Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Коя макара да избера?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Коя макара да избера?
EXAGE e приличен модел от ниския клас на Шимано на приемлива цена - около 100 лв. Реди по-лошо от по-евтините модели, производни на Рьоби - като Тубуртини Сирио например /60 лв/ или Дайва Кросфайър /50 лв/ и има характерното конструктивно почукване при работа на безконечника, особено осезаемо при натоварване, каквито шумове липсват при дайвите, които са с паразитно зъбно колело. Произвежда се в Малайзия при добър контрол и работи сравнително плавно за трите си лагера. Не съм имал проблеми с тях. В тоя ценови клас безспорен лидер е Рьоби Заубер, който все още се намира за около 150-170 лв в eBay.onzinasi написа:Павка,кажи твоите впечатления от EXAGE-то.Ти поне си го ползвал
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Още един глас за Абу Гарсия Кардинал серията.
Особено тея от 800 уникално добри, здрави и леки макари
Сириота е доста добра макара, но има фабричен дефект при затварянето на скобата. На 2-3 пъти един път отказва да се затвори с въртене на ръчката. Също ролката на бигела създава проблеми понякога. НО иначе макарата почти няма конкуренция в качеството за тази цена
Аз от ниския клас на Шимано не съм доволен когато става въпрос за натоварване. Заради една Катана изтървах много добър сом.
Особено тея от 800 уникално добри, здрави и леки макари

Сириота е доста добра макара, но има фабричен дефект при затварянето на скобата. На 2-3 пъти един път отказва да се затвори с въртене на ръчката. Също ролката на бигела създава проблеми понякога. НО иначе макарата почти няма конкуренция в качеството за тази цена

Аз от ниския клас на Шимано не съм доволен когато става въпрос за натоварване. Заради една Катана изтървах много добър сом.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз ли казах нещо смешно 

- RUZBATA
- ще става разбирач
След доста хвалби за това макаре си го взех преди няколко дни !!
Според мен по добре това Абу от колкото евтино Шимано
п.п Да ме прощават феновете на Шимано

Според мен по добре това Абу от колкото евтино Шимано
п.п Да ме прощават феновете на Шимано
- enduro51
- ще става разбирач
IvaK сори бате просто писах едно съобщение на лични и без да изкам обърках и го изтипосах в темата
после редактирах с тая усмивка
инак по темата давам отзиви за Ексейджа 4000 и като макара от евтиния клас шимана смятям че е перфектна за паласпури като мен
леко я рязхлопах ама то нит смазка е видяла ни профилактика след риболов и пак си бачка безотказно 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Няма грижи
За леки натоварвания са добри ниския клас на Шимано, но до там.
Случая при мен беше много кофти, макарата просто не пусна аванс в критичен момент

За леки натоварвания са добри ниския клас на Шимано, но до там.
Случая при мен беше много кофти, макарата просто не пусна аванс в критичен момент

Сега открих това http://www.abugarcia.com/prod.php?k=132 ... 679200.jpg
много ми легна на сарцето , писах на vidrax , след месец ще я внесът но цената към 240 лв.
очакват да е. Като параметри тегло най-вече за толкова лагери много добре си мисля ама и парите са си множко.
http://www.youtube.com/watch?v=GwOynNwa5mU

http://www.youtube.com/watch?v=GwOynNwa5mU
Хм... тая макара Soron STX струва над 200 лв дори в ebay и никак не ми харесва как реди влакното, доколкото видях от клипа! 
За толкова пари могат да се купят Дайва Сол или Фуего, Шимано Страдик или Техниум, които са класи над това, което видях.

За толкова пари могат да се купят Дайва Сол или Фуего, Шимано Страдик или Техниум, които са класи над това, което видях.
Колега не мисля ,че от филм с такова качество може да се прецени как навива макарата . То и лицето на човека е на вълнички . При поглед от определен ъгъл изглежда зле , ама от друг ъгъл изглежда добре. Мисля че ще се съгласиш с мен.
The worst day of fishing is better than the best day of working!
http://www.vidrax-fishing.com
http://www.vidrax-fishing.com
Vidrax написа:Колега не мисля ,че от филм с такова качество може да се прецени как навива макарата . То и лицето на човека е на вълнички . При поглед от определен ъгъл изглежда зле , ама от друг ъгъл изглежда добре. Мисля че ще се съгласиш с мен.

Виж вдлъбнатината в средата.

- gunis
- новобранец
РУСЕНЕ, много добър избор....пожелавам ти много мустакати.....
То се вижда ясно , че не реди добре ! Става дума за " Абуто ". А за ниския клас на шимано , мога само да кажа , че са перфектни за цената си. Отпускането на аванса става обикновено след като е правилно настроен.
- stancom
- ще става разбирач
Извиняваи колега, но понякога зависи от макарата. Имам едно Рйоби (техно и някакви букви маи бешеduel написа: Отпускането на аванса става обикновено след като е правилно настроен.

- горан
- ще става разбирач
Имам ЕКСЕЙДЖ само, че този с двойната дръжка /по новия модел/. Доволен съм, реди добре влакното, а за аванса просто нямам забележки и мисля, че е много добър