножава у нас изкуственоно по мое лично мнение по тази логика на Яз.Златоград досега да няма амури тъй като досега не е заибяван с амури, а аз там съм хващал около 5 амура по около 2-3 килограма и до стената на язовира има малки амурчета.
Колега и аз сам чувал за това не от ТВ а от хора които са виждали как става изкуствено уплождане на Амураgeorg написа:Скоро по Хоби ТВ имаше предаване за отглеждането на риба в садките на Овчарица.
Стана въпрос за размножаването на амура и човекът обясни,че зрелите женски се инжектират с "материал" от мъжките и така се получава зарибител!Може би зарибяват точно с такъв материалsnegk написа:Макар да съм виждал на теца мънички по 5см
m-kar.mobile.bg