Избор между 5 влакна за фидер

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Избор между 5 влакна за фидер

Мнение от butnik »

BZI написа:Поводите както казаха колегите са си нй обикновени, тази година за първи път ще експериментирам с флуорокарбоново на фидера, макар че някой ако го е използвал може да сподели . Но от практиката си до момента мога да кажа, че най - дебелият ми повод е бил 0.16. в комбинация с 0,.20 за основно. Просто ми харесва финия рибилов, а фидер риболова е точно такъв за мен фин и прецизен.
А и не е необходим ,тази линия е добра за шарани и гарантирам,че при правилна работа и монтаж изпълнен про-ще се вадят трофита.Фидера ,както и мач въдиците с добрите си строеве,позволяват с по-тънки влакна да се вършат чудеса.А колкото до флуоро-карбона,Боги,няма смисъл,повода лежи на дъното,ползвай си нормалните влакна за поводи.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Hobby
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Hobby »

Абе и аз съм решил тази година да експериментирам с флуорокарбони - и за поводи и за основно. Основното за мача, а поводите и за мача, и за фидера, и за болото, и че и за директния. Все още се колебая се дали за основно да ползвам чист ФК или с ФК покритие. Но за поводите нямам никакво колебание - чист ФК. Разбира се ще споделя наблюденията си.
Досега на фидера първо ловях с 0.16 основно и 0.10-0.12 за поводи на едната шпула а другата беше с 0.22 за едри риби с 0.16 повод. Един ден, на гъста дребна риба, сложих шпулата с 0.22 0.12 повод. Повода беше около метър или малко по-къс. За моя изненада не отчетох абсолютно никаква промяна в кълването! Никаква. От тогава не държа толкова за влакната за основно. Предпочитам, обаче, да ловя с относително по-дебелото заради по-малкото оплитания и няколкото спасени кошнички. Бързам да кажа, че за мен обаче 0.22 е почти пределната дебелина на влакното за фидер.
Ако пък и кълве... Още по-добре!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

:wink:
Последно промяна от Бачо Илия на Пон Юни 08, 2009 11:45 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
Чичо веско
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Чичо веско »

За сетен път се убеждавам, че "модератора" на тази тема живее още в тоталитаризма! Той решава какво може и какво не!
...Нищо че ми изтри предишия пост, ама на него му е позволено ако някой мисли другояче да му изтрие мнението...
Точно като в онова време...
colmic.bg

Like Colmic.bg

И утре е ден...но друг!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Ако продължаваш да предизвикваш скандал ,може да последва и нещо друго от по- късния период на комунизма.Чети,пиши на воля,но само по темите.

* Докладвай
* Отговори с цитат

ПРАВИЛА НА ФОРУМА!!!

Ново мнениеот barutchiata © на Чет Апр 17, 2008 1:27 pm
Общи условия и правила на naRiba.com-

1. Акаунти и профили

- Имате право само на един потребителски профил. Забранена е регистрацията на повече от един профил с различни потребителски имена. Забранено е гласуването в една и съща анкета с повече от един потребителски профил!

- Аватарите и подписите НЕ трябва да бъдат прекалено големи, както и с неприлично съдържание, сексуални сцени, сцени на насилие, етнически и религиозни вражди,нациски/фашиски идеи.

- Аватарът не трябва да бъде по-голям от 160x160 пиксела като размер. Качените аватари от Вашия компютър не трябва да са по-големи от 39 KB.

- В подписите си неможе да имате препратки и линкове към други сайтове. :idea: Да не смениш подписа :D :D :D
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

Я Чичо Веско се включи в темата................. :D :D :D Ето кой ще поясни за флуороцарбона.........и по специално този на Колмик...... :D :D
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

Сбърках ли с това влакно :arrow:

Изображение

Взех 0.16 и 0.20. В цял Перник няма feeder влакно :evil: само Browning Feeder , ама 0.22 , което го имам и май ми идва дебелшко. А тия от On Line магазините ми искат 10 лева за доставка до Перник :x Това ми го препоръчаха горещо , дано не е било само за да ми го продадат :(
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Hobby
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Hobby »

IDA написа:а не за макара и не по малко важния момент е че при скъсване на линията, поради това че е практически вечен и не се разлага, скъсаното влакно ще си седи във водата до безкрайност :idea:
Верно! Много птици и водни бозайници загиват оплетени в скъсани влакна. Факт. Благодаря Бачо И. Не се бях сетих за това.
Ако пък и кълве... Още по-добре!
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Изображение

Дай по-голяма снимка или линк, марка, модел ...
нямам живарник
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Изображение

Wer mit Wagglern auf große Distanz fischt, kennt das Dilemma mit dem Schnurbogen. Wind- oder Wasserdrift macht die Montage unbeherrschbar, solange die Schnur an der Oberfläche schwimmt. Die neue Cenex Sinking Match Line sinkt indes rasch ab, auch ohne vorher mühsam mit Spülmittel oder ähnlichen Hilfsmitteln entfettet worden zu sein. Wir sind uns sicher, sie wird eine Standard-Rollenfüllung für viele Matchangler werden. Schnüre Die Stipp- und Matchschnüre von Browning wurden in einem...

http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... g%26sa%3DN
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Чичко Гугал преведе това-Кой е с голямо разстояние до Wagglern риби, знае дилемата с лък низ. Вятър и вода плаващите прави събрание неуправляем, доколкото стринга на повърхността плувки. Новият Cenex Съвпадение потъва линия, обаче, намалява бързо, дори и без laboriously с детергент или други подобни средства трябва да бъдат degreased. Ние сме сигурни, че е стандартна ролеви запълване за много рибари са съвпадение. Летотелната линии и мач линии на Браунинг бил в ..Голям смях :D Иначе казано хубаво, потъващо,мач влакно.Пробвай дали е разтегливо.Хвани около метър влакно,изпъни го и виж колко се разтяга,когато го нъпъваш.Сравни след това с някое обикновенно.Не е 100% меродавно,но все пак може да прицениш.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Сравнявах го с BROWNING FEEDER. На пипане и на разтягане са май еднакви :shock: само дето на това показателите са малко по-добри... странно :?
Ще чакам Христо и Бачо да се изкажат :oops:
Ама пенило се - непенило , разтегало се - неразтегало , ставало - неставало , ще го използвам. Пари съм давал и над 20км съм минал докато намеря нещо поне алтернатовно на feeder влакно :lol:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Ники ,ако ловиш с по-тежки хранилки,това влакно няма да ти пречи,а повода може да ти е 0.08.При фидер- риболова влакното ляга по дъното,единствено бих ти препоръчал ,ако ловиш перки ,да слагаш по- тънък връх.
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Ловя предимно с 30-40 грама хранилки , много рядко с 15-20 и с 60.
0.20 за затворен водоем за каракуди и шаранчета
0.16 за Струма за мрени - предимно и инцидентно кефал/скобар
Значи не е чак такава грешка , че съм взел това влакно :roll:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

:wink:
Последно промяна от Бачо Илия на Пон Юни 08, 2009 11:45 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”