платените... има ли тръпка

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
петко стоянов

Re: платените... има ли тръпка

Мнение от петко стоянов »

Какво лошо има в снимка от платен водоем?Нито се лови с мрежи,нито с други бракониерски методи :wink: Рибата си е риба навсякъде :idea:
jos83
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jos83 »

Спирам да коментирам по темата защото ще се изпокараме, а аз не искам да се карам с никой, но това не значи, че се отказвам от моита теза! Славчо неща да ме водиш ида ми плащаш такси аз и в по горниа си пост споменах че ходя само на два платени гьола!И двата са трудни и за тва ме кефят.Поздрави на всички! :D
Не се променят само най-глупавите
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Не може да се прави сравнение между платен и неплатен.Много е просто.В първия има риба,във втория-тук таме.Ами като отида в един платен-Асеновградско рано сутринта и като видя как се премятат ония делфини по средата,направо се кефя.Парите са си пари,но удоволствието е неизмеримо.А,като се има впредвид,че съм пенсионер,представяйте си колко пъти ще отида,щом таксата е да речем 15лв.Ама се кефя,щото ония серсеми на Запад плащат много повече и са задължени да връщат рибата.
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

Нека малко се задълбоча в темата на колегата. Има ли тръпка в платените водоеми?
За мен лично има. Незная как си го представят колегите безплатния риболов, но за мен такова животно няма и едва ли ще се роди някога. За да тръгнеш на риба трябва да си подготвен и то добре. Какво означава за мен това в цифри. Около 50лв. минимум само за доокомплектоване на такъми, седмично. Не казвам реални цифри за да не ви стряскам, но това е полужението.
Сега по конкретно. Зима е . Каде ако не на Овчарица. Аз следя хищника, каде ходи , кога се размножава, каде става това, по кое време и на какво взема през различните периоди. Тази информация си е за мен и това на мен ми е интересно, както на други колеги гонейки друг вид риба. След февруари ще се прехвърля на Жребеца и там същото но с месеци закъснение.
Та за мен навсякъде има тръпка. Едва ли са ви проблема 10-20 лв. Сигурно на маса оставяте доста повече.
Последно промяна от val на Чет Фев 19, 2009 11:13 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

Точно така,всеки малко или много е прав(не само за себе си).Съгласен съм с val,добре изразено и казано.Всеки има право на мнение,но съм далеч от мисълта да се карам с някого или някой да ми се кара :roll:,защото нито се опитвам да променя мисленето на колегите,нито ще им давам съвети-това си е мое мнение.Всичко е въпрос на възгледи,убеждения,възможности.
Винаги има тръпка във всеки един риболов,както каза колегата няколко поста по-горе-когато отидеш на зазоряване на даден водоем и видиш как се мятат огромни туловища,няма как да не трепне сърцето ти.
За това предлагам всеки да изразява мнение,но да не влага гняв или раздразнение (достатъчно тежък е живота,за да си го утежняваме и тук в разправии).Нека си пожелаем успешна риболовна година и да :drinkers: по няколко пъти.Пожелавам Ви положителни емоции по водоемите,било те платени или не!
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

Много зависи ,кой е водоемът,какво представлява и какви са условията по отношение на рибата.По време на забраната ,защо да неги посещаваме ,пък и не само тогава.Аз лично предпочитам платени от вида на "слаковци" 24 часа,риба има има и условия."Герман" пък е противоположният анти-вариант за платен риболов-за мене.Така,че на някои има тръпка на други изобщо.....
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Всеки е на различно мнение .. то е ясно .. но правилно е да не отричаме платените. За пример ви давам световното първенство .. как за няколко дни(2-3-или4 незнам колко) ...на първо място състезателите от няква си държава извадиха 3 тона и нещо риба (правилно ли го написах ? тва са над 3 тона леле майко :shock: :shock: ) Англичаните се представиха много добре .. а ние сме около последните места .. че мисълта ми .. състезателите ги признаха цял свят , но ние неги признахме ... тва не е шаранджийско състезание .... тва е некав патарник и темподобни. Оправдания като неможем винаги се намират. Неможем да виним и нашите състезатели .. те се сражаваха мъжки докрая. И си мисла че трябва да се ходи на паткарници и платени за да се видат всички издърпвания, празни удари, откачания,по-добри куки и още много други. Нали се сещате че няма такъв развъдник дето можете да искарате за един ден десетина риби 10+ , 20+ 30+ Според мен който може си го може навсякъде.
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
klkklk
новобранец
новобранец

Мнение от klkklk »

петко стоянов написа:Какво лошо има в снимка от платен водоем? :idea:
Да приятна гледка е
но с трофеи от платени..незнам дали да се въсхищавам!!!!
рибарите се славят с търпение и могат да изчакат края, какъвто и да е той.
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

klkklk написа:
Да приятна гледка е
Ти имаш ли такава :?: :idea:
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

klkklk написа:
Да приятна гледка е
Гледай по-обективно на нещата.Това,че има трофейни риби е прекрасно ,а това дали са от платено е без значение.Аз виждам в "тая" риба половозрял годен за размножаване екземпляр и това,че съществува и е жива е велико.Един прекрасен ден ще риболовстваш от потомството и ,благодарение именно на "тая" риба от платения гьол..... :D
klkklk
новобранец
новобранец

Мнение от klkklk »

imitev72 написа:
klkklk написа:
Да приятна гледка е
Ти имаш ли такава :?: :idea:
Нямам думи........с тази щукааа...незнам кой ще се мери с теб :oops:
рибарите се славят с търпение и могат да изчакат края, какъвто и да е той.
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

klkklk написа:
Да приятна гледка е
От самото начало е ясно че си негативно настроен спрямо платените,защо ли не се учудвам че и от снимка на трофей от такъв водоем няма да те възхити,но рибата си е риба.Има платени в които има рибоци от над 10 години та и повече.Сигурно ако закачиш такъв,няма да ти е тръпка ли?Или няма да си възхитен?Едва ли!
Въпрос на време е някои колеги да променят възгледите си че няма да стъпят на платено,но както и да е-това е друга тема.
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Бе миналата пролет, на едни арендни гьолове на устието на Копринка, едни луди шарани( "на плувка") ни направиха на маймуни, из едни шавари- и то няколко излета подред :D Чак ги сънувах, при резултат 7:3 за тях, от три излета 8) :D Как няма да ми се ходи пак..... :idea: :D
Изображение
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

И аз да драсна някой ред,по темата.трябва да ги има платените водоеми,все пак има забрана,през която,само там може да практикуваме любимото ни хоби!има и дни в които нямаме много време,пък ни се ще да цопнем плувките някъде и да хванем некой рибок за вечеря.бърз и успешен риболов става предимно на платено.не че съм голям любител на платените локви,ама ходя чат-пат.както по нагоре в темата стана на въпрос,рибата хваната на платено не е бива да се сравнява с рибите ,от свободните водоеми.Друго е!Най-важното е да сме за риба,пък къде,тва вече е според зависи(месец,свободно време,ква риба ще ловим,финансови възможности и т.н.).на платено за каракуда,костур,чаушан,перки и други такива няма да ида никога :D
аз лично на пясъка съм ходил незнам,колко пъти,а на платените локви наоколо(любен,песнопой,дори и микрото не съм стъпвал),ама пък тия до пловдив ги знам и посещавам понякога.шарани на плувка къде да ида да фана на бъзо
платените... има ли тръпка.Да има няква(все пак сме за риба),но не е същото.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”