Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Дървен харпун
Модератор: nkolev66
Re: Дървен харпун
За тяло използвах алуминиева тръба от летва за висок скок , напълних я със стиропор.Ластиците са от прашки.Главата и желъдите направих от полиамид.Тетивата е от тел ф 0,8 - неръждаема , за МИГ заваряване.За всеки случай я сменях на 4-5 дена.Принципната схема на спусъка видях в един вестник "Направи си сам" - брой от преди 1980 г.Иначе размерите са по моя преценка , изработката също.Правих го набързо , преди да тръгнем за морето.Сефтето му беше на Царево.Бях закалил върховете на стрелите и нямах проблеми с тях.
малко помощ за котарака

аз веднъж на моя дървен сложих ластици от прашка и се разложиха от морската вода , що така стана не знам

аз веднъж на моя дървен сложих ластици от прашка и се разложиха от морската вода , що така стана не знам

Да, прав си! Ластиците от прашка много бързо "заминават" от морската вода и слънцето. Аз ги ползвах за хавайско копие, но много бързо се скапваха. Виж медицинския катетър е друго нещо, в пъти е по-издръжлив.
Никоя риба не е по - важна от живота !
Така е Прайм Лайн са невероятни ластици. В България засега ги има само тук: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1874котката написа:Gunmen,благодаря за полезната информация.Като сглобя спусъковия механизъм ще пусна снимки.Ластиците,които препоръчваш не ги видях в spearfish.Откъде мога да ги купя?
Поздрави.

Лошо само, че няма 20 мм.
Натопих я, Мите ! Натопих я.Булти написа:Гънмен , а главата потопи ли си.....
![]()
![]()
![]()
![]()
....
И една бракониерска мрежа с каракуди отараших с ножа набързо

Чудесна информация колега spear. Сега, като ми потрябва директно от там ще си ги поръчвам.И без това моя посвърши.

Аз лично,като искам повече сила слагам по два ластика по 14.5мм и готово.Силата за зареждане на 20мм-овия ластик е 70кг, а за 14.5мм-овия е 45 на единия. Освен това скоростта при по-тънкия е по-голяма.mirocomm написа:Лошо само, че няма 20 мм.
Макар че за нашето си Черно Море, моя харпун 94см, с един ластик 17.5мм и стрела 6.3мм стреля отлично.
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Сьгласен сьм с gunnmen за 20мм .аз съм стакива и не ме питай как се зарежда .После ме е стах да стрелям щот ако не улуча....трябва да се зарежда.
аз на моя харпун 1м. - Имерсион съм с 0,18 мм Serie MEGATONNE на Beuchat за 90 см пушка и в началото голям зор , с къси ръце съм
, какви ли не тактики не пробвах , с дръжката на гърди - мъчна работа....откакто почнах да опирам дръжката на токата на колана се родих - се едно зареждам хавайка - ЛЕКОТА , КЕФ
, един път от бързане обаче дръжката приплъзна и щяха да отидат мъ...те
, затуй ако зареждате на колана като мене , проверявайте отвреме на време дали е затегнат добре
, щото ...ех , че няма икона за тънък да глас да довърша репликата 

за колана изрязох едно парче 10х10 от транспортна лента и го сложих както тежестите и на него подпирам харпуна.Ама как болии.. ластиците са черни беше нещо; magnum ;на becha.Сори туй май спам му викате..
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
ТЦ,едно решение на един проблем.paco_lz написа:Сори туй май спам му викате..

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Това за ластиците си е за отделна тема и не смятам, че точно в "дървен харпун" му е мястото, защото всеки ластичен харпун си е с ластици (ама само как го казах
)
Съществуват мненията (и за съжаление са общоприети май), че:
1.Щом се оплакваш от болката в гърдите в следствие на зареждането значи си един най-обикновен лигльо и слабак.
2.Който не стреля с "мощен харпун" не струва.
3.На най-големите майстори, харпуните са толкова силни, че само те единствени, могат да си ги заредят.
4.Само G20 е истинският ластик, щото е 20мм дебел.
5.Още по-истински от G20 е 21 милиметровия ластик на Пикасо....Ластика
Глупости, глупости, глупости, глупости, глупости, .......
1.Това, че те болят гърдите е нормално и е червена лампичка, която означава че може да си докараш и беля.
2.Необходимо ли ти е оръдие за едни кирливи платерини по 500грама средна хубост.
3.Харпуните на големите майстори са обикновени харпуни, овладяни до съвършенство.
4.А ластика S 45 да не е случайно 45мм дебел.
5. Пък 21милиметровия ластик на Пикасо е 19.6мм и ако е от жълтия, след два дни в морето става червен.

Съществуват мненията (и за съжаление са общоприети май), че:
1.Щом се оплакваш от болката в гърдите в следствие на зареждането значи си един най-обикновен лигльо и слабак.
2.Който не стреля с "мощен харпун" не струва.
3.На най-големите майстори, харпуните са толкова силни, че само те единствени, могат да си ги заредят.
4.Само G20 е истинският ластик, щото е 20мм дебел.
5.Още по-истински от G20 е 21 милиметровия ластик на Пикасо....Ластика
Глупости, глупости, глупости, глупости, глупости, .......

1.Това, че те болят гърдите е нормално и е червена лампичка, която означава че може да си докараш и беля.

2.Необходимо ли ти е оръдие за едни кирливи платерини по 500грама средна хубост.
3.Харпуните на големите майстори са обикновени харпуни, овладяни до съвършенство.
4.А ластика S 45 да не е случайно 45мм дебел.
5. Пък 21милиметровия ластик на Пикасо е 19.6мм и ако е от жълтия, след два дни в морето става червен.

Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
1.Щом се оплакваш от болката в гърдите в следствие на зареждането значи си един най-обикновен лигльо