платените... има ли тръпка

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: платените... има ли тръпка

Мнение от val »

Няма безплатен обяд. В този живот всичко е платено под някаква форма, та дори и с риболовен билет.
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

эа волуяк не ти трябва и билет
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

slavi253 написа:эа волуяк не ти трябва и билет
То там от миризмата и обяд не ти трябва! :lol:
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

Paublo_Eskobar написа:
slavi253 написа:эа волуяк не ти трябва и билет
То там от миризмата и обяд не ти трябва! :lol:

именно :lol:
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Има и един тънък момент, който колегите населяващи райони извън ШоПландия забравят, а това е, че тук в най-гоуемото село и околията му и почти станалите столични квартали, градове, като Перник,Радомир, Елин Пелин, чак до Ботевград и безбройните села около тези градове(все места, чието население работи и пребивава в София!), сме доста над 2 000 000 народ, та на цялата тая орда, колко водна площ се пада от т.нар. свободни водоеми?!?
Няколко баластриери, един уж голям яз.Искър, където сега е видно от репортажите на колегите, какъв кошер е на Щъркела, а за лятото да не говорим в каква къпалня и кръчма се превръща, а на устието е като цигански събор-гъз до гъз, Панчаревското езеро въобще не си струва коментара също, знаем за каква навалица иде реч и там, послем стигаме до яз.Огняново, фоляма лудница, по-голямата част от язовира е недостъпен, а от там сравнително близо до София е яз.Бебреш, достъпен само от към устието, я има място за 20-ина човека, я не....изключително непопулярна риболовна дестинация, макар че какви риби има там, ухаа....не знам дали джетовете не са станали повечко от рибите, но....ми май това са свободните водоеми в радиус до 50-ина километра, където можеш да си направиш няколко часов излет без особенна подготовка...
пропуснах яз.Студена- друга популярна дестинация, но нямам впечатления от там, така че колегата Неделков да сподели!
Е, има живописни кътчета, като яз.Тополница и най-красивия измежду всички, яз.Душанци,но там местата за риболов на него са изключително ограничени, най-непристъпния язовир от всичките изброени !
Платените водоеми са си добра опция за страдалния софийски народец! :|
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Jechev написа:.......яз.Душанци,но там местата за риболов на него са изключително ограничени, най-непристъпния язовир от всичките изброени !
Платените водоеми са си добра опция за страдалния софийски народец! :|
Това лято за първи път видях, на хълмовете от двете страни на стената,палатки ......на седем етажа :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение
Християн А.
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Християн А. »

Като се замисля в моя край повечето язовири са платени ,
а в повечето неплатени няма почти нищо ,
заради токове,мрежи,бомби и др. :(
За начйнаещите шаранджий като мен трапка има на платено ,
но на неплатено е голяма рядкост шарана!
Искам Ланец Вместо ВРАТ ! ! !
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

Единствения вариянт да се хване шаран эа по малко време от 2 дни е по платените водоеми тва е полужението
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

slavi253 написа: эа мене трябва да има следните условия 20-30лв на човек и абсолютно да е эабранено вэимането на риба.
Сигурен ли си ,че Б.Бардо не ти е майка :roll: Какво трябва да следва по нататък,на риболовен ден да се изсипва минимум 5 кила захранка,иначе не те пускат :?:

Нямам против платеното и ходя,ама като гледам скоро покрай моя град няма да има избор :evil: Пък лесно или не зависи от много фактори и хора.Пусни анкета хвърля ли се "нещо"на някои арендовани водоеми ,рибата да не яде и ще видиш резултата.Градски легенди ил не.

Иначе аз чакам да стане морето платено,да видя ще има ли повече риба :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :drinkers:
А сега де? :roll:
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

аэ говоря эа 2-3 определени гьола с такива условия на които има голям шанс да се хване шаран над 5-10кг
эа другите пумиярски локви където се плаща 5-8лв на тояга и рибата се эима иэобщо не хода эащото е ясно че риба нема
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

За мен няма значение къде ще отидеш.На платено или не все си иска подготовка,тактика и чалъм.Да не би рибата на платено да е по-проста от тази на свободен водоем?
Когато отида на свободен водоем и видя как се радват някои "колеги" на маломерна риба и как се прибира в торбата,едва ли не с треперещи ръце,лошо ми става.Навсякъде рибата си иска майсторлък за да извадиш трофей,без значение къде се намираш,друг е въпроса можеш ли да си платиш за удоволствието или не.Условията на платено всеки си ги избира-не съм съгласен да ме задължават да платя уловен 500-600 гр. шаран,а отгоре на това той да е с "червенка",защото и това ми се е случвало.
Някои си мислят че като си на платено,едва ли не рибата сама си скача в кепа,но не би.Така че трофейния екземпляр си е трофеен,без значение къде си го уловил,а за да е в ръцете ти,трябва не само късмет,но и да се потрудиш да го "излъжеш" и майсторлъка да го вкараш в кепа.
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Аватар
HarryCarp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от HarryCarp »

DrAkoN написа:В България свободното време на по голямата част от населението става все по малко . А един шаранджийски излет на свободен водоем за да разчиташ на улов а не само на късмет ти трябват няколко дни. Не всеки може да си позволи да отсъства от работа по една седмица например. А на платения водоем ти спестява много често повeче пари от колкото излет на свободен водоем
Това малко хора го осъзнават и точно поради причина ходят за по 1-2 дена на свободен риболов и 70-80% от риболовите им са капо. :wink:

Jechev написа:А, я да ва запитам колеги, защо на гоуема почит е схващането, че да отидеш на кръчма и да оставиш 20-50-100-200лв за една вечер е много "мъжкарско","тарикатско","пичовско" и т.н., един вид българчето е готово да си плати скъпо и прескъпо за главобола, повръщането и лошия дъх на другия ден, но не и за нещо достатъчно смислено, като риболова?!!?? Кутия цигари по ли е справедливо да струва 4-5 лв и на един сериозен пушач , я му стигне кутията за 6часа, а за такса за една пръчка да е скъпо 5-10лв? :roll:
За съжаление е така. :oops: Много хора са скъпи на триците и евтини на брашното. :wink: Могат да дават по 8-10 лв на ден за цигари, по 5 лв/ден за питиета в любимо квартално заведение, или да купуват подаръци на любовници, а да платят такси за 24-часов риболов с 3 въдици на водоем който има много /над 50 бр. / трофейни риби от 6 до 20 кг им се вижда мнооооого.Само си представете за да има такива риби във водоема, колко години, средства и физически труд са инвестирали тези арендатори. :wink: :wink: :wink: Това май никой не го брои. :roll:

Искам и да подчертая и разликата между платен и платен водоем. :wink:
1. Платени водоеми в които има риби до 3-4 кг. и понеже били много на бройка таксата е примерно 3-5 лв на въдица за 12 часа и рибата /колкото решиш да си вземеш/ се плаща по 5-6 лв/кг , а нощния риболов не е разрешен, че да не се краде риба. :wink:
2.Платен водоем като този от първи тип, но там те задължават да си вземеш всичката уловена рибата, като си я заплатиш по 5-6 лв/кг.
3.Платени водоеми в които има риби от 0,500 кг до 20 кг можеш да вземеш от улова си риби между 1-3 кг като си ги заплатиш пак по 5-6 лв/кг но всички други риби си длъжен да ги върнеш във водоема с цел да се запазят добрите /трофейни/ и малките екземпляри във водоема. :wink: Таксите за за по 24 часа и там може да се лови и нощем.

Аз лично когато нямам време за 5-дневен риболов на свободен водоем, предпочитам платените от трети тип. :wink: Причините са:
1. Знам че във водоема има добри екземпляри.
2. Знам че на такъв водоем няма да гледам кървави сцени и вързани риби, понеже собствениците следят за доброто отношение към рибата.
3. Не гледам мрежари и "рибари" с тройки да ми се мотаят около мен.
4.Практикувам риболова "Хвани-пусни" и никой не ме принуждава да си взимам улова. :wink: И ако реша да взема някоя риба все пак ще го направя точно на такъв тип водоем, понеже знам че в този водоем винаги ще има риба, понеже има кой да се грижи за него.А на свободните водоеми според мен бракониерите са им достатъчни за обезрибяването им.
5.И най-вече на такива водоеми за много по-кратко време от на свободен водоем, постигаш много по-добър риболов и се зареждаш с много повече положителни емоции за предстоящата ти ужастна работна седмица. :wink:Макар че и на такъв водоем съм имал 4-дневно капо. :oops: :oops: :oops: Говоря че нямах уловена риба над 5 кг, а не че съм бил пълно капо. :wink: :wink: :wink: И практикувам и нощен риболов, т.е. 24-часов риболов а не през 40% от времето което съм отделил за риболов, да чакам да дойде светлата част на деня, че да си хвърля въдиците. :wink:

Но все пак както винаги казвам, всичко е въпрос на гледна точка на човека и въпрос на приоритети. :wink: Не искам да натрапвам мнението си на никого. :wink:
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

Какво да кажа за Студена , вече никой , никакви впечатления няма да има от там , защото го забраниха преди броени дни заради гореспоменатите от теб причини - кошер , къпалня , кръчма...
А има хора от форума , които могат да се похвалят с трофеи от там , в момента се сещам за клена над 2 кила на Кристиян ( Черути ) и за шарана , май около 12 кила на брата на Слави ( drebens ). За уклея колкото шише от минерална вода от 0.5л да не говориме :wink:
Друг добър язовир БЕШЕ , подчертавам БЕШЕ Пчелина или както е по-известен Лобош , ама след като отровиха тонове бабушка , червеноперка и бяла риба , останаха само костур и каракуда. Каракудата я има предимно в залива от към с.Радибош и предчувствам , че това лято там ще е същото като в момента на "Щъркела" , защото май това ще е единственото дашно място в следващите 2-3 години , докато язовира се съвземе + залива от към с. Ковачевци.
Река Струма в рамките на град Батановци също е добра дестинация през пролетните месеци . Но само , който не е ходил там , не знае какво е. За такива места в Пернишко има един израз: "Гъз до гъз и между 2 гъза , пак гъз".
Поради тази причина ни остават безбройните платени , колкото и да ги ненавиждаме. Ето кои са в Пернишко:

- яз. Червена могила: с. Червена могила
- яз. Върбица: с. Червена могила
- яз. Стефаново: с. Стефаново
- яз. Диканите: с. Горна Диканя
- яз. Върба: гр. Радомир
- яз. Поцърненци: с. Поцърненци
- яз. Бушляк: с. Черна гора
- яз. Осломе: с. Ярджиловци
- яз. Ярджиловци: с. Ярджиловци
- ез. РИС: гр. Перник
- ез. Люлин: с. Люлин
- ез. Райловско: с. Голямо Бучино
- яз. Слаковци: с. Слаковци
- яз. Красава: с. Красава
- яз. Бегуновци: с. Бегуновци
- яз. Ярловци: с. Ярловци
- ез. Казана: гр. Перник
- ез. Калкас: гр. Перник
- яз. Завала: с. Завала

Има и още един голям неарендован водоем. Той е големия язовир в с. Красава , но тъй като е вододайна зона за гр. Брезник , е разрешен само в определен участък , а за да ловите в този участък трябва да имате разрешително от горското или от общината , но в повечето случаи за този документ се чака със седмици , като по някога дори не одобряват молбата Ви за риболов на водоема.

Има доста неплатени гьолчета в областта , но повечето държат минимално количество риба и не представляват голям интерес. Река Струма в рамките на гр. Перник имаше доста риба преди , но сега могат да се видят само празни шишета и всякакви боклуци. Риба съвсем малко. Единствено дните преди забраната има няколко места , на които рибата се групира.
За мен лично е по-приятно и по изгодно да отида на риболов на 90-100км в едната посока , говоря за р. Струма след или около Благоевград. На платен водоем , първо няма толкова емоции , няма такава природа , а и като сметнеме разходите на 2-те места , пътуването по Струма има малко предмиство.
Вариянт е и р.Арката и всичките й прилежащи канали , но там избягвам да ходя лятото , не знам защо. Предпочитам я зимата. И пак да кажа , на платени ходя през забраната и наистина ми прави кеф :!:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

valmet написа:За мен няма значение къде ще отидеш.На платено или не все си иска подготовка,тактика и чалъм.Да не би рибата на платено да е по-проста от тази на свободен водоем?
Когато отида на свободен водоем и видя как се радват някои "колеги" на маломерна риба и как се прибира в торбата,едва ли не с треперещи ръце,лошо ми става.Навсякъде рибата си иска майсторлък за да извадиш трофей,без значение къде се намираш,друг е въпроса можеш ли да си платиш за удоволствието или не.Условията на платено всеки си ги избира-не съм съгласен да ме задължават да платя уловен 500-600 гр. шаран,а отгоре на това той да е с "червенка",защото и това ми се е случвало.
Някои си мислят че като си на платено,едва ли не рибата сама си скача в кепа,но не би.Така че трофейния екземпляр си е трофеен,без значение къде си го уловил,а за да е в ръцете ти,трябва не само късмет,но и да се потрудиш да го "излъжеш" и майсторлъка да го вкараш в кепа.
Kолега, искаш да кажеш,че няма разлика в това,дали ще хванеш 5 кг. шаран на Марица и същия такъв на Кричим?
TICA FAN
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

SONY написа:
valmet написа:За мен няма значение къде ще отидеш.На платено или не все си иска подготовка,тактика и чалъм.Да не би рибата на платено да е по-проста от тази на свободен водоем?
Kолега, искаш да кажеш,че няма разлика в това,дали ще хванеш 5 кг. шаран на Марица и същия такъв на Кричим?

има
раэликата е 3-4 дена :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”