Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

платените... има ли тръпка
Модератор: dantho.mihov
-
- разбира нещата
Re: платените... има ли тръпка
[/quote]Kолега, искаш да кажеш,че няма разлика в това,дали ще хванеш 5 кг. шаран на Марица и същия такъв на Кричим?[/quote]
Естествено че има разлика Сони,и то голяма.Но може би на съм се изразил правилно.Искам да кажа че,няма значение за мен къде съм хванал трофеен екземпляр(платено или свободен водоем),екземпляра си е трофеен и естествено ще се снимам и няма да ми е неудобно за това че съм уловил на платено.
Имам колеги,които явно в яда си или завистта,че си щастливеца хванал голяма риба,не признават че си положил някакво усилие и майсторство,а ти казват направо в очите-по-добре да си бе купил от магазина,а не да плащаш такси и килкограми.Големия рибок си е голям,а кой как възприема нещата си е негов проблем,аз отивам с парите си и не ме е срам да се изтипосам тук със снимка на трофей,било то от Марица или Кричим.А злобните човечета,които се радват на маломерни рибета и завиждат,нека се научат че светът се променя стремглаво и всеки според обстоятелствата и възможностите ходи там,където му е приятно
Естествено че има разлика Сони,и то голяма.Но може би на съм се изразил правилно.Искам да кажа че,няма значение за мен къде съм хванал трофеен екземпляр(платено или свободен водоем),екземпляра си е трофеен и естествено ще се снимам и няма да ми е неудобно за това че съм уловил на платено.
Имам колеги,които явно в яда си или завистта,че си щастливеца хванал голяма риба,не признават че си положил някакво усилие и майсторство,а ти казват направо в очите-по-добре да си бе купил от магазина,а не да плащаш такси и килкограми.Големия рибок си е голям,а кой как възприема нещата си е негов проблем,аз отивам с парите си и не ме е срам да се изтипосам тук със снимка на трофей,било то от Марица или Кричим.А злобните човечета,които се радват на маломерни рибета и завиждат,нека се научат че светът се променя стремглаво и всеки според обстоятелствата и възможностите ходи там,където му е приятно

"Пише жени - влизаш то тоалетна"
-
- фен клуб-скобар
Епа има,има 

-
- вече хвърля и на тежко
За мен язовир с по добри правила от Черногорово-Димитровград нема и там е платено,ама рибата не се плаща макар, че какво ли значение има защото има един човек с един подпис в този форум които гласи!Jechev написа:Рибата на Овчарица се заплаща!
Точно този язовир е много добър пример за платен язовир!
" Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи."
Иначе на платени язовири освен теца и Черногорово аз не хода,понеже за мен няма никакво удоволствие да ида на гьол 5/5 пълен с шаранета.

Не се променят само най-глупавите
- ceno cenov
- разбира нещата
Извинявай колега, но в твоя пост само за пари се говори. Се ми струва, че бъркаш риболова с търговията.valmet написа:Естествено че има разлика Сони,и то голяма.Но може би на съм се изразил правилно.Искам да кажа че,няма значение за мен къде съм хванал трофеен екземпляр(платено или свободен водоем),екземпляра си е трофеен и естествено ще се снимам и няма да ми е неудобно за това че съм уловил на платено.
А тръпката да обикаляш из Дунава и да ловиш истински диви риби е несравнима. И ако ще и пари да ми дават да ходя по разни платени гьолове да кльоцам питомни шарани няма да се съглася. Така, че по полека с "парите си и не ме е срам да се изтипосам тук със снимка на трофей". И сега да не вземе да се засегнеш, щото и твоето мнение е доста язвително.

ceno cenov написа:Извинявай колега, но в твоя пост само за пари се говори. Се ми струва, че бъркаш риболова с търговията.valmet написа:Естествено че има разлика Сони,и то голяма.Но може би на съм се изразил правилно.Искам да кажа че,няма значение за мен къде съм хванал трофеен екземпляр(платено или свободен водоем),екземпляра си е трофеен и естествено ще се снимам и няма да ми е неудобно за това че съм уловил на платено.
А тръпката да обикаляш из Дунава и да ловиш истински диви риби е несравнима. И ако ще и пари да ми дават да ходя по разни платени гьолове да кльоцам питомни шарани няма да се съглася. Така, че по полека с "парите си и не ме е срам да се изтипосам тук със снимка на трофей". И сега да не вземе да се засегнеш, щото и твоето мнение е доста язвително.
е явно имаш доста свободно време да обикаляш дунава тука говориме эа еднодневен иэлет или наи много 24часов
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ловя на платено, но никога не съм считал рибите за някакъв успех.
Не приемам, че уловената платена риба е трофей пък била тя и 10кг.
Предпочитам да се похваля с 5 капота и 1 риба, но дива.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
chirusa_bg написа:Ловя на платено, но никога не съм считал рибите за някакъв успех.
и на кое платено ловиш риби над 10кг всеки път беэ да имаш капо

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не съм хващал риба над 5кг. Нито платена нито свободна.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-
- и господ не е толокова добър
Проблема на повечето колеги където не харесват платените водоеми е че не могат да си вземат рибата безплатно.За Овчарица няма да говоря как всички се бият в гърдите,пускат по една риба за камофлаж и всичко друго се краде.Това е проблема,колкото и гадно да звучи.За Дунава,къде е удоволствието,въдица като доматен кол,влакно о,50 нагоре и пружина,голямо удоволствие като хванат рибата и хващат баира.Има и колеги които ловят там нормално,но са 10%

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата

Не ме е срам да се снимам с големи риби от платени водоеми защото някои хора реагират така,сякаш си направил нещо нередно(според мен това е чиста проба завист).
Аз обичам да ловя навсякъде,само да има релакс и тишина,изнервям се когато има шиб.ни бракониери.
Колкото и да не ни се иска,тенденцията е в арендованите водоеми,защото ако продължават така с ограбването на природните ресурси,няма да има водоеми,да не говорим за риба.
И все пак евала на хората,които поддържат арендовани водоеми като "Овчарица","Черногорово"на Неохим,Езерово,Дрангово до гр.Раковски и още куп други.
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
chirusa_bg написа:Не съм хващал риба над 5кг. Нито платена нито свободна.
е тогава от къде энаеш кво е да хванеш голяма риба на платено

да верно дунавските шарани и иэобщо речните шарани са много по борбени но и теэи по гьоловете дръпат

Слава Богу ,че реките не са платени
Това ако стане ,просто не ми се мисли с тази завист българска 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- вече хвърля и на тежко
Много ясно щом една риба на див гьол е достигнала тегло от порядъка на 10-12-15 кг то тя е отцеляла по ниакъв начин и е успяла да се опази от мрежари токаджии и бомбаджии който никак не липсват по наще водоеми,а риба с тиа размери в платен гьол тя освен ядене друго не е видяла.valmet написа:За мен няма значение къде ще отидеш.Да не би рибата на платено да е по-проста от тази на свободен водоем?
Колега не знам на кой платени водоеми ходиш и не ме интересува,ама много ясно е че от рибата в платенич гьол и тази в дивия разликата е от земята до небето!Тръпката да идеш на див гьол да дремеш 4-5 дни да се кефиш на природата която те заогражда на спокоиствието и на сичко останало да излъжеш и изкараш някоя добра риба пред тази да идеш на платения гьол и да сте наредени гъз до гъз и ако не секи то почти секи да фащта извинявай, ама за къв риболов или кви трофеи говорим.
Не се променят само най-глупавите
Заформя се грозен спор
ми като не харесваш платено -неходи,ама що трябва и други да споделят твоето виждане за риболов???

jos83 написа:Много ясно щом една риба на див гьол е достигнала тегло от порядъка на 10-12-15 кг то тя е отцеляла по ниакъв начин и е успяла да се опази от мрежари токаджии и бомбаджии който никак не липсват по наще водоеми,а риба с тиа размери в платен гьол тя освен ядене друго не е видяла.valmet написа:За мен няма значение къде ще отидеш.Да не би рибата на платено да е по-проста от тази на свободен водоем?
Колега не знам на кой платени водоеми ходиш и не ме интересува,ама много ясно е че от рибата в платенич гьол и тази в дивия разликата е от земята до небето!Тръпката да идеш на див гьол да дремеш 4-5 дни да се кефиш на природата която те заогражда на спокоиствието и на сичко останало да излъжеш и изкараш някоя добра риба пред тази да идеш на платения гьол и да сте наредени гъз до гъз и ако не секи то почти секи да фащта извинявай, ама за къв риболов или кви трофеи говорим.
эа 4-5 дена ного ясно че нема да отидеш на платено говориме эа 12-24ЧАСА
А эа тва че секи хваща

Сигурен съм че си 99% капо там а ако по няква случаиност хванеш риба че видиш как не дърпат платените шарани